Skocz do zawartości
IGNORED

Radosna twórczość

Hermes

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziękuję serdecznie za życzenia i opinie, mam nadzieję, że w "samozachwyt" nie popadnę. Czytałem o takim jednym, co "popadł" i nie chciałbym skończyć tak samo. Póki co czasu wolnego brak i dlatego nie mam kiedy "podłubać" przy projektach, a ciągnie mnie, bo Wasze wpisy są bardzo mobilizujące.

Nowy2, takiej mocy te projekty na pewno nie mają. Te, o których wspominasz znajdują się pod tym adresem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i nie umieszczałem ich nigdy w tym wątku.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

O żeby Cię....!

Świetne to jest! I jaki zgrabny omyk..!

I w zależności od opcji politycznej można zmieniać kolor wypełnienia:D

Wielkie dzięki Mistrzu Hermes.

P.S Można to poprosic na priva w pełnym formacie?

[email protected]

Pozdrawiam!

Croolick

Witam

Analog, bardzo chętnie coś przygotuję, o ile tylko przyjdzie mi do głowy jakiś pomysł. Niestety na razie z braku czasu chwilowo "zawiesiłem" swoją działalność "artystyczną". Mam nadzieję, że na krótko, bo sporo nicków w tym wątku i korci mnie żeby coś nowego umieścić.

Pozdrawiam

hermes->

a ja mam do ciebie inną prośbe (zakladajac ze masz checi, czas, bezinteresowna wole i natchnienie) Od miesiaca mecze sie z designem frontpanelu obudów do koncówek mocy. Elektronikka jest, obudowy sa, pomysl na material panela takze - czarne PMMA i srebrna blacha. Panel nie zawiera zadnych galek, przelacznikow czy wskaznikow dlatego myslalem o "kilku dobrze wygladajacych kreskach,plamach " korzystajac tylko z 2 kolorow, ktore jesli mialyby cos wspólnego z ogolnie pojeta muzyka bylyby swietne. Klne sie na mych przodkow ze jesli bedziesz mial ochote mi jakos pomoc to umieszcze twoj pomysl na fronice moich klockow. Forma podziekowania jaka moge ci zaoferowac to pochwalic sie klockami w dziale DIY z zaznaczeniem kto wymyslil front ;-)

pozdrawiam

Witam

Cyku, jeśli tylko będę mógł Ci pomóc, uczynię to bardzo chętnie. Tak jak napisał Tomant, im więcej informacji tym łatwiej ktoś wpadnie na pomysł. Jak pisałem wyżej, z czasem ostatnio u mnie krucho więc niczego obiecać nie mogę. Może tylko to, że spróbuję, jeśli tylko nadaży się okazja po temu.

Pozdrawiam

witam

wymiary frontu to 23x9 cm . PMMA - mam nadzieje ze dobrze rozwine - polimetakrylen metylu - czyli po ludzku plexi, w tym przypadku czarny opal. Mimo ze to plexi to podswietlac nie mam zamiaru - czarne po podswietleniu wychodzi..hmm..bure czy cos koło tego - brzydko. Technologia wykonania - plexi 6-10 mm wyciete ploterem frezujacy na odpowiedni kształy i wymiar, kanty wypolerowane. Na to przyklejona wycieta wg pomyslu w odpowiedni wzór laserem blacha nierdzewna wypolerowana. Idea grafiki z tzw.kontry czyli efek bedzie taki - srebrny front, tam gdzie "cos" sie pojawi wyciety w blasze i "wyrzucony" wiec widzimy to co pod spodem - czarna błyszczącą plexi. Hermesie, tak jak napisalem powyzej , nie mam zamiaru cie wypytywac czy juz gotowe, czy masz jakis pomysl, a jesli nie to kiedy wena nadejdzie ;-) Po prostu zakladam ze jak kiedys cos cie natchnie to narysujesz/podpowiesz, za co bede ci bardzo wdzieczny

pozdrawiam

Witam

Gotowego naturalnie nic na taką okazję nie posiadam. Nigdy też nie projektowałem (projektowałem to mocne słowo) niczego podobnego. Kiedy mnie "Wena natchnie" to pojęcia nie mam :). Mam nadzieję, że niedługo choć ostatnio nie pozwalam jej mnie "natchnąć", zajmując się innymi sprawami niż moje hobby. Jak mnie coś "olśni" napewno się odezwę.

Osobiście, jeśli chodzi o sprzęt audio, najbardziej podobają rozwiązania typu: Creek, Audio Alanogue, Exposure, NAD S300, czyli jak najprostsza szata "graficzna", minimalna ilość przełączników, pokręteł, za to jak najwyższa jakość wykonania i użytych materiałów.

Pozdrawiam

>cyku

Obejrzyj Strussa o nazwie Chopin. Jak dla mnie 5+.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hermes->

dzieki, "nie daj boże" nie naciskam

nowy->

heh, dzieki, tylko u mnie nie ma byc ani jednej gownianej galeczki, napisiku, przelacznika, diodki... i w tym moj problem ;-) Galeczki nie bo nie ma do czego(to koncowka na dodatek monoblock). Napisiku nie, w sumie to nie problem wygrawerowac, ale co ja tam napisze "cyku amp" zeby przed kolegami poszpanowac ;-) zreszta to i tak nie bylaby prawda bo to nie moj projekt tylko zrzyna z gazetki. Przełacznika nie bo nawet ON/OFF sygnal podaje preamp i zwiera przekażnik na zasilaniu koncowki. Diodki nie bo wsią z daleka wieje ( z całym szacunkiem dla kolegów nie mieszkającyhc w miejskich smrodach)

pozdrawiam

Aż się boję rzucać "na żer" mój nick :) Wiadomo, w sieci niezbyt pozytywnie się kojarzy - ale co tam, żyję z nim 15 lat, to i żył będę dalej...

Jakbyś Hermesie wymyślił coś ciekawego to chętnie bym to zobaczył. Niech moc, znaczy się - wena, będzie z Tobą ;)

Witam

Trolu, dziękuję za życzenia. Weny nigdy dość. Odświerzę sobie trylogię "Władca Pierścieni" to może wpadnie mi do głowy jakiś pomysł, związany z Twoim nickiem.

Cyku, Szanowni Forumowicze, proszę o łagodne potraktowanie poniższych "wizji". To mój całkowity debiut na polu grafiki przemysłowej. Na dodatek większość powstała w pracy w ramach relaksu. Dobrze też byłoby pomysły na wygląd końcówki, pokazać w postaci zgrabnego renderingu 3D. Niestety ja operuję tylko w dwóch wymiarach.

Jeżeli popełniłem jakiś plagiat to zapewniam, że nieświadomie. Gdyby tak się stało, będę wdzięczny za informacje, jakiego producenta skopiowałem.

Pozdrawiam

[obrazekLUKASZ-239133_1.gif] [obrazekLUKASZ-239133_2.gif]

Ukryta Zawartość

post-431-100000631 1170263158_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd.

[obrazekLUKASZ-239135_1.gif] [obrazekLUKASZ-239135_2.gif]

Ukryta Zawartość

post-431-100000629 1170263160_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hermes

dzieki bardzo

mialo byc "niewiadomo kiedy" a jest "juz". Dzieki jeszcze raz . Powiedz mi tylko czy moge dokonac drobnych zmian...takich podemnie, obiecuje ze przed pójsciem na laser jeszcze je z Toba przekonsultuje ;-)

pozdrawiam

hermes

dzieki bardzo

mialo byc "niewiadomo kiedy" a jest "juz". Dzieki jeszcze raz . Powiedz mi tylko czy moge dokonac drobnych zmian...takich podemnie, obiecuje ze przed pójsciem na laser jeszcze je z Toba przekonsultuje ;-)

pozdrawiam

Witam

Nie ma sprawy. Nie wiem czy ta szybkość idzie w parze z jakością. Jeśli jakoś Ci się te propozycje przydadzą, to będzie mi bardzo miło. Oczywiście możesz w nich zmieniać co chcesz i jak chcesz, żadnych praw sobie do tego nie roszczę. Jedyna prośba, to taka, że jak już wykonasz jakąś obudowę, to chętnie bym zobaczył zdjęcie takiego gotowego produktu. Nawet jeśli wygląd nie będzie miał nic wspólnego z tym, co tutaj zamieściłem.

Pozdrawiam

hermes

i jak ?? moze byc ??

[obrazekLUKASZ-243249_1.JPG] [obrazekLUKASZ-243249_2.JPG] [obrazekLUKASZ-243249_3.JPG]

Ukryta Zawartość

post-2233-100000480 1170263405_thumb.JPG

post-2233-100000481 1170263404_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No, Cyku... Wygląda profesjonalnie. Pogratulować. Wam obu. Przy okazji, jak już tak fotografujesz to pokazałbyś również tylną ścianę - co prawda to niezupełnie związane z wątkiem, ale myślę, że koledzy przeżyją małą dygresję...

Witam

Cyku, gratuluję. Jak napisał Trolu wygląda "fabrycznie" i zarazem oryginalnie, wszak króluje matowa czerń i szczotkowane (czy jak to się zwie) aluminium. Podoba mi się. To co napisałem, chyba nie jest nieskromne, bo jak widać, mój wkład w ostateczny wygląd wzmacniacza jest co najwyżej śladowy.

Jeśli to jeszcze pięknie gra, to może następny model ze złotym panelem? Coś a'la "Jadis" :). A pod spodem jakieś egzotyczne drzewo :).

Z tyłu też bym go chętnie zobaczył. Estetyczne gniazda i ich rozmieszczenie też mają swój urok.

Pozdrawiam

panowie, panowie...powolutku

tak jak napisalem przed pojsciem na laser skonsultuje sie z Hermesem co niniejszym robie. Toz to render chlopaki ;-)

Hermes

to o co prosilem mam wlasnie od ciebie "cos" na panelu. To wlasnie ta sinusoidka nadaje charakter i o to chodzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.