Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do 2000 zł

Simonowicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zapewne istnieje co najmniej kilka podobnych tematów, niemniej jednak wydaje mi się, że moja sytuacja jest nieco niestandardowa, a ponadto za nic nie udało mi się znaleźć na stronie wyszukiwarki, dlatego poproszę Was o indywidualne doradztwo :)

Otóż chodzi mi o kupno takiego sprzętu do komputera, aby fajnie grał muzykę na nim się znajdującą. Jest jeszcze dodatkowy czynnik, aktualnie jestem w posiadaniu urządzenia TonePort UX1, którego używam w celach edukacyjnych przy graniu na gitarze, gdyż obecnie nie dysponuję wzmacniaczem. Home recordingu raczej nie zakładam, już dawno brak mi na to czasu. Fakt posiadania tego urządzonka również prosiłbym wziąć pod uwagę, najchętniej zostałbym przy czymś co można podłączyć pod ten sprzęcik, bo przez kilka kolejnych miesięcy raczej nie uzbieram pieniędzy na wzmacniacz, do ćwiczeń mogłyby wystarczyć słuchawki przez jakiś czas, niemniej jednak na głośnikach byłoby fajniej.

Do tej pory byłem posiadaczem monitorów aktywnych Alesis M1 Active Mk2, jednak któregoś niezbyt pięknego dnia, okazało się, że listwa antyprzepięciowa, którą posiadam jest już nieco starawa i najwyraźniej nie spełnia pokładanych w niej nadziei, poszło jakieś przepięcie i jeden z głośników poszedł się "szukać". Próbowałem jeszcze jego naprawy, zapłaciłem nawet za nią trochę zbyt wiele, a przyniosło to efekt taki, że głośnik działał ponownie parę godzin po czym znów odmówił współpracy, tym razem zapewne z innej przyczyny, jednak uznałem, że nie warto podejmować kolejne próby przywrócenia go do działania. Szczerze mówiąc, gdyby była taka możliwość chętnie dokupiłbym prawą sztukę tego głośnika, niestety jednak sprzedają tylko pary, dlatego trzeba wydać nieco więcej i za priorytet uznałem złożenie sprawnego zestawu do komputera.

I tutaj pytanie do Was, czego w tej cenie szukać? Jestem otwarty na wszelkie propozycje, choć jak pisałem preferowałbym rozwiązania uwzględniające użycie TonePorta. Nie chcę sztywno przy tej opcji pozostawać, jednak prosiłbym Was o rozważenie, czy nie lepiej może całe pieniądze przeznaczyć na jakieś monitorki aktywne, zamiast kupowania wszystkiego, zapewne łącznie z nową kartą dźwiękową. Budżetu 2000 zł nie chciałbym szczególnie przekraczać, oczywiście dam radę dołożyć stówkę więcej, jednak dalej nie chciałbym już tego przekraczać. Póki co lekko zainteresowałem się monitorami Krk RP8, ale nie wiem czy to dobry kierunek jeśli priorytetem jest odtwarzanie muzyki.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/95971-zestaw-do-2000-z%C5%82/

W tych Alesisach podobno padają zasilacze ze względu na firmowo zepsutą konstrukcję (przegrzewają się). Dobry macher powinien sobie z tym bez problemu dać radę, tyle że pół zasilacza jest do wymiany :D I najlepiej od razu zająć się oboma.

Ale to tak tylko offtopicznie.

mysle ze do 2000 tysiecy nadawaly by sie dobrze edifiery S2000 jak bedziesz mial mozliwosc, nie wiem czy wogule jezdzisz na targi ale na IFA widzialem ze sie beda wystawiali to moglbys sobie posluchac tych glosnikow.

Dziękuję za propozycję, wydaje się ciekawa nie powiem. Czy ten wbudowany DAC oznacza, że karta dźwiękowa niczego nie zmieni, czy na lepszym sprzęcie grałyby jeszcze lepiej? Czy głośniki Edifier S2000 w wersji V, różnią się tylko tym, że DAC nie jest wbudowany? Na allegro jest teraz ciekawa oferta ich sprzedaży.

lepszym systemem jest S2000 te glosniki S2000V wedlug mnie to juz nie to samo dzwiek mi sie za bardzo nie podobal ale testy mowia ze sa naprawde dobre. Jak masz okazje to pewnie dlaczego nie.

Ten wzmacniacz daje czadu dzwiek jest super czysty i graja naprawde fantastycznie.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Witam!

Zapewne istnieje co najmniej kilka podobnych tematów, niemniej jednak wydaje mi się, że moja sytuacja jest nieco niestandardowa, a ponadto za nic nie udało mi się znaleźć na stronie wyszukiwarki, dlatego poproszę Was o indywidualne doradztwo :)

Otóż chodzi mi o kupno takiego sprzętu do komputera, aby fajnie grał muzykę na nim się znajdującą. Jest jeszcze dodatkowy czynnik, aktualnie jestem w posiadaniu urządzenia TonePort UX1, którego używam w celach edukacyjnych przy graniu na gitarze, gdyż obecnie nie dysponuję wzmacniaczem. Home recordingu raczej nie zakładam, już dawno brak mi na to czasu. Fakt posiadania tego urządzonka również prosiłbym wziąć pod uwagę, najchętniej zostałbym przy czymś co można podłączyć pod ten sprzęcik, bo przez kilka kolejnych miesięcy raczej nie uzbieram pieniędzy na wzmacniacz, do ćwiczeń mogłyby wystarczyć słuchawki przez jakiś czas, niemniej jednak na głośnikach byłoby fajniej.

Do tej pory byłem posiadaczem monitorów aktywnych Alesis M1 Active Mk2, jednak któregoś niezbyt pięknego dnia, okazało się, że listwa antyprzepięciowa, którą posiadam jest już nieco starawa i najwyraźniej nie spełnia pokładanych w niej nadziei, poszło jakieś przepięcie i jeden z głośników poszedł się "szukać". Próbowałem jeszcze jego naprawy, zapłaciłem nawet za nią trochę zbyt wiele, a przyniosło to efekt taki, że głośnik działał ponownie parę godzin po czym znów odmówił współpracy, tym razem zapewne z innej przyczyny, jednak uznałem, że nie warto podejmować kolejne próby przywrócenia go do działania. Szczerze mówiąc, gdyby była taka możliwość chętnie dokupiłbym prawą sztukę tego głośnika, niestety jednak sprzedają tylko pary, dlatego trzeba wydać nieco więcej i za priorytet uznałem złożenie sprawnego zestawu do komputera.

I tutaj pytanie do Was, czego w tej cenie szukać? Jestem otwarty na wszelkie propozycje, choć jak pisałem preferowałbym rozwiązania uwzględniające użycie TonePorta. Nie chcę sztywno przy tej opcji pozostawać, jednak prosiłbym Was o rozważenie, czy nie lepiej może całe pieniądze przeznaczyć na jakieś monitorki aktywne, zamiast kupowania wszystkiego, zapewne łącznie z nową kartą dźwiękową. Budżetu 2000 zł nie chciałbym szczególnie przekraczać, oczywiście dam radę dołożyć stówkę więcej, jednak dalej nie chciałbym już tego przekraczać. Póki co lekko zainteresowałem się monitorami Krk RP8, ale nie wiem czy to dobry kierunek jeśli priorytetem jest odtwarzanie muzyki.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może będziesz takim czymś zainteresowany? Pozd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.