Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiennik czy nowa igła do Stylus D20E MKII

velchinaski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam Duala 1246 wraz z wkładka Stylus D20E MKII i chyba nadszedł czas na wymiane igły bo dziś rozkreciłem stereo i w basach mi skrzypie grajka nabyłem wraz z igła używanego wiec stan nie znany ;) Czy ktoś z was koledzy może polecic mi dobry zamiennik lub inna godna uwagi wkładke do mego Duala.

Czy igła zamienna dużo traci od oryginalu bo nowka zamienna chyba gdzies okolo 100 zl a orgyginal 450 wiec chcialbym wiedziec czy warto wydac wiecej ??? Pozdr

Mam jeszcze pytanie czy ta wkladke da sie zamontowac do mojego Duala ???http://www.turntableneedles.com/JT-555-SHIBATA_p_3900.html. Slyszalem ze jest znakomita ? ;)

Zamontować się da, tyle że nie wiadomo jak zagra. Ma niską podatność a Twój Dual ma lekkie ramię więc ta wkładka niespecjalnie pasuje. Moim zdaniem lepiej kupić oryginalną igłę do wkładki, którą masz. To jedna z najlepszych wkładek MM i nie sądzę by Nagaoka zagrała lepiej. Oczywiście mogę się mylić bo JT-555 nie słyszałem.

A czy to jest zamiennik czy oryginal

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tak na marginesie -

przy zamówieniu z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) licz się z tym ,że zapłacisz VAT 23%

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Czyli co bedzie clony ??

nie :) będzie 'ovatowany'

A gdzie moge kupic bez vatu i cła ???

może na ebay, wtedy dogadać się ,ze sprzedającym żeby zadeklarował jako 'gift" lub poszukać w EU

z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie ma szans się dogadać - przerabiałem to już i zapłaciłem VAT -- ale o tym juz pisałem na forum

edit

seniortelefono już mnie uprzedził :)

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

To ze ktos napisze gift nie znaczy ze nie bedzie vatu kolega z usa przyslal mi stary aparat i pdal duza jego wartosc by go ubezpueczyc i nasi celnicy vat mi dorabali od jego wartosci wiec nie tylko gift sie luczy ale i wartosc przesylki chyba od 100$ jest vat

Przesyłki o wartości do 45 Euro (ok 60 USD), mogą zostać w Polsce zwolnione z cła i VAT. Dotyczy to przesyłek zawierających towary w małych ilościach o charakterze niehandlowym. Za przywóz o charakterze niehandlowym uważa się przesyłki, które maja charakter okazjonalny np. raz w miesiącu i zawierają towary wyłącznie na własny użytek odbiorcy lub jego rodziny. Decyzja należy do urzędu celnego. W praktyce wiele drobnych przesyłek jest zwalnianych z opłat celnych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Dzieki za info co prawda kupowalem na ebay drozsze towary i tylko teraz spotkalem sie z vatem ale aparat byl na 280$ wyceniony ...a kupuje rozne rzeczy LP buty snowbordowe i ect...chyba caly czas mialem szczescie ;)

Ja się odniosłem konkretnie do zakupu z

Ukryta Zawartość

ale jak widzisz seniortelefono podał Ci link do sprzedającego z Niemiec , do tego sprawdzonego wg mnie warto skorzystać

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Kupie sobie w usa i wysle kumplowi jego mama jest teraz to moze mi przywiezie ...jestem ciekaw tylko ile czasu to zajmie ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.