Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór odtwarzacza strumieniowedo do zestawu

bobo29

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano dziś, 13:52

Użytkownik sittek dnia 15.11.2012 - 12:13 napisał

W przypadku serwerów NAS z zawartością plików FLAC .... jakość dźwięku jest niezaprzeczalnie lepsza niż po USB

ar ju siur ?

A nie jest? Pytam poważnie bo na razie słucham po USB, ale przymierzam się do NAS'a.

są tu jacyś użytkownicy pionka n-50? ktoś podpiął dysk większy niż 80 GB?

np. ja. Packard bell jakieś 300 gb fat32 pod usb z przodu.

Czyli masz kompa pod USB z przodu podpiętego i jest ok wszystko?

Mnie ciekawi czy z tyłu można podpiąć np mój dysk Verbatim 2,5 cala 500 GB ale patrząc logicznie to chyba zbyt dużym ograniczeniem byłoby jakby odtwarzacze strumieniowe nie czytały takich dużych dysków po USB. Znajomy ma Marantza NA7004 i ma podpięty dysk 250 GB odtwarzacz nie widzi tylko folderów w NTFS a w FAT32 nie ma problemu tylko ograniczeniem jest, żeby zmieścić się w tych 4GB na folder czy ile to tam wychodzi. Lepiej się upewnić niż po zakupie się okaże, że jednak nie działa

Czyli masz kompa pod USB z przodu podpiętego i jest ok wszystko?

niee, nie kompa, tylko hd packard bell, napisałem, bo chciałem potwierdzić, że taki dysk działa. Podpięty do usb z przodu urządzenia (n-50).

Z tyłu jest usb "drukarkowe", nie mam takiego kabla, więc podłączać z tyłu nawet nie próbowałem.

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

Z tyłu jest usb "drukarkowe", nie mam takiego kabla, więc podłączać z tyłu nawet nie próbowałem.

a będziesz próbował? Nie będzie kabel raził po oczach od dysku :) Taki kabelek kosztuje grosze. A mnie bardzo nurtuje to... a ten dysk 80 GB masz w NTFS czy FAT32?

...

moj zestaw wyszedl ponizej 5 tys jeszcze na starym popcornie c200 ale nowszy ma zdecydowanie fajniejsze oprogramowanie pozwalajace na pelna nawigacje po plikach zgromadzonych na dysku USB z poziomu telefonu/tabletu na systemie android lub oS

Witam,

A możesz podpowiedzieć o jakim sofcie piszesz bo mam c300 i właśnie brakuje mi dobrej aplikacji na androida do sterowania popcornem bez włączania tv. A poza tym zgadzam się że to bardzo dobrze grający zestaw (popcorn + dac - w moim przypadku rDAC z zasilaczem tomanka).

pzdr,

Oskar.

co powiesz na Yamahę CD-N500

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jakby zamiast CD miała lepsze podzespoły i USB z tyłu to za 2500 świetny alternatywa dla Pionka N-50, bo z tym wszystkim co ma na pokładzie i za tą cenę szału nie będzie z pewnością.

• 10 miesięcy później...
Gość mircysko

(Konto usunięte)

witam

podobno ma wejść na rynek nowy Marantz następca NA-7004, czy ktoś może coś o nim napisać, czy warto poczekać na niego ? Mam zamiar coś kupić, moje typy to:

MARANTZ NA-7004, PIONEER N-50, Cambridge Audio Stream Magic 6.

j/w, może poczekać na newego Marantza ?

Pod koniec roku podobno ma wyjsc

Ma czytac chyba wszystko wlacznie z 2.8mhz

Wyglada prawie tak samo -chyba tylko przycikow do przewijania, stopu i pauzy nie ma osobnych tylko w kolku z lewj strony

Cena napewno przekroczy 3 kzl

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

witam

podobno ma wejść na rynek nowy Marantz następca NA-7004, czy ktoś może coś o nim napisać, czy warto poczekać na niego ? Mam zamiar coś kupić, moje typy to:

MARANTZ NA-7004, PIONEER N-50, Cambridge Audio Stream Magic 6.

j/w, może poczekać na newego Marantza ?

Marantz 1500 pln,Stream Magic 6 3200pln-dużo lepiej wypasiony jest Cambridge i ma zdecydowanie lepszy dzwięk-ale ponad 100% drożej od Marantz więc decyzję podejmij sam.Pionka nie znam.
Gość mircysko

(Konto usunięte)

Pod koniec roku podobno ma wyjsc

Ma czytac chyba wszystko wlacznie z 2.8mhz

Wyglada prawie tak samo -chyba tylko przycikow do przewijania, stopu i pauzy nie ma osobnych tylko w kolku z lewj strony

Cena napewno przekroczy 3 kzl

cena nowego modelu Marantz podobna do ceny Cambridge. Może warto się wstrzymać i posłuchać nowego marantza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.