Skocz do zawartości
IGNORED

NA GRZYBY !

fish75

Rekomendowane odpowiedzi

Można się pomylić,a ja nie chcę czekać na przeszczep....Ci co znają się na 100% niech smażą.

To prawda, nie ma co. Ostatnio znalazłem szatana,bo miał podejrzany kolor gąbki i smak,ale potem doczytałem że był to goryczak,też niejadalny. Borowiki z różową gąbką i goryczkowym smakiem,a od góry wygląda dokładnie jak normalny borowik brunatny.

https://www.audiostereo.pl/topic/96384-na-grzyby/page/5/#findComment-3900403

To prawda, nie ma co. Ostatnio znalazłem szatana,bo miał podejrzany kolor gąbki i smak,ale potem doczytałem że był to goryczak,też niejadalny. Borowiki z różową gąbką i goryczkowym smakiem,a od góry wygląda dokładnie jak normalny borowik brunatny.

Ja kupiłem sobie atlas kieszonkowy opisany 205 grzybów jadalnych,trujących,niejadalnych- zbieram od 12 lat około 16 "jadalnych i pewnych" i nie mam stresu.Nie zawsze rosną wszystkie.

Średnio 6 gatunków jest w koszyku.Nie rozumiem ludzi co wkładają do koszyka wszystko co rośnie bez zaznajomienia się w stopniu podstawowym o co biega i wyrywają muchomora sromotnikowego który na sam wygląd truje pająki w promieniu 20 metrów,i to jedzą ze smakiem.....

Tymczasem u ruskich...oni zawsze mają bolsze i dużo mnogo....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/96384-na-grzyby/page/5/#findComment-3900406
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Marzę o zrobieniu dobrego zdjęcia tego,niestety posiadam też fobię i nawet patrząc na fotografię mam miękkie nogi ze strachu.Z powodu spotkania zaskrońca w wczesnym dzieciństwie.

Spotkanie nie było takie straszne. Szybko uciekła na widoki intruza, a ja zrobiłem krok do tyłu. Poszedłem kilka metrów jej śladem z telefonem w ręku, aby zrobić jej zdjęcie, ale w wysokich trawach prędzej można znaleźć osaka niż ją. Na grzyby zawsze chodzę w gumowych butach do kolan i długich spodniach, do tego zawsze jakaś bluza dresowa, kurtka przeciwdeszczowa lub jesienią stary długi płaszcz (w zależności od pogody i pory roku) i obowiązkowo czapka z daszkiem lub lepiej kapelusz. Wczoraj spotkałem grzybiarza w t-shircie, krótkich majtkach i... klapkach na gołych stopach. Dla mnie to chore.Taki ubiór przed.niczym nie chroni.

Gwoli wyjaśnienia, aby uniknąć nieporozumień, nie jest autorem tego zdjęcia. Taki okaz własnie wczoraj spotkałem.

https://www.audiostereo.pl/topic/96384-na-grzyby/page/5/#findComment-3900588
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.