Skocz do zawartości
IGNORED

B&W DM601 S2 - opinie i rozbudowa sprzętu

zebo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio stałem się posiadaczem kolumn B&W DM601 S2. I tu liczę na konkretne opinie o tych kolmnach, bo moje dotychczasowe tonsile lotusy mają dużo lepszy bas (głębszy i odczuwalny). W B&W ledwie go słychać. Więc:

1. Co sądzicie o tych kolmnach?

2. Planuje rozbudowę i wymianę wszustkich kolumn na coś konkretnego i nadadzą się na tylko na tylnie satelity? Co ew na przód i centrum?

3. jaki ampl je obsłuży?

Pokój ok 15m2. Z czasem po przeprowadzce ok 25m2 (może być ten sam sprzęt?).

Majątku nie wydam na kino - coś w rozsądnej cenie/jakości

Dzięki

Kolumny B&W DM601S2 to w końcu tylko nieduże monitorki, których przeznaczenie to przede wszystkim małe systemy hi-fi lub głośniki efektowe w systemie wielokanałowym. Nie wymagaj od nich dużego basu. Natomiast jako kolumny tylne będą spisywały się znakomicie.

Co do konfiguracji wielokanałowej - już od początku musisz budować system pod kątem 25m2. Podaj jednak więcej szczegółów:

1. czy system będziesz wykorzystywał także do muzyki, czy tylko do filmów, koncertów w systemie wielokanałowym,

2. jakie ewentualnie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz

3. jaki chcesz przeznaczyć budżet na zakup amplitunera oraz pozostałych kolumn, subwoofera

4. jakie masz wymagania co do wyposażenia amplitunera (radio internetowe, funkcje sieciowe, AirPlay, sterowanie iPhone itp.)

Czekam na szczegóły

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

1. Amplituner Yamaha RX-A2010

2. Kolumny B&W 603S3 na przód i dodatkowo 3 komplety B&W DM 601S3 na boki

3. Subwoofer Rel 5 lub Velodyne Q-MAX lub do kompletu B&W (najlepiej dwa)

4. Źródło Bluray

i jak na skromny początek powinno wystarczyć.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dzięki za podpowiedzi.

Precyzując:

1. Muzyka i filmy. Myślę że 50/50

2. Głównie Rock, trochę Metalu (Metallica, Rammstain), żona czasem Reggae

3. Tu wiadomo że jak najmniej. Ale muszę być zadowolony z efektu, więc wolę sprzęt dokupować porcjami. Ampl do ok 2000 chyba się kupi, kolumny na przód również....

4. Tu jakiś udziwnień raczej nie będę uzywał. Jak będzie czytał USB czy radio internetowe to duży plus, ale jak nie będzie to trudno

B&W maja mało basu,ew tak małym pokoju,nie chce mii sie wierzyć.Sam miałem podobne 602 s2 w podobnym metrazu i basu było az nadto,ale w połączeniu ze wzmacniaczem.,jak chcesz aby amplituner generował dużą ilośc basu to zapomnij,Amplitunery nawet wysokie modele które kosztowały fortunę nie dają sobie rady w stereo.W kinie dokupisz suba i jakoś to gra.

Myślałem nad kupnem zestawu harman kardon serii HKTS lub jajka KEF. Rozumiem że w systmie 5.1 dobrze grają, ale porównując haramana i KEF do tych B&W 601, które będą najlepiej grały w stereo?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.