Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekty Albedo

Teraz

Rekomendowane odpowiedzi

ten, no, brak basu jest często spowodowany pojemnościamy poprzecznymi na kablu, to jest między wtykiem a kablem i ewentualnie na łączeniu segmentów kabla (to drugie Was chyba nie dotyczy :). czy Wasze kable są konfekcjonowane próżniowo ? :)

Hej

To nie byl przytyk, dziwie sie po prostu ze mozna wykonywac takie rzeczy w niewielkich seriach. Jezeli Wam sie udaje to gratukacje, bo naprawde te na zdjeciach wygladaja zawodowo. Szkoda tylko, ze skrzyneczki niepotrzebnie podrazaja koncowy produkt. Chociaz pewnie w polsce sa ludzie, ktorzy dadza kilkaset zlotych wiecej za to audiofilskie puzderko.

A jezeli juz jestesmy przy tym temacie to poprosze o jakies info nt terminali glosnikowych, ktore produkujecie, jezeli sa one dostepne dla normalnych klientow, nie tylko producentow kolumn. Szukam od dluzszego czas czegos co wreszcie utrzymaloby pewnie moje widly ogrodowe od Harmonic Technology. Aha terminale moga byc bez puzderka, skrzynki na narzedzie juz mam [notobane po glowicach od panzerfausta - jeszcze z oryginalna nalepka]. Moze skrzynki Albedo tez kiedys beda mialy taka watosc kolekcjonerska :)))))))))))))

--->barni

Koszt pudełka jaki ponosi klient to:

do interkonektów 15zł

do kolumnowych 25zł

do wtyków widełkowych i terminali 8zł

[obrazekLUKASZ-147808_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zainteresowany ofertą Albedo zamierzam w tym tygodniu zamówić interkonekt XLR-FLAT i wypróbować go z Baltlabem. Wrażenia organoleptyczne opiszę. Swoją drogą to pudełko daje wrażenie obcowania z produktem luksusowym, co ma niebagatelne znaczenie przy wydawanie kwoty wyższej niż 500zł ;-)))

dawno dawno temu , kiedy jeszcze zaczynałem zabawę w hi-fi ( zestaw CA 500 ) postanowiłem , że wypróbuję interkonekt robiony na zamówienie , a ponieważ Abedo miało siedzibę w tym samy mieście gdzie mieszkam - nie było co dalej szukać.

Kupiłem czery wtyki kontowe MONSTERA - ( wyprzedaż ) z tych co wyciągniesz szybciej gniazdo RCA niż wtyk i powiedziałem na czym mi zależy.

Czekałem długo - aby obniżyć kszty odcinki przewodów miały ok 15 cm - zapłaciłem coś ponad 200 zł ( dla porównania VdH First kosztował 350 zł )

Wyniki - astronomiczny

1. Po pierwsze w praktyce poznałem wpływ interconekta na dźwięk - porównywalny wówczas ( cenowo ) AQ Topaz po prostu został zdeklasowany.

Do dzisiaj idąc na odsłuch zdarza mi się wziąść ten kabel ze sobą ( chociaż rzadko - ze względu na trudności w wyjmowaniu z gniazda ) i zawsze budzi on pozytywne skojarzenia - a gra ze sprzętem dużo wyższej klasy niż CA 500 a porównania dotyczą in-conectów z przedzaiłu 400-800 zł

2. Uważam , że srebro jest najlepszym materiałem do oddania średnicy przez kabel ( nie wierzę w kable neutralne ).

3. daje się odczuć lekki osłabienie w masywności niższego basu ale dla mnie jest to akurat Ok - zresztą to chyba normalna rzecz dla kabli ze srebra

Nie chcę robić jakiejsć reklamy , ale co do mnie to mam bardzo pozytywne doświadczenia

zegarmistrz

słuchałeś flat one to zupełnie inny kabel niż flat two,w jedynce dżwiek jest precyzyjniejszy i bardziej poukładany-różnice są bardzo wyczuwalne zaraz po podłączeniu,równiez go pożyczyłem z combitu

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Uruchomienie strony internetowej firmy niestety się opóźnia z przyczyn od nas niezależnych. Gdy tylko zostanie umieszczona na serwerze powiadomię zainteresowanych na Forum. Przy okazji zapraszam na Audio Show. Tam będzie możliwość bezpośredniego zapoznania się z naszą ofertą (w tym z nowym produktem - interkonektem Blue). Pozdrawiam. G.G.

• 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...

Witam.Tak porównywałem je,a flat one mialem przez dłuższy czas u siebie.Jedynka gra przede wszystkim luzniejszym dżwiękiem,dużo powietrza wokół instrumentów.naturalny środek i mimo srebrnego przewodnika góra o dziwo nie meczaca a dość bogato wybrzmiewająca.W zależności od systemu może zagrać dość ciemnym ale głębokim"tłem",ale jak na te pieniądze gra bardzo przyzwioicie.Dwójka natomiast zagrała gęstszym dzwiękiem mniej rozciągniętym,mniej uniwersalnym i tutaj system wymaga lepszych klocków żeby to zgrać,bądż dłuższego dopasowywania.Zabraklo mi w dwójkach muzykalności,poukładanego dzwięku i przyjemności w słuchaniu.Stosunek jakości do ceny niewątpliwie wypada lepiej na korzyść Flat one.

• 3 tygodnie później...

Wlasnie testuje Flat One. I raczej u mnie zostanie. W porownaniu z Albedo Blue (jednoczesnie wymienilem glosnikowe z QED Silver Anniversary na Albedo Air I, nie mozna ich pozbawiac zaslug). Roznica? Hmm, nie wiem, czy to bedzie jasne - muzyka sie otworzyla, gra z wieksza klasa i swoboda, jest wiecej przestrzeni, zyskala tez troche na dynamice. Warte tych pieniedzy.

Wiem :)

Też juz posluchalem. Zostaje. Powiem krotko - Flat-One to świetny kabelek.

Jestem pod wrażeniem zarowno interkonektu jak i podejscia f-my Albedo do klienta.

Więcej jeszcze napiszę (moze w opiniach?) ale nie teraz ;)

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.