Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekty Albedo

Teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, tak. Powiem w skrócie - obsługa taka jak należy. Co do kabli - AIR 3 kolumnowa i myślę, że to już jest to co mnie zadowala. Natomiast testowałem do wzmaka słuchawkowego Monolitha i już wiem, że go kupię. Wspaniale, że dają do pożyczenia.

Wyrazy uznania. Z moich wiadomości od p. Grzegorza z Albedo - cosik komponują taką stronkę - chyba www.albedo-kable.pl

Ja w tej chwili używam Monolitha z 300B i jestem bardzo zadowolony. Robtango pewnie by się ze mną nie zgodził, ale osobiście uważam, że przejrzystość i neutralność tego drucika doskonale komponuje się z odrobiną lampowego ciepełka.

Zgadzam się z Marcinem względem przejrzystości i neutralności, chociaż ja używałem Monolitha IC do lampy słuchwkowej HV-1 Skorpiona. I co prawda miałem go do testów, ale właściwie już podjąłem decyzję o kupnie. - Na razie żona jeszcze nie wie :)

• 2 tygodnie później...

...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

....

Ukryta Zawartość

Przyzwoita strona. Choc niektóre sformulowania troche mnie ubawily, np. "...W najnowszych produktach stosujemy dwa rodzaje kształtu przewodnika: prostokąt i kwadrat. Stosowane przez nas geometrie likwidują niepożądane zjawiska w przewodniku takie jak: naskórkowość, indukcyjność czy pojemność. ...". To inni sie mecza od lat, a tu mala firemka zlikwidowala kilka fundamentalnych zjawisk fizycznych za jednym zamachem :)))

Przyznaję wkradło się parę błędów: W najnowszych produktach stosujemy dwa rodzaje [kształtu]-powinno być [przekroju] przewodnika: prostokąt i kwadrat. Stosowane przez nas geometrie [likwidują]-powinno być [minimalizują] niepożądane zjawiska w przewodniku takie jak: naskórkowość, indukcyjność czy pojemność. ...". "To inni sie mecza od lat, a tu mala firemka zlikwidowala kilka fundamentalnych zjawisk fizycznych za jednym zamachem :)))" - Więcej wiary w małe firemki:))))

Błędy wkrótce poprawimy.

Jestem posiadaczem interkonektów Albedo Blue i nie narzekam. W moim systemie dobrze się sprawdzają. Nie jestem na tyle osłuchany, żeby szczegółowo wymienić cechy dźwięku, jednak bez wątpienia gra lepiej niż "samoróba" na kupowanym z metra Audioqueście + Nakamichi + srebrny lut (która niewiele taniej wychodzi na Allegro). Blue jest wykonany też bardzo precyzyjnie. Wydaje mi się, że warto zainwestować, a przynajmniej zamówić na odsłuch. (btw. słuchałem też kabli głośnikowych Albedo: robi wrażenie, tylko ta cena... może głośnikowce z serii Blue też osiągną jako taki kompromis cenowy...).

• 2 tygodnie później...

witam ktos tam wczesniej pytal o albedo blue. powiem tak przesiadlem sie z audioquesta torquise(chyba dobrze napisalem) na wlasnie ten kabelek i powiem krótko spodziewalem sie zmian, ale nie az takich - przede wszystkim poprawa przestrzenności, bardziej naturalne barwy i najwazniejsze - niemęczący dzwiek. dodam ze zestaw na ktorym testowalem nie jest jakis wybitnie drogi i audiofilski.(cd-dobry pioneer, wzmak dobra yamaha, dobra lampa, glosniki - calkiem fajne minima audio, calkiem super bang&olufsen prawie w moim wieku, ale potrafiace sporo, no i calkiem drogie b&w) - efekt?- zawsze ten sam - przyjemne dla ucha niemęczące brzmienie. opinia jak najbardziej pozytywna.

• 3 miesiące później...

Właśnie wszedłewm w posiadanie owych kabelków :-) Wykonane na zamówienie. Zobaczymy jak będą grały :-)

Ukryta Zawartość

post-3443-100005234 1170271869_thumb.jpg

post-3443-100005235 1170271867_thumb.jpg

post-3443-100005236 1170271865_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

luk, 18 Lip 2005, 18:58

>Czy koś z Was ma w systemie coaxial- a tej firmy

W poniedziałek ma do mnie dotrzeć. Sprawdze od razu czy faktycznie jakość przewodu ma wpływ na transmisję cyfrową :-) Dotąd tylko się przyglądałem dysputom/kłótnią w tym zagadnieniu ;-)

pozdr

luk, 18 Lip 2005, 18:58

>Czy koś z Was ma w systemie coaxial- a tej firmy

Luk , ja przez długi czas używałem ale ... Flata 2 w wersji coax . To znaczy miałem Flata 2 w wersji RCA i poprosiłem ich o zrobienie cyfrówki na bazie Flata 2 w wersji 75 Ohm . Miałem go między CD a recorderem . Ogólnie bardzo gorąco polecam . Bezwzględnie lepszy od tak wychwalanego Fadela Digilitza . Czystszy , z głębszym basem . Choć fakt , że Fadel na pierwszy "rzut ucha" mógł brzmieć bardziej efektownie . Kopie z Fadela zawsze miały ... szerszą scenę niż oryginały . To jedyny taki znany mi przypadek w przyrodzie a trochę coax-ów przerobiłem . Ogólnie Albedo w tej cenie to był bardzo dobry kabel .

• 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.