Skocz do zawartości
IGNORED

Ymaha RX V 671 flaga DTS HD Master Audio

tomekkos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam amplituner Yamaha RX V 671 i mam pytanie do właścicieli tego modelu:

Jak z BD (bitstream) idzie dźwięk Dolby True HD ampli wszędzie wyświetla informację poprawnie czyli, że jest to Dolby True HD

natomiast jak z BD na płycie jest DTS HD Master Audio info w amplitunerze o dźwięku jest DTS lub gdy jest DTS HD MA 6.1 info jest DTS Neo 6 czyli amplituner DTS HD MA odtwarza ale rozpoznaje jako stare formaty.

Firmware amplitunera to 1.18 czyli najnowszy

Czy macie tak samo?

W ustawieniach raczej na pewno nic nie zchrzaniłem, robiłem reset itp.

Przyznam , że mnie to irytuje.

Odpowiedzcie czy macie to samo czy to wada mojej Yamahy RX V 671?

Blu Ray To Yamaha BD S 671

Nie mam jeszcze amplitunera z HD , ale spróbuj na pilocie od BD w trakcie odczytu zmieniać przyciskiem Audio ( lub w menu płyty ) ścieżki dźwiękowe i porównywać z napisem na TV ( na ekranie ) . , z tego co domyślam się to odtwarzacz BD odtwarza ścieżki stare bo nie ma na płycie DTS HD , lub nie włączasz orginalnej w języku zagranicznym DTS HD .

Edytuję : sprawdź czy aby na pewno w odtwarzaczu BD jest wyprowadzany sygnał BISTREAM .

Witam,

mam amplituner Yamaha RX V 671 i mam pytanie do właścicieli tego modelu:

Jak z BD (bitstream) idzie dźwięk Dolby True HD ampli wszędzie wyświetla informację poprawnie czyli, że jest to Dolby True HD

natomiast jak z BD na płycie jest DTS HD Master Audio info w amplitunerze o dźwięku jest DTS lub gdy jest DTS HD MA 6.1 info jest DTS Neo 6 czyli amplituner DTS HD MA odtwarza ale rozpoznaje jako stare formaty.

Firmware amplitunera to 1.18 czyli najnowszy

Czy macie tak samo?

W ustawieniach raczej na pewno nic nie zchrzaniłem, robiłem reset itp.

Przyznam , że mnie to irytuje.

Odpowiedzcie czy macie to samo czy to wada mojej Yamahy RX V 671?

Blu Ray To Yamaha BD S 671

Mam inny model Yamahy i taka samą sytuacje. Jak sprawdzisz w menu ampli podczas odtwarzania informacje o sygnale to zobaczysz ze wszystko jest ok, jest o tym mowa nawet w instrukcji Yamahy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.