Skocz do zawartości
IGNORED

Strata Kazika

Gość partick

Rekomendowane odpowiedzi

Gość partick

(Konto usunięte)

inna sprawa. kiedy nie bylo muzyki w w formacie cyfrowym to kradziez plyty czy kasety to byla kradziez.

bzdura!

kopiowanie/nagrywanie zawsze było legalne - ponieważ w absolutnie każdym nośniku i nagrywarce, jest zawarta opłata licencyjna - nawet jak nagrałeś film z imienin Cioci Zosi... i to jest prawdziwe złodziejstwo, kiedy KONCERNY PŁYTOWE, kasują za wszystkie nośniki i nagrywarki.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Nie mieście się w główce, że ktoś, mimo posiadania komputera i dostępu do netu, nie ściągnął ani jednego torrenta, ani jednej emeptrójki, ani jednego filmu?

Że nie ma ani na HDD, ani na wypalonych płytach, muzyki i filmów ściągnietych z netu?

Że na półce nie ma również udających oryginały płytek "Made in Hong Kong"?

Że kupuje tylko oryginalne wydawnictwa (które jeszcze do tego obecnie np. na Amazonie są tak tanie, że śmiech...)?

To niestety, ja już na to nic nie poradzę, że ktoś nie ogrania tego... ;)

...miesci sie miesci ja pojechalem po calosci....wy oceniacie tylko ten temat a ja cale zycie, waziutko patrzycie na ten swiat jednak ...taki jestes krysztalowy ?

When I was young, it seemed that life was so wonderful,

A miracle, oh it was beautiful, magical.

And all the birds in the trees, well theyd be singing so happily,

Joyfully, playfully watching me.

But then they send me away to teach me how to be sensible,

Logical, responsible, practical.

And they showed me a world where I could be so dependable,

Clinical, intellectual, cynical.

There are times when all the worlds asleep,

The questions run too deep

For such a simple man.

Wont you please, please tell me what weve learned

I know it sounds absurd

But please tell me who I am.

Now watch what you say or theyll be calling you a radical,

Liberal, fanatical, criminal.

Wont you sign up your name, wed like to feel youre

Acceptable, respecable, presentable, a vegtable!

At night, when all the worlds asleep,

The questions run so deep

For such a simple man.

I know it sounds absurd

Gość

(Konto usunięte)

...miesci sie miesci ja pojechalem po calosci....wy oceniacie tylko ten temat a ja cale zycie, waziutko patrzycie na ten swiat jednak ...taki jestes krysztalowy ?

When I was young, it seemed that life was so wonderful,

A miracle, oh it was beautiful, magical.

And all the birds in the trees, well theyd be singing so happily,

Joyfully, playfully watching me.

But then they send me away to teach me how to be sensible,

Logical, responsible, practical.

And they showed me a world where I could be so dependable,

Clinical, intellectual, cynical.

There are times when all the worlds asleep,

The questions run too deep

For such a simple man.

I know it sounds absurd

Now watch what you say or theyll be calling you a radical,

Liberal, fanatical, criminal.

Wont you sign up your name, wed like to feel youre

Acceptable, respecable, presentable, a vegtable!

At night, when all the worlds asleep,

The questions run so deep

For such a simple man.

I know it sounds absurd

A jednak nie mieści się w Twojej główce...

Co Ty możesz o mnie wiedzieć?

Jeśli oceniasz ludzi przez pryzmat własnych życiowych "dokonań", nic o tych ludziach nie wiedząc, to daruj sobie.

Do Twojej wiadomości:

nic nigdy w życiu nie ukradłem i dotyczy to całego mojego życia i wszystkich jego aspektów!

Tak, jestem krzyształowy!

I jest mi z tym dobrze, zasypiam spokojnie i potrafię to powtórzyć sobie patrząc co rano w lustro...

Tyle w tym temacie.

I daruj sobie również cytowanie Supertrampu, zresztą w ogóle jakiegokolwiek wykonawcy, bo skoro uważasz, że można ich bezkarnie okradać, za free korzystać z "wyników ich pracy", a potem usprawiedliwiać życiową nieuczciwość ich tekstami, wytworem ich intelektu, to jest to totalna żenada, zakłamanie i obłuda...

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Ja nie musze afiszowac sie ze swoja uczciwoscia... nigdzie nie napisalem ze popieram kradziez ...a tych co to robia raczej nalezy upomniec a nie potepiac...a prosic, zadac to mozesz u siebie w domu albo na swym blogu obronco ludzkosc....

A ja sobie z dumą ściągam z internetu . Co mi się spodoba zostaje na hdd i tropione jest w wersji na czarny placek a co! Z kupowania cd już się wyleczyłem zanim dobrze zachorowałem

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Wykonaj kopię płyty, którą akurat masz pod ręką i dolicz ją do strat artystów – a na koniec podziel się tą wiadomością ze znajomymi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

srata ta ta kazika.

Nasz sprytny plan polega na automatycznym robieniu kolejnych kopii albumu „Hurra”.

Kiedy kończy nam się miejsce na dysku, po prostu usuwamy stare kopie, by zrobić miejsce na następne.

Uznaliśmy, że to najprostszy sposób, żeby kogoś ograbić na dużą kasę.

Wystarczy, że będziemy w kółko kopiować muzykę (w tym przypadku płytę „Hurra” Kultu – 27,99 zł za sztukę w sklepie SP Records), a strata Kazika szybko osiągnie takie rozmiary, że po podziale łupu wszyscy zostaniemy bogaczami.

oni chyba nie lubią tego Kazika :-) Normalnie chcą go do ruiny doprowadzić :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie pękaj koleś, nie łam sie przecie

To o nas wczoraj stało w gazecie

Pisała sama "Trybuna Ludu"

Że nas ogarnia romantyzm budów

W takim pisaniu nie ma usterek

Postaw literek, niech brzękną szkła

Przed nami naród odkrywa głowy

Inżynierowie z Petrobudowy

Kładziemy lachę, niech brzękną szkła

Budowniczowie na 102

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie mieście się w główce, że ktoś, mimo posiadania komputera i dostępu do netu, nie ściągnął ani jednego torrenta, ani jednej emeptrójki, ani jednego filmu?

Mnie się mieści.

Po prostu macie za wolny Internet :-)

nic nigdy w życiu nie ukradłem i dotyczy to całego mojego życia i wszystkich jego aspektów!

Ja też nie.

Ale przegrywałem wielokrotnie, bo niby dlaczego nie?

Ja kradnę więc jestem złodziejem. Odbieram chleb artystom i ich dzieciom do n-tego pokolenia. Takie życie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Budowniczowie na 102

heheh - a najśmieszniejsze jest że stary Kazika był komuch i rewolucjonista któren chciał w Płocku szerzyć kulturę - taka na skalę zbiórek harcerskich. Trochę mitoman trochę idealista. i piosenke o tym napisał, choć moim zdaniem starodawne nagrania świadczą o zdolnościach na poziomie rumuńskich muzykantów.

Ja kradnę więc jestem złodziejem. Odbieram chleb artystom i ich dzieciom do n-tego pokolenia. Takie życie.

No bo - jak wiadomo ze słów innego muzyka - nas brzydkich sk***ysynów jest znacznie więcej na tym świecie.

Wiec ci ładni i bez skazy niech lepiej uważają co piszą :-)

Właściwie to bardzo lubię Kazika. Mam całą dyskografię(oprócz najnowszej tfurczości) i często słucham. I zastanawiam się kiedy "Mój wydawca" przestał być złodziejem, a ja się nim stałem.

Gość partick

(Konto usunięte)

Budowniczowie na 102

i to nie jest jego tekst...

Gość Gość

(Konto usunięte)

Właściwie to bardzo lubię Kazika. Mam całą dyskografię(oprócz najnowszej tfurczości)

To masz dyskografię czy plikografię?

Bo jak plikografię, to Twoje uczucie do tego twórcy, na pewno jest nieodwzajemnione.

bzdura!

kopiowanie/nagrywanie zawsze było legalne - ponieważ w absolutnie każdym nośniku i nagrywarce, jest zawarta opłata licencyjna - nawet jak nagrałeś film z imienin Cioci Zosi... i to jest prawdziwe złodziejstwo, kiedy KONCERNY PŁYTOWE, kasują za wszystkie nośniki i nagrywarki.

czytasz uwaznie?

kup muzykew dowolnej postaci i sobie kopiuj. ile chcesz, do bolu. dla siebie. - dobrze

ukradnij muzyke w jakiejkolwiek postaci - zle. bo czym sie rozni kradziez cd w sklepie od kradziezy mp3 w sieci?

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

Wyp...ć pośredników i sprzedawać płyty na koncertach i on-line zamiast chlać i ćpać w czasie bez koncertowym i bez wenowym artystycznie.

A jak niby wena ma powrocic bez powyzszych?:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 3 Września 2012 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 3 Września 2012 - brak kultury

Ale popierasz zuchwałych socjalistycznych złodziei. Zabieranie pracującym i dawanie tym co nie pracują to nie jest kradzież tylko sprawiedliwość społeczna.

Oczywiście cymbale. Bo to nie kradzież. Tak samo pobranie pliku z Internetu to nie kradzież. Tak samo skopiowanie pożyczonej płyty to nie kradzież.

Fakt że kilku cwaniaczków siedzących na kapitale koncernów muzycznych, którymi na cały świat rządzą słownie DWIE organizacje kapitalistycznych wyzyskiwaczy - zapłaciło za wymyślenie bandyckiego prawa czyniącego z ludzi złodziei nie sprawi że tak podpłacony łapówkami ustrój stanie się uznawanym prawem.

ukradnij muzyke w jakiejkolwiek postaci

Czyli w jakiej???

Jesteś pierwszym, który ukradnie fale dźwiękową :D

Gość

(Konto usunięte)

Użytkownik ememka dnia 01.09.2012 - 19:57 napisał

Ja też nie.

Ale przegrywałem wielokrotnie, bo niby dlaczego nie?

Mylisz chyba pojęcia...

Nie chodzi o przegrywanie na własny użytek z zakupionej przez siebie płyty, np. do odtwarzacza w samochodzie, tylko o tworzenie "kolekcji" za friko - "Po co mam wydawać kasę na CD, skoro mogę spiratować za darmo z sieci, albo całą dzielnicą przegrajmy sobie od kumpla, który kupił jeden egzemplarz..."

A w tym wypadku jest tak, jak napisał teegebaeck:

"(...) ukradnij muzyke w jakiejkolwiek postaci - zle. bo czym sie rozni kradziez cd w sklepie od kradziezy mp3 w sieci?"

Użytkownik ememka dnia 31.08.2012 - 17:35 napisał

Mnie się mieści.

Po prostu macie za wolny Internet :-)

Nie sądzę - jest wystarczająco szybki :)

Natomiast Tobie proponuję np. zakup bardzo szybkiego skutera - anologicznie będziesz mógł wykorzystać jego parametry do wyrywania torebek kobietom na ulicy; masz gwarancję szybkiej ucieczki ;)

Życzę powodzenia w życiu!

Bez odbioru...

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 3 Września 2012 - pyskówka
Ukryte przez misiomor, 3 Września 2012 - pyskówka

tworzenie "kolekcji" tez nie jest przestępstwem.

Najpierw się doucz na ten temat potem będziesz mógł pisać w Internecie nie obrażajac ludzi swoim dyletanctwem i widzeniem świata z poziomu małego Kazia.

albo całą dzielnicą przegrajmy sobie od kumpla, który kupił jeden egzemplarz

to właśnie też wolno.

A jak już przekupujący wyzyskiwacze z poparciem takich "pożytecznych idiotów" twojego pokroju uchwalą, że nic nie wolno, to trudno...

Będziemy kraść.

Gość

(Konto usunięte)

tworzenie "kolekcji" tez nie jest przestępstwem.

Najpierw się doucz na ten temat potem będziesz mógł pisać w Internecie nie obrażajac ludzi swoim dyletanctwem i widzeniem świata z poziomu małego Kazia.

to właśnie też wolno.

A jak już przekupujący wyzyskiwacze z poparciem takich "pożytecznych idiotów" twojego pokroju uchwalą, że nic nie wolno, to trudno...

Będziemy kraść.

Wcześniej innego Forumowicza nazwałeś cymbałem (jednak moderacja zadziałała), teraz to...

Osiągnąłeś dno - dalsza dyskusja z Tobą jest daremna...

Gość Gość

(Konto usunięte)

No ciekawe własnie że można bezkarnie obrażać innych. Moderacja po prostu usuwa obraźliwy wpis i dalszych konsekwencji nie ma. To wszyscy już tak możemy?

Gość

(Konto usunięte)

No ciekawe własnie że można bezkarnie obrażać innych. Moderacja po prostu usuwa obraźliwy wpis i dalszych konsekwencji nie ma. To wszyscy już tak możemy?

Właśnie zgłosiłem to Moderatorowi :)

ciekawe dlaczego skasowano mój post w którym napisałem ze ememka zanim zacznie obrażać ludzi powinien się douczyć prawa autorskiego, a cadam po prostu pieprzy bzdury nie na temat???

Przegrywanie płyt nie jest kradzieżą, tak samo własnych jak i pożyczonych.

Tekst o "kradzeniu muzyki w jakiejkolwiek postaci" to już przejaw idiotyzmu. Ukradnij muzykę w postaci fali dźwiękowej jak taki sprytny jesteś. Ktoś kto pisze takie głupoty nie ma pojęcia co chronią prawa autorskie.

A jeśli już kiedyś jakaś banda kapitalistycznych wyzyskiwaczy z dwóch wielkich koncernów medialnych zarządzających prawami autorskimi z całego świata, przekupi władze krajów i zostanie wprowadzone takie prawo gdzie nic nie będzie wolno i wszystko będzie kradzieżą, to trudno ale zostaniemy oficjalnie uznani za złodziei.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.