Skocz do zawartości
IGNORED

Witam wszystkich forumowiczów, potrzebuję porady dobrej duszy

kajutan

Rekomendowane odpowiedzi

Brat w groszowej cenie oddał mi swój sprzęt stereo. Wzmacniacz Yamaha ax930 oraz kolumny Audiomega Apollo 1000. Brzmienie tego zestawu jest dalece od satysfakcjonującego mnie. Czy te kolumny można jakoś ulepszyć? Jak, gdzie to zrobić i ile by to kosztowało. Jakich efektów mógłbym się spodziewać?? dodam że zamiast CD odsłuchuję z komputera z kartą SB Live! X-Fi. Bardzo dziękuje za każdą odpowiedź

W moim odczuciu, zdecydowanie łatwiej będzie sprzedać te kolumny i stworzyć coś innego. Kiedyś czytałem na forum, że w firmie tej do dwóch kolumn pakowano głośniki różnych producentów i o różnych parametrach - nie wiem ile w tym antyreklamy, ile prawdy.

Faktem jest, że zastosowane przetworniki nie są nawet średniej klasy, o high fidelity, czy Hi-End nie wspominając.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Te kolumny wyglądają na takie, które podmuchem drzwi otwierają, ale to nie oznacza dobrego dźwięku. Raczej przychylam się do dania poprzednika - pozbyć się ich i myśleć o czymś innym. Jednak pojawia się kwestia finansowa, więc decyzja należy do ciebie.

Napisano dziś, 00:05

Heh, kiedyś zapytałem sprzedającego te kolumny na allegro , jakie głośniki w nich zastosowano i otrzymałem odpowiedź że dobrze dobrane :)

...

To odpowiedz była zapowiadajaca obcowanie w dobrze brzmiącym dziwiękiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.