Skocz do zawartości
IGNORED

Moje znalezisko, płyta CD z 1990.

Michał Zieliński

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli temat w złym dziale, to proszę o przeniesienie.

Witam, znalazłem płytę CD produkcji radzieckiej. Tłoczona prawdopodobnie w 1990, sama płyta w stanie idealnym, bez jakiejkolwiek ryski. Muzyka klasyczna, mimo że klasyki nie lubię płytka przypadła mi do gustu, choć być może to moje słuchawki tak działają :) Wrzucę skany okładek. Bardziej chciałbym się dowiedzieć, czy płyta przedstawia jakąkolwiek wartość (oczywiście nie artystyczną, ta jest ogromna według mnie). Nagrania są bardzo dobrej jakości, dla zainteresowanych mogę zarzucić "flaczkiem". Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-44960-0-59947000-1346517158_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/96726-moje-znalezisko-p%C5%82yta-cd-z-1990/

Szukałem. Najstarsza płyta CD była z roku '96 i oscylowała w granicach 160 - 180zł. Moje dwie płyty są z '90 i jedna z '91. Odpowiem na następne pytanie - Tak, znalazłem trzy płyty Мелодии.

Bardziej chciałbym się dowiedzieć, czy płyta przedstawia jakąkolwiek wartość (oczywiście nie artystyczną, ta jest ogromna według mnie).

Ale o co Ci właściwie chodzi? Co chcesz ustalić i w jakim celu? Aktualną wartość rynkową?

Jeśli szukałeś płyt Miełodii i znalazłeś jedynie trzy, to tym bardziej nie rozumiem problemu.

Twoja płyta jest nieobecna w aktualnym katalogu wytwórni, więc prawdopodobnie w wersji CD nie była wznawiana. Nie należy też, o ile mi wiadomo, do rarytasów poszukiwanych przez kolekcjonerów.

Na Amazonie można znaleźć wydanie pod innym labelem, zawierające prawie na pewno te same nagrania (sądząc po liście utworów):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O co mi chodzi? Chciałbym wiedzieć co to dokładnie u licha jest :D

Rosyjskich płyt kolekcjonerzy nie szukają, to prawda. A trzy płyty mam ja, starszych niż rocznik '96 nie ma na aukcjach. Mimo wszystko płyt CD z krajem tłoczenia USSR lub CCCP jest niewiele. Czyli mimo wszystko jakaś "perełka" to jest.

Winyle Miełodii na ogół nie są wiele warte, kiepska jakość.

Nie przesadzaj i nie uogólniaj proszę.

To tak jak z innymi wydaniami w różnych krajach - są dobre i złe.

Osobiście mam kilkanaście winyli (z klasyką) i są świetne. Rewelacyjne, dynamiczne brzmienie. Ale to ich produkcja/nagranie (Leningradzka orkiestra symfoniczna).

Oczywiście ruskie edycje Zeppów, Purpli, Stonsów itp były dramatyczne pod względem jakości; ale w ich przypadku nie wykluczam działań zamierzonych ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.