Skocz do zawartości
IGNORED

Strumieniowiec do 2500 potrzebny jest.............

Atikas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów!

Poszukuje jakiegoś strumieniowca, który będzie współpracował z MF M1 DAC.

Czytałem większość wątków odnośnie strumieniowców i doszedłem do wniosku, że nie interesuje mnie rozwiązanie polegające na strumieniowcu + NAS, odtwarzanie bezpośrednie z komputera też odpada chyba, że po WIFI (ale nie wiem jak z płynnością i jakością dźwięku). Skłaniałbym się do jakiegoś strumieniowca z wewnętrzny dyskiem 2,5". Znam minusy takiego rozwiązania - zakłócenia, głośna praca dysku itd. ale wolę jedno kompaktowe urządzenie. Proszę o pomoc w doborze takiego urządzenia preferowana muzyka to rock progresywny i muzyka filmowa.

https://www.audiostereo.pl/topic/96739-strumieniowiec-do-2500-potrzebny-jest/

Przemyśl to jeszcze 10 razy bo to jest najgorsze rozwiązanie jakie można sobie wymyślić.

Gorsze ponieważ mniej rozwojowe czy dlatego, że uzyskam gorszej jakości dźwięk?

Sluchalem strumieniowca z dyskiem wewnatrz jakos szumow nie slyszalem, jedyne ryzyko to ze moze sie dysk zepsuc a nie wiem jak z dostepnoscia tych elementow. W przypadku plikow hires wifi nie daje rady i jak nie masz mozliwosci polaczenia kablem to dysk wew jest jedynym rozwiazaniem.

przez wifi pliki w jakosci cd wyslesz bez problemu. Ja szukam strumieniowca z dyskiem i na nim bede trzymal pliki 24/192 a reszta bedzie szla z NAS jak obecnie

strumieniowiec, lampy i tuby

Sluchalem strumieniowca z dyskiem wewnatrz jakos szumow nie slyszalem, jedyne ryzyko to ze moze sie dysk zepsuc a nie wiem jak z dostepnoscia tych elementow. W przypadku plikow hires wifi nie daje rady i jak nie masz mozliwosci polaczenia kablem to dysk wew jest jedynym rozwiazaniem.

przez wifi pliki w jakosci cd wyslesz bez problemu. Ja szukam strumieniowca z dyskiem i na nim bede trzymal pliki 24/192 a reszta bedzie szla z NAS jak obecnie

Zgadza się dysk może się zepsuć ale zawsze można zrobić backup. Denerwuje mnie konieczność zabawy z dyskiem sieciowym, routerem, prościej byłoby podłączyć strumieniowca z twardym dyskiem np. 1T i dalej po cyfrze do DAC.

Zgadza się dysk może się zepsuć ale zawsze można zrobić backup. Denerwuje mnie konieczność zabawy z dyskiem sieciowym, routerem, prościej byłoby podłączyć strumieniowca z twardym dyskiem np. 1T i dalej po cyfrze do DAC.

no prosciej by bylo ale przy dzisiejszym rozwoju strumieniowcow jeszcze do tego nie doszli a to dlatego ze komputerowcy sie tym nie zajmuja na powaznie bo nie ma zainteresowania

Jak na razie lepiej idzie mi używanie strumieniowca z dyskiem USB i pendrivami, niż z transmisją UPnP...

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Witam kolegów!

Poszukuje jakiegoś strumieniowca, który będzie współpracował z MF M1 DAC.

Czytałem większość wątków odnośnie strumieniowców i doszedłem do wniosku, że nie interesuje mnie rozwiązanie polegające na strumieniowcu + NAS, odtwarzanie bezpośrednie z komputera też odpada chyba, że po WIFI (ale nie wiem jak z płynnością i jakością dźwięku). Skłaniałbym się do jakiegoś strumieniowca z wewnętrzny dyskiem 2,5". Znam minusy takiego rozwiązania - zakłócenia, głośna praca dysku itd. ale wolę jedno kompaktowe urządzenie. Proszę o pomoc w doborze takiego urządzenia preferowana muzyka to rock progresywny i muzyka filmowa.

Jeśli słyszysz kable i chcesz mieć dysk w środku to ...

Ale to nie mój cyrk, nie moje małpy.

U mnie router AirPort Extreme, WiFi ustawione na 5GHz standard n, jednocześnie moze iść film na TV i muzyka HiRes na inne urządzenie, wszystko z jednego laptopa i sterowane bezprzewodowo z iPad

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

U mnie router AirPort Extreme, WiFi ustawione na 5GHz standard n, jednocześnie moze iść film na TV i muzyka HiRes na inne urządzenie, wszystko z jednego laptopa i sterowane bezprzewodowo z iPad

A czy taki router można wykorzystać do takiego połączenia: muzyka z kompa po wifi do routera, a potem z USB routera do DAC?

Nie wiem jak w innych routerach ale w AirPort Extreme oficjalnie do USB można podłączać twarde dyski i kompatybilne drukarki, nie spotkałem się z innych zastosowaniem.

AirPort Express (mniej funkcji) posiada dodatkowe wyjście audio Jack 3.5 mm analogowo-cyfrowe (optyczne SPDIF), jakość wyjścia taka sobie i współpracuje tylko z aplikacjami Apple AirPlay (np. iTunes). Programy i wtyczki pod Windows inne niż Apple nie działają dobrze.

I tak dalej, ale to już nie na temat

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Airport express posiada wyjście optyczne bit perfect do 16bit. jeśli nie słuchasz plików wysokiej rozdzielczości to polecam. Tu nawet nie potrzebujesz routera. Za pomocą aplikacji Airport dołączonej do AP połączysz się bezpośrednio. Możesz użyć programu iTunes darmowy lub dowolnego odtwarzacza multi z tym, że w tym wypadku należy zakupić aplikację Airfoil.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.