Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt audio do PC 5.1 za kilka tys.

kp11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowym użytkownikiem ale forum i całe zasoby internetu przeglądam już od jakiegoś czasu w tej sprawie.

Do rzeczy.

Jestem dosyć wybredny jeśli chodzi o audio

Obecnie jestem w posiadaniu amplitunera Harman/Kardon AVR 165 i 2 kolumn stereo JBL E80

Źródło dźwięku to tuner satelitarny (Opticum 402p, cyfra+) oraz obecnie laptop Toshiba, który na dniach zostanie zamieniony na stacjonarny PC.

Wcześniej miałem w PC do tego zestawu kartę Asus Xonar D1, mam też zamiar dokupić centralny i satelity do kompletnego 5.1 (suba później)

Byłem zadowolony ale chciałbym "przenieść się na inny level" jeśli chodzi o dźwięk.

Moje pytanie brzmi - co kupić do tego nowego PC aby dźwięk był jeszcze lepszy?

do wydania mam kilka tys - max 3,4 jak będzie z czymś szał to moge wydać więcej

Myślałem żeby kupić jakiegoś DAC ale z tego co wyczytałem to nie ma sensu do amplitunera i zestawu 5.1 czegoś takiego kupować.

Nie wiem już czy sprzedać ten amplituner i kupić dobry wzmacniacz + DAC

zależy mi w sumie też na 5.1 bo oprócz słuchania muzyki oglądam też filmy i dużo gram (muzyka 50%, filmy 30%, gry 20%)

Czy skupić się na jakiejś dobrej karcie dźwiękowej do kompa?

Proszę o rady

Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.