Skocz do zawartości
IGNORED

H/K avr 347 jakie kolumny do 2000 zł

pawel1232

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam w/w amplituner , chciałbym najpierw zakupić zestaw kolumn stereo, a po czasie jak wpadnie troche kasy skompletować zestaw 5.1 , na kolumny chciałbym przeznaczyć do 2000zł , mogę lekko nagiąć budżet o ile było by naprawdę warto, kolumny mogą być używane. Pomieszczenie jakim dysponuje to jakieś 22 m2 ze skosami na suficie. Zależy mi na pięknej scenie muzycznej , nie musi być bardzo głośno, ale chciałbym się czuć jak na koncercie, wiem ze nie mogę sobie pozwolić na jakieś wypasiony zestaw ,jednak liczę że doradzicie coś sensownego w tej cenie. zestaw ma służyć głównie do kina 70% i jakieś 30% do muzyki, głównie nastrojowe trance elektro .

Mam jeszcze małe pytanie czy do zestawu w tej klasie cenowej jest sens kupowania jakichś markowych kabli czy wystarczy beztlenówka z Media Marktu 2.5 mm za 3 zł.?? czy dawało by to wielką różnice w jakości dźwięku??

Witam posiadam w/w amplituner , chciałbym najpierw zakupić zestaw kolumn stereo, a po czasie jak wpadnie troche kasy skompletować zestaw 5.1 , na kolumny chciałbym przeznaczyć do 2000zł , mogę lekko nagiąć budżet o ile było by naprawdę warto, kolumny mogą być używane. Pomieszczenie jakim dysponuje to jakieś 22 m2 ze skosami na suficie. Zależy mi na pięknej scenie muzycznej , nie musi być bardzo głośno, ale chciałbym się czuć jak na koncercie, wiem ze nie mogę sobie pozwolić na jakieś wypasiony zestaw ,jednak liczę że doradzicie coś sensownego w tej cenie. zestaw ma służyć głównie do kina 70% i jakieś 30% do muzyki, głównie nastrojowe trance elektro .

Mam jeszcze małe pytanie czy do zestawu w tej klasie cenowej jest sens kupowania jakichś markowych kabli czy wystarczy beztlenówka z Media Marktu 2.5 mm za 3 zł.?? czy dawało by to wielką różnice w jakości dźwięku??

Hej,

rzuć okiem na kolumny Roth Audio Oli 40, to dobre połączenie jeśli chodzi o amplitunery H/K. Kolumny rzeczywiście grają bardzo dobrze jak na swoją cenę. Jeśli chciałbyś zejść poniżej tej kwoty to ewentualnie Oli 30, jednak w takim pomieszczeniu i przy takiej muzyce fajnie mieć trochę zapasu.

Innym ciekawym wyborem są Tagi Platinium v2 F-80. Trochę inne granie jednak też dość dobre kolumny. Możesz również zwrócić uwagę na Monitor Audio MR6. Do Harmana są w porządku.

Pamiętaj jednak, że to tylko sugestie, koniecznie musisz samemu zadać sobie odrobinę trudu i posłuchać, każdy odbiera to inaczej,

Co do kabli to biorąc pod uwagę głośniki i elektronikę warto zadbać o porządne kable, popatrz na takie z przedziału ~20 zł za metr, kupowanie głośnikowych za 3 zł to taka głupia oszczędność, która szybko się zemści...

Powodzenia w poszukiwaniach :)

Michał,

co do kabli - do Roth Audio polecamy kable Melodika

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Witaj,

biorąc pod uwagę konfigurację oraz pomieszczenie, zwróciłbym Twoją uwagę na kolumny Tonsil Pulse. Dobrze zagrają także kolumny Mission mx4 (chociaż szczególnie środek pasma lepiej będą reprodukowała polska konstrukcja). Warto także posłuchać kolumny Monitor Audio Bx5.

Z kablami proponuję rozsądek, przy tej klasie sprzętu nie wniosą ogromnych zmian, jednak kabel za 3 zł./mb będzie wyraźnie degradował brzmienie. Zwróć uwagę np. na Chord Carnival Silverscreen lub Van den Hul The Snowline.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnej, dobranej pod Twoje gusta konfiguracji

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Rzeczywiście kable z miedzi beztlenowej poradzą sobie spokojnie ze sprzętem. A Monitor Audio Wygląda tak dobrze jak gra i to jest trochę inna półka jakości. Poczytaj w google to się przekonasz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.