Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup płyt na Amazon.co.uk

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Użytkownik ememka dnia 08.09.2012 - 17:05 napisał

Zmieniłbym nick, ale niestety, to niemożliwe ;)

...mozliwe mozliwe jak dobrze pamietam wlasnie Partick mial kiedys inny ... you can run but you can not hide :-))

...a jednak faktycznie możliwe :) Patrz: sygnatura ;)

Jednakże Tommy musi wciąż w konspiracji pozostać i działać; nie może pod własnym nazwiskiem ;)

Użytkownik ememka dnia 08.09.2012 - 17:58 napisał

To muszę zapytać administratora, jak to zrobić? Chyba że Partick podpowie :)

Ale On mnie chyba nie lubi... ;)

no chyba Ci nakopię zaraz ;-D

któregoś z Adminów poproś.

Udało się :) Dziękuję! :)))

Gość

(Konto usunięte)

oki doki, Tommy Lee ;)

:)))

"Oki doki, jedziemy!" - to Anthony Hopkins w "Hannibalu", kiedy wyjeżdżał z panem na wózku, by go zaraz potem powiesić z balkonu wieży we Florencji. Oczywiście z wyprutymi trzewiami... ;)

Gość partick

(Konto usunięte)

:)))

"Oki doki, jedziemy!" - to Anthony Hopkins w "Hannibalu", kiedy wyjeżdżał z panem na wózku, by go zaraz potem powiesić z balkonu wieży we Florencji. Oczywiście z wyprutymi trzewiami... ;)

mam wszystkie. trzy z Hopkinsem + Łowcę i Po drugiej stronie maski.

Gość

(Konto usunięte)

mam wszystkie. trzy z Hopkinsem + Łowcę i Po drugiej stronie maski.

Też posiadam, ale "Po drugiej stronie maski" odpuściłem sobie. Czytałem, oglądałem, ale dałem sobie spokój.

A "Łowca" bardziej mi się podoba niż "Czerwony Smok" :)

Jednakże w "Smoku", jak zawsze, Hopkins nie do pobicia... :)

Jednakże Tommy musi wciąż w konspiracji pozostać i działać; nie może pod własnym nazwiskiem ;)

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

• 1 miesiąc później...

Ale jak otrzymasz już wszystkie egzemplarze (chodzi o te kupione od jednego sprzedawcy), to można napisać o "refund cost of shipping" i kilkakrotnie już zwrócili mi część (z reguły połowę).

Witam.

Zamówiłem ostatnio sporo płyt od zoverstocks i płaciłem za zakup kartą kredytową. Czy jest gdzieś jakiś formularz gdzie można prosić o częściowy zwrot kosztów wysyłki czy trzeba pisać maila? Pytanie drugie to gdzie oni ewentualnie zwracaja tą wysyłkę skoro płaciłem kartą? Czy może mniej pobierają z karty po blokadzie? Jak to jest?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Witam.

Zamówiłem ostatnio sporo płyt od zoverstocks i płaciłem za zakup kartą kredytową. Czy jest gdzieś jakiś formularz gdzie można prosić o częściowy zwrot kosztów wysyłki czy trzeba pisać maila? Pytanie drugie to gdzie oni ewentualnie zwracaja tą wysyłkę skoro płaciłem kartą? Czy może mniej pobierają z karty po blokadzie? Jak to jest?

Też to ostatnio uczyniłem i niestety niczego nie wskórałem. Chyba nic z tego.

a ja kupilem sobie koncerty DVD z Honk Kongu , min Jarrett Solo czy Miles Davis in Paris na ebay , tylko nie mam pewnosci czy to oryginaly bo cena okolo 5 $ za sztuke ;)

Gość

(Konto usunięte)

Witam.

Musisz do nich napisać maila - jako korespondecja do któregoś zamówienia - warunkiem jest, że wsześniej te płyty były tak jakby na jednym zamówieniu, tego samego dnia - i podaj im numery wszystkich zamówień.

Mnie udało się uzyskać takie zwroty i nie tylko od Zoverstocks - połowa za przesyłkę została zwrócona.

Ale od niektórych nie dostałem nic :( Tzn. odpowiedź negatywna - trudno...

A zwrot robią Ci z powrotem na kartę - dostajesz informację od Amazon, że taki a taki sprzedawca dokonuje refundacji w określonej wysokości i w ciągu ok. 3 dni masz to z powrotem na rachunku karty.

a ja kupilem sobie koncerty DVD z Honk Kongu , min Jarrett Solo czy Miles Davis in Paris na ebay , tylko nie mam pewnosci czy to oryginaly bo cena okolo 5 $ za sztuke ;)

Jak z Hong Kongu, to na 100% oryginały!

Tak jak panga z Chin... ;)

Użytkownik misiekxxx dnia 14.10.2012 - 21:56 napisał

Witam.

Musisz do nich napisać maila - jako korespondecja do któregoś zamówienia - warunkiem jest, że wsześniej te płyty były tak jakby na jednym zamówieniu, tego samego dnia - i podaj im numery wszystkich zamówień.

Mnie udało się uzyskać takie zwroty i nie tylko od Zoverstocks - połowa za przesyłkę została zwrócona.

Ale od niektórych nie dostałem nic :( Tzn. odpowiedź negatywna - trudno...

A zwrot robią Ci z powrotem na kartę - dostajesz informację od Amazon, że taki a taki sprzedawca dokonuje refundacji w określonej wysokości i w ciągu ok. 3 dni masz to z powrotem na rachunku karty.

O.K Dzięki. Czy muszę czekać jak przesyłka przyjdzie czy też mogę wysyłać maila zaraz po potwierdzeniu nadania płyt?

Gość

(Konto usunięte)

O.K Dzięki. Czy muszę czekać jak przesyłka przyjdzie czy też mogę wysyłać maila zaraz po potwierdzeniu nadania płyt?

Zdecydowanie dopiero po otrzymaniu przesyłek i wtedy w mailu na początku potwierdzasz, że płyty otrzymałeś.

Z jakiej racji mieliby Ci cokolwiek już zwracać, jeśli nie wiadomo, czy przesyłka nie zaginie na poczcie i nie rozpocznie się jakiś proces reklamacyjny.

• 2 tygodnie później...

<p>

Zdecydowanie dopiero po otrzymaniu przesyłek i wtedy w mailu na początku potwierdzasz, że płyty otrzymałeś.

Z jakiej racji mieliby Ci cokolwiek już zwracać, jeśli nie wiadomo, czy przesyłka nie zaginie na poczcie i nie rozpocznie się jakiś proces reklamacyjny.

Zamówiłem 22 CD większość w cenie nie przekraczającej 1 funta. Przyszło 21 więc zakładam że ta jedna jeszcze się dowlecze. Chyba, że buchnął ją wkurzony listonosz jako, że płyty przychodzą zwykłym listem ekonomicznym nierejestrowanym więc jak przypadkiem zobaczyłem swoją skrzynkę to zdębiałem. Nie było już szans nic wcisnąć tak była zawalona płytami. I tak przez 2 dni :)Teraz napisałem maila o refund cost of shipping ale z uwagi na wartość zamówienia cudów się nie spodziewam. Przecież za cenę 0.01 nie opłaca się tego pakować i wlec na pocztę ale zobaczymy. Płyty szły 12-14 dni.

Teraz napisałem maila o refund cost of shipping ale z uwagi na wartość zamówienia cudów się nie spodziewam

Więc dla porządku kończę temat odpowiedzią jakdostałem od Zoverstocks:

With regard to your enquiry, Amazon’s ordering system produces a separate delivery charge for each item you order - even if you order a number of items from us, at the same time. Because of this each item is packaged and shipped as an individual parcel.

This should help to minimise any potential delay in our customers receiving their deliveries and justify the delivery charge incurred per item ordered. It also ensures that a large order will fit through a standard letter box.

Unfortunately, this also means that we are unable to offer a shipping discount on bulk purchases.

Czyli w sumie zgodnie z przewidywaniami.

• 1 miesiąc później...
Gość

(Konto usunięte)

Zoverstocks niechętnie to robi, ale spróbować zawsze możesz.

Ja raz od nich dostałem, a innym razem mi znowu odmówili :(

Natomiast od innych zdarzało się, że za każdym razem dostałem.

A jaki sens? Ano taki, że za przesyłkę płacisz każdorazowo 1,82 GBP i jak dadzą po 0,90 z powrotem to jest jeszcze piękniej :)

No niekoniecznie każdą. Ja chciałem kiedyś zapłacić debetówką od PKO BP i okazało się, że nie mogę, mimo że można nią płacić za zakupy w internecie. To zależy czy bank akceptuje płatności bez wpisywania kodu CVC. Dodając kartę do swojego konta w amazonie nie ma możliwości wpisania tego kodu a jak go nie wpiszesz to bank Ci nie zaakceptuje płatności. I kółko się zamyka.

Gość

(Konto usunięte)

kod wpisujesz dopiero na Checkout.

a ostatnio, to mi nawet numer karty zweryfikowało.

Dziwne, bo na Amazonie nigdy nie podawałem kodu CVC - zgodnie z tym, co napisał dario77.

Jedynie podawałem typ karty (Visa, MasterCard, itp.), imię i nazwisko, datę ważności - that's all.

• 1 miesiąc później...

Pozwolę się podłączyć pod tematu. Zapewne wielu z Was zamawia np. muzykę z amazon.co.uk, więc pewnie pomożecie mi rozwiać moje wątpliwości. Właśnie zamówiłem płytki z opcją darmowej dostawy. Problem polega na tym, że amazon wysłał już zlecenie do firmy kurierskiej (prawdopodobnie dzisiaj kurier odebrał paczkę), ale sugerowana data dostawy zdefiniowana jest na 16 lutego. Z tego co się orientuję przesyłki jadą z Niemiec. Tak więc, dlaczego amazon wyświetla mi tak odległy termin doręczenia ? Czyżby błąd ? Ile Wy oczekujecie na przesyłkę ?

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.