Skocz do zawartości
IGNORED

Pro-ject Debut vs Audio-technica LP120 vs Thorens TD158 vs Rega RP1

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś myślałem,że wszystkie talerze muszą się troszkę kolebać,ale okazuje się że nie.Miałem już 6 gramofonów i kolebka była.Dobry gramofon nie ma tej przypadłości:)

Powiedz mi na czym ten PJ był ustawiony? Platforma ma decydujący wpływ na dźwięk.Jak ustawisz na szklanej półce to masz jak w banku,że nie zagra.Skąd wiesz jaki teraz mam przedwzmacniacz? U mnie w pokoju stoją jeszcze profesjonalne magnetofony studyjne z prędkością 38,1; tak więc mam jakiś punkt odniesienia co do dobrego dźwięku.Pozdro!

Jednak wybrałeś PJ? Czy źle wyczytałem z opisu pewnej aukcji? Jaki model?

Ja nigdzie nie napisalem ,ze nie masz osluchania z dobrym dzwiekiem ,moja odpowiedz byla odnosnie porownan li tylko gramofonow wiec sie nie obrazaj ,bo nie to mialem na celu.

Gramiaki staly kiedys na stoliku audio + platforma z deski do krojenia miesa (klejona z wielu elementow drewna) kazdy z gramiakow mial takie same warunki do pracy i wkladki ,dlatego roznice w charakterach byly slyszalne jak na dloni.

Teraz sprzety stoja na gownianym stoliku z Ikei co z pewnoscia im nie pomaga :) tyle ,ze dalej maja rowne szanse w pokazaniu roznic na tym samym podlozu wiec nie mowie tu o wycisnieciu z nich maksimum tylko to co oferuja w podobnych warunkach.

robix

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.