Skocz do zawartości
IGNORED

Diana Krall - "Glad Rag Doll"

Violet

Rekomendowane odpowiedzi

Czekając kupiłem na HDtracks wersję 24/96 i...

Tak przy okazji - czy na HDtracks można oprócz plików audio zakupić także pełną poligrafię? Chodzi po prostu o książeczkę dołączaną do CD.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Tak przy okazji - czy na HDtracks można oprócz plików audio zakupić także pełną poligrafię? Chodzi po prostu o książeczkę dołączaną do CD.

Pełna poligrafia jest w cenie i ją dostajesz razem z plikami.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj wysłali kurierem. Jutro wieczorem będę mógł coś napisać.

Masza tak z ciekawości napisz czym ci to wysyłają że tak szybko dochodzi . Ja straciłem spory kontrakt z niemcami , wysłałem pewne próbki do nich 26 pazdziernika a doszły dzisiaj ( 5 listopada ) . Wysyłałem DPD , to jakaś farsa 20 euro a szło dłuzej niz poczta za 18 zł

Ale to krajówka była.

Płytę kupiłem w polskim sklepie.

Dzięki za info . Tej nowej Diany nie odważyłem się zakupić , podoba mi się okładka , ale nie bardzo opinie o tej płycie na forum. Chciałbym kolekcjonować płyty wybitne a przynajmniej bardzo dobre . Bardzo dobra jest dla mnie ostatnia Nora Jones , Melody Gardot i chyba wolę pozostać przy wcześniejszych płytach Diany. Ostatnio jest moda na takie jazzująco -blusowo - popowe granie panienek ale trochę poczułem przesyt takim smęceniem. Nie wiem może tu ktoś mnie " spsika " ze mam gust nastolatki ale dla mnie wzorem gatunku jest Adele , Sade ale mój gust ponownie powraca w kierunku rockowego grania .

Dzisiaj przyszła do mnie francuska edycja Glad Rag Doll (wraz z The Songs Of Bob Dylan - Chimes Of Freedem i Axelle Red).

Może wieczorem rzucę uchem, jak dam radę. Ciekaw jestem, czy podzielę większość opinii niezbyt zadowolonych.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Byłem na koncercie w kongresowej. Muzycznie, dźwiękowo i wizualnie bardzo dobrze. Partie gitarowe i skrzypiec jak dla mnie wyborne.

Niestety realizacja na CD jak również hdtracks mocno rozczarowuje. Przesłuchałem obie wersje dzisiaj, dzień po koncercie...

To już dziś.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17176-0-95958900-1352998643_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Bardzo przyjemny koncert. Na kosmicznym poziomie profesjonalizmu zarówno Diany, jak i zespołu.

Muzyczny seans w starym kinie z Dianą Krall

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z jednym (z tej recenzji) zgodzę się w 100%:

"Choć artystka wychodziła z siebie, żeby rozruszać publiczność, ta pozostawała raczej niemrawa. Wierni fani co rusz dawali upust swoim emocjom, ale tylko na chwilę, poddając się presji siedzącego jak woskowe posągi tłumu."

Tak drewnianej publiczności nie widziałem nigdy... szok! Myślę, że nawet Diana była zaskoczona.

Przy "Love me tender" (choć wg mnie to troszkę nie na miejscu prosić o utwór z cudzego repertuaru), gdy DK zachęcała publiczność do śpiewu, dało się słyszeć niemrawe mruczenie... WOW!

Całą winę zrzucam na miejsce, w którym odbywał się koncert. Sala gimnastyczna (nawet jeżeli nazwiemy ją halą widowiskowo-sportową) nie powinna gościć takich koncertów. Brak atmosfery, przytulności, kiepska akustyka, nagłośnienie nie dopasowane do rozmiarów hali.

Natomiast poziom artystyczny samego koncertu oraz potencjał Krallowej na najwyższym poziomie!

Dla mnie wart przejechania ponad 700km i nocnego powrotu we mgle :-)

Słuchając rozumu....

Foni,

Fajnie, że wg. Ciebie warto było przyjechać do Gdyni na ten koncert.

Pani Krall w wyśmienitej formie i na luzie. Publiczność obfita w ilości, ale jak tu w warunkach gigantycznej hali widowiskowo-sportowej nawiązywać bezpośredni kontakt z wykonawcą, który jest gdzieś hen, tam daleko? I tak było nieźle pod tym względem.

Nawiasem mówiąc, zdziwiło mnie, patrząc na parking przed Halą Gdynia, ile tam stało samochodów z rosyjską rejestracją. Z Obwodu Kaliningradzkiego, dokładnie mówiąc.

Poza tym i tak Foni miałeś szczęście a propos akustyki Hali Gdynia, bo dopiero co ukończono montaż specjalnych kotar akustycznych:

Ukryta Zawartość

Przedtem było znacznie gorzej, a byłem tam na koncertach (między innymi) takich artystów jak Mariza, czy Chuck Mangione. Echo i niski bas hulał jak wiatr po lesie...

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Witam serdecznie!

W Empiku dostępne są dwa wydania D.K. Różniące się... ceną i dopiskiem PL. Niestety nie ma bardziej szczegółowych informacji. Czy któryś z Kolegów orientuje się czym mogą się różnić? Okładki? Jakość nagrań? Szukałem w sieci, ale nie znalazłem... :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.