Skocz do zawartości
IGNORED

jaki subwoofer do kina

ReNtGeN

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy przeniosłem je do pokoju 27m2 bas się po prostu ulotnił, wrażenie było naprawdę zaskakujące.

Oczywiście zgadzam się z tym co piszesz, jednakże podejrzewam, że dla różnych subwooferów czy kolumn inna będzie granica ich optymalnej pracy. Dlatego uważam, że w przypadku tego 8 calowego Velodyne 25m2 nie musi być od razu za dużo. Oczywiście najlepiej byłoby sprawdzić wcześniej wypożyczając sprzęt.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

witam wszystkich moje starania odnośnie sprowadzenia zza granicy suba padły bowiem przedstawiciel niestety nie będzie honorował gwarancji, sprzętu nie kupię od producenta,musiałbym od jakiegoś przedstawiciela handlowego ( w tym przypadku przedstawiciela firmy Velodyne) a wtedy ten przedstawiciel daje mi gwarancję,której niestety nie honorują NASI,ceny wystawione na tamtejszych stronach są cenami netto gdyż są stany gdzie nie ma naliczanego vatu są takie gdzie jest 9% i są takie gdzie jest dużo więcej i ceny te są podane na kraj. Niestety nie wiem czy pan od przedstawiciela mówił prawdę i nie wiem jak to sprawdzic czy faktycznie tak jest , dałem sobie niestety już z tym spokój i muszę po prostu nazbierac z 2-2.5 tysia na Paradigma DSP-3100 lub ( raczej)3200 ( odp.1999zł,prawie 2600) bo jednak jak tu koledzy mówicie wolę miec zapas mocy,żeby zawsze móc podkręcic mocniej niż grac z potencjometrem na max-a i miec jakiś niedosyt a myślę,ze właśnie po to zrobili potencjometry,żeby sobie ustawic,dopasowac głośnosc,częstotliwosc odcięcia nikt nikomu nie każe napieprzac w pokoiku 25 metrowym subem z wzmacniaczem 300 W na maksie i wykręcac sąsiadowi sróbki ze ścian czy demolowac haty i sobie i sąsiadom pozdrawiam wszystkich

reasumując mam do wyboru

Rel t5 - 1990 zł

Velodyne CHT Q8 lub Q10 - 2000 zł

Velodyne Impact 10 - 1860 zł

JBL ES 150 - 1099zł

Paradigm PDR 100- 1400 zł

Teufel S 5000 SW

Skłaniam się ku jakiemuś Velodynkowi. Teufel moze i dobry i może i bym się skusił ale jakby był dostępny w polsce. Rel wydaje mi się bardziej do stereo się nadaje. Więc zostaje velodyne. Powiedzcie mi jaka jest różnica między nimi dwoma bo cena jest porównywalna. Który bardziej się nadaje do kina i któy lepiej się zgra z moją yamahą ?

kolego jeśli chcesz miec jeszcze jakiś zapas mocy do ewentuaknego mocniejszego użycia (lub,żeby ro miało kopa a nie pierdnięcie) to poszukaj czegoś z co najmniej 200-tu watowym wzmakiem w sinusie ,szczyt ze dwa razy tyle albo lepiej wtedy będziesz mógł podkręcic jeśli będzie Ci za mało wtedy sub nie będzie na granicy swoje możliwości a jeśli kupisz cos ze 100-150 watowym wzmakiem to,żeby suba było słychac musiałbys dac na max-a a to będzie jak pisałem wcześniej szczyt jego możliwości i mozesz miec po pewnym czasie wrażenie ,że Twój sub nie wyrabia przy niskich tąpnięciach w filmach ja też mam podobnej wielkości pomieszczenie (25m2) i jestem zdecydowany na Paradigm-a DSP-3200, DSP-3100 wydaje mi się za słaby a gdybym miał kupic Velodynka to pewnie musiałbym go najpierw odsłuchac w domu bo jakieś słabe te wzmaki w nich mi się wydają.Kolega sittek pisał,że ma Velodyne CHT-8Q ale też mniejsze pomieszczenie .

A co myślicie o firmie POLK AUDIO ?? Moge kupićmodel psw 125 za 1400 zł Znajomy znajomego bardzo zachwalał. Firma dość egzotyczna na tym forum. Ma ktoś coś od tego producenta ??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.