Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie elementów z Digikey.pl

grze_sio

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli dalej będą coś kręcić to może podzielić zamówienie na 2 części i może jakaś inna osoba zamówi drugą połowę... Skoro wysyłka free to dlaczego mamy ponosić dodatkowe koszty przy zamówieniu na +/- 600$

Jeżeli dalej będą coś kręcić to może podzielić zamówienie na 2 części i może jakaś inna osoba zamówi drugą połowę... Skoro wysyłka free to dlaczego mamy ponosić dodatkowe koszty przy zamówieniu na +/- 600$

W takiej sytuacji zamówienie robi się mało korzystne ...trzeba Grzegorz coś z tym zrobić ...tak jak koledzy pisza podzielić zamówienie ...osobiście mogę poczekać ze swoim zamówieniem ( ok. 80 dolców ) na druga turę.

pozdrawiam

Na szczęście odpowiedzieli, że w drodze jednorazowej uprzejmości, zrezygnują z pobrania opłaty, jednakże uprzedzają o możliwości jej wystąpienia w przyszłości.

Nie ma możliwości podzielenia zamówienia kiedy już zostało złożone i opłacone. Mogli by ewentualnie zwrócić pieniądze, ale potrącili by sobie prowizję i też by było do tyłu. Na przyszłość trzeba nie składać większych zamówień jak 300$ i będzie po problemie

Hello,

As a one time courtesy I have removed the ship charges and will release this shipment with no additional ship charges. Please be aware that in the future you may have this issue occur again.

Coś kręcą

A co wyście tam zamówili człog ?

Ja tam sciągałem wielkie paki i jakoś nie było zonków

Przecie dla nich to żadna specjalna różnica i tak sie im bardziej opłaca zamówić 1 przesyłkę nawet duża niz kilka małych

No chyba ze tam faktycznie jest coś dziwnego np 2m belka albo cos innego nietypowego ale tak czy siak coś kręcą :) '

Paczka do mnie dotarła

Niestety we wpłatach nie uwzględniłem opłaty za usługę agencji celnej w kwocie 325 zł i będą z tego tytułu dopłaty( prześlę wszystkim kwoty)

Proszę osoby które teraz chcą otrzymać przesyłkę o podanie adresów na PW

W załączeniu faktura z UC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Możliwe, że koszt odprawy celnej zależy od ilości pozycji na fakturze.

Mają w cenniku taką pozycje: Zgłoszenie celne 5 pozycji towarowych na SAD 21 zł

JarekC

tak placisz chyba za kazda strone powyzej 5 oclenia

na stronce maja to opisane ale powaznie duuuuzo

moze kwestia tego ze zaplaciles 4pln cla i musieli dokumentacje i xml'a przygotowywac :D

A czy płaciłeś w DIGI ceny netto czy brutto? Jeśli netto, to chyba us prawnie dowalił 23% VAT'u (na mój rozumek).

vatu na elektronike (przynajmniej na wiekszosc) wynosi 0%

oplaty celne to zupelnie co innego

Toś Sav!O walnął z tym Vatem

Scioś pomerdał

VAT to VAT cło to CŁO

A wieć po pierwsze cenny na sklepach są na ogół Netto :) więć jak towar idzie do danego kraju to w zależności kto jest odbiorcą wpłaty taki jest naliczany VAT :) np kupijesz w Digi farnellu to ci doliczają 23 % VAT w farnelu odrazu a w Digi na cle .

Co innego cło na ogół cła na elektronike nie ma (no bo w tym kraju przemysłu elektronicznego nie ma :)

Czasem na coś tam jest ale to na ogół jakies smieszne stawki :) 1-2 %

Ale to wyjaśniają tabele celne.

A tu chłopakowi chodzi nie o VAT bo to musieli prawidłowo naliczyć.

Tu chodzi o to ze mu dołojili 250 PLN (prawie) nie za bardzo wiadomo na co

Z tymi pozycjami (ilością) to też jakaś bzdura :) po tym opisie w UPS to nie zabardzo wiadomo o co im chodzi

Na pewnę odprawę prowadziła z strony UPS - jedna osoba .... więc trzeba do tej osoby zadzwonić lub wysłać maila za co dokładnie policzyli :) i się wyjaśni

Raczej :)

vatu na elektronike (przynajmniej na wiekszosc) wynosi 0%

oplaty celne to zupelnie co innego

Import to import nie wazne jakiego asortymentu elektronika czy czekolada.

Asortyment ma tylko znaczenie w wysokosci naliczonego VAT'u

Przecież kwota 490 PLn wynosi +/- co wartść podatku VAT (23%) ....... Pytanie czy kupiliśmy w US po cenach netto czy brutto (nie pamiętam). Jesli po brutto to coś jest nie tak.Jeśli netto to chyba jest (niestety) OK z tą dopłata.

Panowie, spokój

Na części elektroniczne generalnie nie ma cła, ale płaci się VAT 23% od faktury i to było wliczone przez ze mnie w koszty

Wszystkie ceny w Digi to ceny netto

Poniżej odpowiedź jaką dostałem z UPS

]Stała prowizja zostala prawidlowo naliczona 15,11pln ,dodatkowo został doliczony koszt 309 pln za przygotowanie SAD-ow BIS (za wystawienie dokumentu SAD do czterech pozycji taryfy celnej Ups Polska nie pobiera oplat. Powyżej 4 poz. Ups Polska pobiera oplaty po 20PLN za każdy SAD BIS)

Ja jak kupiłem daca z Chin to doliczyli mi vat 23% na granicy dranie, na elektronike jest normalnie chyba, coś mi kurier tłumaczył ale zapomniałem. Lipa bo płacimy podatek zagraniczny to nam jeszcze tutaj doliczają i wychodzi dwa razy... Taki kraj nic nie poradzimy :/

edit no to ładnie doliczyli 300zł...

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

]Stała prowizja zostala prawidlowo naliczona 15,11pln ,dodatkowo został doliczony koszt 309 pln za przygotowanie SAD-ow BIS (za wystawienie dokumentu SAD do czterech pozycji taryfy celnej Ups Polska nie pobiera oplat. Powyżej 4 poz. Ups Polska pobiera oplaty po 20PLN za każdy SAD BIS)

to co ty tam zamaiwales? sam ustalales pozycje?

ja mialem trzy:

- układy elektroniczne

- kondensatory

- rezystory małej mocy

pozyjci na fakturze prawie 200

pozdro.

sprawdz sobie tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pier .... następne tego typu zamówienia jak nie wiadomo do końca za co trzeba zabulić ...miało być taniej, a wyszło drożej jak w farnelu ..bywa człowiek uczy się całe życie i durny korkuje.

pozdrawiam

Marer, tak jak Ci już mówiłem , jeśli elementy które chcesz zamówić sa dostępne w Polsce lub Farnellu,

to faktycznie nie opłaca się zamawiać z USA bo wyjdzie drożej

Pozycji na fakturze sam nie ustalałem, prosili mnie tylko o zrobienie opisu specyfikacji. Pewnie za dokładnie to zrobiłem i wyszło więcej pozycji do zrobienia SAD

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.