Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie elementów z Digikey.pl

grze_sio

Rekomendowane odpowiedzi

Marer, tak jak Ci już mówiłem , jeśli elementy które chcesz zamówić sa dostępne w Polsce lub Farnellu,

to faktycznie nie opłaca się zamawiać z USA bo wyjdzie drożej

Pozycji na fakturze sam nie ustalałem, prosili mnie tylko o zrobienie opisu specyfikacji. Pewnie za dokładnie to zrobiłem i wyszło więcej pozycji do zrobienia SAD

zapewne tak bylo

wszystkie rezystory do 3w wrzucasz w pozycje - rezystory

wszystkie kondensatory w pozycje kondensatory

wszystkie scalaki, trany, mostki w pozycje uklady scalone

masz 3 pozycje

w tym twoim kwcie widac ze zalapales sie jeszcze na 4 pln cla wiec tymbardziej musieli pisac dokumenty

Zasada jest prosta chytry traci 2 razy

:)

Czy Ty człowieku możesz w końcu "zamilknąć".Po kiego grzyba tu w ogóle

się wpisujesz,żeby chyba kogoś wnerwiać bo Twoje wpisy to nabijanie postów

i to tych najgorszych bezkonstruktywnych.Podobno ściągałeś "wielkie paki"

to dla czego nie napisałeś na począdku postu jak to najprościej załatwić by

było łatwiej grze_siowi to ogarnąć. Teraz to sobie możesz pogadać do koniana na PKT.

Nie widziałem od nikogo zamawiającego,żadnego krytycznego wpisu i to pokazuje

klasę tych ludzi.Jestem wdzięczny,że chłopak się podjął takiego przedsięwzięcia

i traci czas bezinteresownie, a reszta no cóż siła wyższa i biorę to na klatę.

Mam nadzieję,że nie zobaczę już tu Twojego wpisu............. pozdrawiam.

Dlaczego tak nerwowo ? Jeśli kogoś wpisem uraziłem to sorki ale na koncu był usmieszek co powinno zostać zinterpretowane odpowiednio

Sam zostałem "zdziwiony" wielokrotnie przez a to UPS a do DHL, a to Fedex .... oni są sprytni czesto ceny zmieniają i zasady np jakiś czas temu DHL chciał mnie zrobić na 70 PLN za dzień za przeleżałą paczkę bo ktoś se nr tel pomylił i sie nie dodzwonił i paczka wisiała tydzień w magazynie (przeleżenie było by droższe niż zawartość paczki)

To norma

Oni z tego żyją paczka kosztuje pow 50 USD a koszty odprawy 100 USD stary numer .... ale u nich przynajmniej coś sie da załatwić ... nie daj borze to samo z Pocztą Polska :) to są dopiero cuda .

Niestety nie dla firm takie zabawy są drogie .... nawet przy masowych zamówieniach was tu było kilkunastu wieć te 300 owszem mało nie jest ale przeżyjecie .

Jak by chcieć zrobić wpisy jak sprowadzać elementy z po za EU to trzeba by napisać małą broszurkę ...

A niech wam przypadkiem nie wpdanie aby czasem spraowadzać z po za EU materiałów które sa z wykrzyknikiem (chemia materiały toksyczne etc, i nie mowię tu o nie wiadomo czym ale np BeO taki materiał izolacyjny w tranzystorach WCZ )

Masakra ale sam do konca nie znam wszystkich myków jakie może mi zrobić EU a i firma kurierska też.

Tak jak to pisał SAV!O raz Pani/Pan wpisze to w listę celną jako jedną pozycję a czasem w kilka ... a tu na złość dolczają opłąty a za mies moze być tak ze za kazada pozycje np bedzie 20 PLN .

Ja ostatnio robię tak że zanim przesyłka dociera do odprawy kontaktuje sie z odprawą celną i np DHL dość idzie na rękę nawet pytają ale oni też mają inny cennik.

Jeszcze raz sorki bez urazy.

Dlaczego tak nerwowo ? Jeśli kogoś wpisem uraziłem to sorki ale na koncu był usmieszek co powinno zostać zinterpretowane odpowiednio

Sam zostałem "zdziwiony" wielokrotnie przez a to UPS a do DHL, a to Fedex .... oni są sprytni czesto ceny zmieniają i zasady np jakiś czas temu DHL chciał mnie zrobić na 70 PLN za dzień za przeleżałą paczkę bo ktoś se nr tel pomylił i sie nie dodzwonił i paczka wisiała tydzień w magazynie (przeleżenie było by droższe niż zawartość paczki)

To norma

Oni z tego żyją paczka kosztuje pow 50 USD a koszty odprawy 100 USD stary numer .... ale u nich przynajmniej coś sie da załatwić ... nie daj borze to samo z Pocztą Polska :) to są dopiero cuda .

Niestety nie dla firm takie zabawy są drogie .... nawet przy masowych zamówieniach was tu było kilkunastu wieć te 300 owszem mało nie jest ale przeżyjecie .

Jak by chcieć zrobić wpisy jak sprowadzać elementy z po za EU to trzeba by napisać małą broszurkę ...

A niech wam przypadkiem nie wpdanie aby czasem spraowadzać z po za EU materiałów które sa z wykrzyknikiem (chemia materiały toksyczne etc, i nie mowię tu o nie wiadomo czym ale np BeO taki materiał izolacyjny w tranzystorach WCZ )

Masakra ale sam do konca nie znam wszystkich myków jakie może mi zrobić EU a i firma kurierska też.

Tak jak to pisał SAV!O raz Pani/Pan wpisze to w listę celną jako jedną pozycję a czasem w kilka ... a tu na złość dolczają opłąty a za mies moze być tak ze za kazada pozycje np bedzie 20 PLN .

Ja ostatnio robię tak że zanim przesyłka dociera do odprawy kontaktuje sie z odprawą celną i np DHL dość idzie na rękę nawet pytają ale oni też mają inny cennik.

Jeszcze raz sorki bez urazy.

wlasnie dlatego dzwonilem do nich codziennie i sam opisywalem 200 pozycji faktury + pismo kwalifikujace kazda pozycje + oswiadczenie ze bomby nie bede robil

Nawet po doliczeniu tej kwoty (w moim przypadku koszty za 2x opa1611 i za opa2228u wyszły z wysyłką 95zł) więc dopłata 12zł to i tak niewiele jakbym miał sam zamówić pewnie i tak zapłaciłbym więcej... BTW szkoda komentarzy bo się ludzie zniechęcą a takie zbiorówki to fajna sprawa. Można by coś przypiąć, jakiś temat jak je przeprowadzać skoro jest tutaj wielu Panów znających się na rzeczy ;)

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

przesyłki wysłane dzisiaj do Panów

avs, wkizet, marer, lolo2343, panterka, toza72, mae, bzyku, ja_brzoza

Pozostałe osoby proszę o podanie adresów na PM

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.