Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dzwiekowa do 500zl

pawel86a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przeglądałem forum, ale nie znalazłem konfiguracji podobnej do mojej, więc założyłem nowy wątek. Poszukuje karty dźwiękowej, chyba DAC, bo mam dosyć starego kompa (PIV 2,66GHz :D) i w przyszłości może kupię laptopa. Mam wzmacniacz Yamaha AX-640 i kolumny Alton 110 (które w przyszłości wymienię na coś nowszego). Teraz jaką kartę kupić? myślałem o E-MU 0204 USB, a może fiio e10 albo Audiotrack Prodigy Cube? słucham głównie hip hopu, ale żadnym rodzajem muzyki nie gardzę :)

Aha, czasami słucham też muzyki na słuchawkach Audiotechnica ATH-M40fs, więc dobrze, jakby DAC miał oddzielne gniazdo dla nich, chyba że lepiej będą grały podłączone do wyjścia yamahy?

https://www.audiostereo.pl/topic/97679-karta-dzwiekowa-do-500zl/

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Od 3 lat mam e-mu 0202 usb i nie wiem o jakich problemach piszesz.... mógłbyś mi to jakoś rozświetlić? Piszę że mam e-mu od 3 lat, przez te 3 lata w karcie nic się nie zepsuło, a jesli chodzi o obsługę gier to nie byłoby takiej w którą grałem i miały by wystapić jakiekolwiek problemy. Wadą e-mu jest jednak to że w małym, podkreślam małym stopniu przenosi szumy jako karta usb. Jest to dręczące tylko w nocy przy cichej muzyce. Pod e-mu mam podpiętą yamahe hs80m i suba REL T5. Nie chcę uchodzić za chwalipiete ale gra to fantastycznie

Miałem e-mu 0202 USB, 0404 USB, a obecnie z firmy E-mu mam 1010 pci-e i żadnych problemów ze sterownikami czy samą kartą nie miałem.

Piniu2906 przypadkiem to nie wina samych Yamaszek, że są słyszalne szumy? Sam mam Yamahę msp5 Studio i szumy z tweeterów przy odległości 85 cm są słyszalne, dla porównania behringher 3030A były pod tym względem idealnie ciche. Sprawdź bez podpinania E-mu.

Szumy po wyłączenia karty też są ale bardzo ciche. To jest raczej delikatne syczenie, gdzie przy uruchomionym całym sprzęcie nie występuje syczenie tylko szumy. Np wkładam płytę cd do lapka i w głośnikach słyszę jak cd'k się rozpędza, serio, ale szumy czy nie mi to nie przeszkadza :)

fiio e10 i Audiotrack Prodigy Cube wymienione przez Ciebie zbierają bardzo dobre recenzje, oba mają wbudowane wzmaki pod słuchawki, w Cube masz o tyle lepiej że przełącznik rca/jack, wejscie na mikrofon i co wazne wymienne opampy, w razie czego dopasujesz dźwięk pod swój gust. Do audinsta wiele osób wypowiada się, że nie warto dokładać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.