Skocz do zawartości
IGNORED

Droided Media Tank -aplikacja na androida do sterowania popcornem

daru0105

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mam zamiar kupic tą aplikacje w android market.Niestety cienki jestem w stawianiu serwerów,sieci itp.Z angielskim też kuleję,a na stronach polskich nic nie mogę znaleźć o tej apce.

Kupiłem A 300,jakoś mi się udąło włączyc komunikacje między popcornem a PC w obie strony.Przez ftp (total comander) widzę z kompa A 300 i z A 300 w zasobach sieciowych widzę kompa.Moge płynnie wymieniac i odpalać pliki.

Głównie popcorn ma służyć do muzy więc zależy mi na tej aplikacji,żeby nie włączać TV (w dodatku wielka plazma).

Jest ktoś chętny na forum,kto użytkuję tą aplikację i mógłby się wrażeniami podzielić?

I czy mógłby pomóc w uruchomieniu tej aplikacji na smartfonie.?

Zaznaczam,ze nie mam sieci wi-fi w domu a połączenie z popcornem jest po kablu.Czy jest szansa że bedzie apka u mnie działać?

pzdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Bez wifi nie ma możliwości żeby to działało. Telefon z ta aplikacja musi łączyć się z domową siecią, a ta playerem. Mam i używam działa całkiem dobrze z popcornem A 200.

Bez wifi nie ma możliwości żeby to działało. Telefon z ta aplikacja musi łączyć się z domową siecią, a ta playerem. Mam i używam działa całkiem dobrze z popcornem A 200.

Tak myslałem,że będzie.Będę musiał w ruter WI-FI zainwestować.

Trudno skonfigurować ta apkę z siecią?

Masz gdzieś jakiś opis?

Zainstalowałem wersję free.Nie mam sieci bezprzewodowej ale będę miał na dniach.

Aplikacja najpierw przeniosła mnie w ustawienia.

I tak:

NMT IP or domain name-tu rozumiem wpisuję IP popcorna

Port-domyslny 21?

Username i Password-dotyczy mojej sieci domowej wi-fi czy dla popcorna " nmt" i "1234"?

Link port-domyślny 8001?

i znowu dla HTTP NMT IP or domain name-też IP popcorna?

Menage web clint-tu nie wiem o co chodzi :)

Jak możesz to skrobnij jak powinno byc w tych ustawieniach.

Z góry dzieki i pozdrawiam

I jeszcze dodam,ze Popcorn Hour Remote Control działa mi gdy włącze udostępnianie internetu z mojego telefonu jako ruter wi-fi.Może i Droided Media Tank pójdzie w ten sposób?Teraz jestem w pracy i nie moge sprawdzić

Udało m i się odpalić aplikację z dobrym skutkiem.

Mogę teraz za pomocą mojego telefonu z androidem odpalać pliki na popcornie przy wyłączonym TV.Co jest znaczące przy słuchaniu muzyki za pomocą tego odtwarzacza.

Co ciekawe ta aplikacja może włączac pliki na popcornie dopiero w wersji 2.7,która jest od września tego roku.

Głównie za pomoca tej apki wcześnie słuchało się muzy z sieci domowej na smartfonie z androidem.

Nie ma nic na ten temat w sieci krajowej co się dziwię,wielu jest u nas użytkowników popcorna.

Żeby aplikacja działała nie koniecznie trzeba mieć sieć wi-fi domową.Wystarczy na dysk wewnętrzny (ja sprawdziłem na pamięci USB) gdzie są zainstalowane aplikacje wgrać do odpowiedniego katalogu pliki z muzyką w dowolnym formacie (sprawdziłem).Można to zrobić po sieci przewodowej.Później jednak trzeba przełączyć popcorna w tryb sieci WI-FI za pomocą pilota i tak zostawić.

W smartfonie włączamy udostępnianie internetu przez wi-fi jako router,popcorn od razu zobaczy sieć na androidzie.Odpalamy Droided Media Tank i mamy pełny dostęp do wszystkiego jak w pilocie pełny przegląd folderów,plików na dyskach ale bez wł..TV.Nie działa niestety w ten sposób sieć eternetowa więc można odpalić wszystko co jest podpięte pod popcorna po usb włącznie z hdd wewnetrznym.

Oczywiście z zainstalowaną domową siecią wi-fi wtedy zobaczymy na tej aplikacji wszystkie w sieci udostępnione dyski.I możemy pliki swobodnie przeglądać i uruchamiać na popcornie.Nie mam na razie takiej sieci w domu więc odpalam pliki z zewnętrznego HDD przy popcornie.

Docelowo serwer NAS i aplikacja jak w temacie

• 9 miesięcy później...

Hej

a znalazł ktoś jakiś sensowny odpowiednik na iOS?

nie mówię o takich prostackich zamiennikach pilota, bo takie są

mówię o odpowiedniku DMT, aby można było wygodnie sięgać do zasobów sieciowych (np. na NAS) i je odpalać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.