Skocz do zawartości
IGNORED

Pop - wielkie osiągnięcia gatunku

Jakew

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda na to że rozmowa telefonicza to wielki temat popu:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ps. Sinatry ja intuicyjnie do czystego popu bym jednak nie zaliczał

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem za!... Negro, co Ty na to...??? Czy zostaniemy pierwszą parą parkietu...???

Pewnie. Choć wysoko Papageno podniósł nam poprzeczkę, damy radę. Powiem więcej. Przed tym słynnym skokiem mogę wykonać jeszcze kilka przewrotów bokiem - takich, jakie robiła Kate Bush wWuthering Heights i nikt nam nie dorówna.

A w finale możemy jeszcze zrobić ukłon w stronę naszego wspólnie ulubionego muzyka i gładko zatańczyć Smooth ;).

Ukryta Zawartość

Wprawdzie miało nie być żadnych odmian rocka ale Carlos tu jest silnie popowy, zatem pozwoliłam sobie na zaprezentowanie tego teledysku.

Ukryta Zawartość

Ł.A. Woman

Gość papageno

(Konto usunięte)

Ale się będzie działo!!! Jako staruch już nie tańczę, ale zza konsolety bedę sie ślinił.

"HiFi super star super hit

Discjockey szczerzy kły znad konsolety

Hi-Fi super star super hit

Na zwariowane sny świat ma apetyt"

Oj fajny ten kawałek Santany. Ja to tańczyłem i tańczyłem Corazon Espinado.

Tutaj ten sam doświadczony wokalista co w Corazon, u Cukierka, świetny utwór taneczny (W świetle księżyca się nazywa)...

Ukryta Zawartość

Tak z ciekawości Negra, potrafisz tańczyć jak baletnica - napisałaś wreszcie, a jesteś może jeszcze, no wiesz, Mulatką?

Tylko z życzliwej ciekawości, ja będę podcierał ślinę djeowi, taka funkcja./

Ukryta Zawartość

Gość papageno

(Konto usunięte)

Tak z ciekawości Negra, potrafisz tańczyć jak baletnica - napisałaś wreszcie, a jesteś może jeszcze, no wiesz, Mulatką?

Tylko z życzliwej ciekawości, ja będę podcierał ślinę djeowi, taka funkcja./

Negra przybiera dowolne odcienie skóry. Dla nas będzie inkaską księżniczką.

Jakew, śliniaczek sobie założę, co by Cię nie odciągać od wodzirejstwa, to Twój wątek ;)

Takie utwory jak Smooth należą imho do najwdzięczniejszych do tańczenia.

Na czym polega ich moc i urok?

One się wiją i tego samego oczekują od tańczących.

Tańcząc trzeba jak gdyby przypominać węża w pionie. Nie jest to łatwa sztuka, lecz jeśli się komuś uda, satysfakcja gwarantowana.

Za No Doubt - Don't Speak zawsze daję plusa, chyba że nie mogę bo sam...

Przy okazji - to naprawdę nieuprzejme, tak mi się po prostu wydaje, że ktos tworzy wątek w którym ludzie najwyraźniej dobrze się bawią, plusują się, a twórca watku nie dostaje ani jednego plusa za swoją założycielską wypowiedź. Ja to jakoś zniosę, ale - patrząc szerzej...

Przy okazji - to naprawdę nieuprzejme, tak mi się po prostu wydaje, że ktos tworzy wątek w którym ludzie najwyraźniej dobrze się bawią, plusują się, a twórca watku nie dostaje ani jednego plusa za swoją założycielską wypowiedź. Ja to jakoś zniosę, ale - patrząc szerzej...

Osobiście popu nie słucham, ale dałem Ci Jakew plusa w inicjalnym poście. Po pierwsze za wątek, który okazał się bliski nawet papagenowi, po drugie za uprzejme podejście do ludzi z forum. Oby trwało jak najdłużej. Szacunek zawsze rodzi szacunek.

Miłej zabawy życzę. Ja siedzę po uszy w Verdim, Puccinim i ... gospel ;->

Tu jest niesłychanie dopracowana linia basu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość papageno

(Konto usunięte)

Osobiście popu nie słucham, ale dałem Ci Jakew plusa w inicjalnym poście. Po pierwsze za wątek, który okazał się bliski nawet papagenowi, po drugie za uprzejme podejście do ludzi z forum. Oby trwało jak najdłużej. Szacunek zawsze rodzi szacunek.

Miłej zabawy życzę. Ja siedzę po uszy w Verdim, Puccinim i ... gospel ;->

Ja też obecnie jestem daleki od popu, jednak stykamy się z nim na codzień. A że teraz jest ten pop gówno warty (dla mnie), przeto wracam chętnie do mojej młodości. A wtedy była muzyka rozrywkowa naprawdę dobra. Dzięki Jakew, że założyłeś ten wątek. Mogę powspominać, już tylko ;)

<br />Po pierwsze za wątek, który okazał się bliski nawet papagenowi, po drugie za uprzejme podejście do ludzi z forum. Oby trwało jak najdłużej. Szacunek zawsze rodzi szacunek.<br />

Tak..,to jeden z nielicznych wątków w których nie ma błota.

Jest muzyka i tylko ona.

Ta ostatnia ma wiele twarzy,popowych twarzy, a to jedna z nich;

Życzę miłego dnia, M.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Osobiście popu nie słucham,

Myślę, ze nie jest tak do końca. Na pop jesteśmy skazani. Dociera on i atakuje z wielu miejsc w których przebywamy i chcąc czy nie, ocieramy się o taką muzykę.

Ja na początku spytałam jaką przyjmujemy granicę popu, ponieważ dla każdego inna muzyka może być popem.

Co ciekawe, wielu wykonawców mniej lub bardziej współczesnej muzyki, tej trochę mniej komercyjnej, na taką komercję czasem

sobie pozwala. Tu np. Smashing Pumpkins:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ł.A. Woman

Myślę, ze nie jest tak do końca. Na pop jesteśmy skazani. Dociera on i atakuje z wielu miejsc w których przebywamy i chcąc czy nie, ocieramy się o taką muzykę.

Ależ oczywiście. Natomiast pisząc, że nie popu nie słucham, miałem na myśli to, że nie słucham go jakoś intencjonalnie, nie kupuję płyt, nie skupiam się na tej muzyce i nie zgłębiam jej. Po prostu obecnie koncentruję się na innych muzycznych nurtach ;-> Co nie znaczy oczywiście, że nie doceniam czy że zupełnie nie znam muzyki rozrywkowej w wydaniu pop. Kilka lat temu z przyjemnością otarłem się np. o kawałki This Mortal Coil. Bardzo przyjemny zespół dream-popowy z ciekawym (jak mi się wówczas wydawało) brzmieniem.

A poza tym oczywiście pamięta się różne Ace of Base czy Roxette z czasów młodości.

Ależ oczywiście. Natomiast pisząc, że nie popu nie słucham, miałem na myśli to, że nie słucham go jakoś intencjonalnie, nie kupuję płyt, nie skupiam się na tej muzyce i nie zgłębiam jej. Po prostu obecnie koncentruję się na innych muzycznych nurtach ;-> Co nie znaczy oczywiście, że nie doceniam czy że zupełnie nie znam muzyki rozrywkowej w wydaniu pop. Kilka lat temu z przyjemnością otarłem się np. o kawałki This Mortal Coil. Bardzo przyjemny zespół dream-popowy z ciekawym (jak mi się wówczas wydawało) brzmieniem.

Wiem. Znam This Mortal Coil Bardzo dobrze ;). Nadal uważam, muzykę 4AD za ciekawą. Przyznam Ci się, że ja też miałam takie trochę przeintelektualizowane (IMO) podejście do muzyki, przez jakiś czas. Tylko awangarda jazzu i klasyka. Ale im więcej słucham, tym częściej mam potrzebę na przerywnik w postaci czegoś z zupełnie innego świata. Dobrze, że jest youtube :).

Ł.A. Woman

Uzytkownik Newbie został pomyślnie zbanowany w tym temacie. no ale wcześniej jak to on popsuł zabawę

Hello Newbie, jak to jest przychodzic do kogoś kogo sie zbanowało w newbiego wątku, synku?

Gdzie honor, gdzie ambicja? Fuuu

Uzytkownik Newbie został pomyślnie zbanowany w tym temacie. no ale wcześniej jak to on popsuł zabawę

Hello Newbie, jak to jest przychodzic do kogoś kogo sie zbanowało w newbiego wątku, synku?

Zbanowałeś go i obrażasz za to , że był dla Ciebie miły i dyskutował z Negrą?

Szkoda, że tutaj nie można dawać minusów.

Ja uważam ten wątek zamkniety od wczoraj. Tak miłej atmosfery nie da się długo utrzymać i nie odnawiałem go. Pozdrawiam

Teraz kochani przypomnę prawa tego forum.

Ktoś jest banowany przez administrację - kara regulaminowa.

Ktoś jest banowany przez gospodarza wątku - kara regulaminowa.

Ja takie kary zawsze przyjmowałem z godnością.

Ja uważam ten wątek zamkniety od wczoraj. Tak miłej atmosfery nie da się długo utrzymać

I dlatego postanowiłeś ją osobiście popsuć? Co za przewrotna logika :D

Stare dzieje, może komuś przypomni dzieciństwo.Słucham do teraz.

Ukryta Zawartość

Był taki fajny wątek, teraz doczytałem co tu się dzieje.Czy zawsze musi się tak kończyć.?

Posłuchajcie sobie ten kawałek, działa uspokajakąco.Pozdr.

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Tak..,to jeden z nielicznych wątków w których nie ma błota.

Chyba się zapędziłem.

Ech.., piano! Gdybyś tylko posłuchał mędrców, którzy zwykli mawiać w podobnych sytuacjach;

- nie chwal dnia przed zachodem słońca

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.