Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre słuchawki do PC

Kalan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio rozglądam się na lepszymi słuchawkami do komputera. Chciałbym na nie wydać nie więcej niż 600 zł. Póki co rozważam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ze względu na opinie i pełne zamknięcie.

Moje pytanie brzmi: czy jest sens kupować takie słuchawki, skoro będę ich używał tylko z laptopem (słaba karta dźwiękowa) ewentualnie stacjonarnym (trochę lepsza soundblaster) czy smartfonem. Wydaje mi się że ten model jest raczej profesjonalny (studyjny), stąd moje wątpliwości czy nie jest potrzebny specjalny sprzęt (wzmacniacz) aby otrzymać oczekiwane brzmienie. Radzicie kupić słuchawki w tej klasie cenowej, czy raczej coś tańszego?

Dziękuję za odpowiedzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/98292-dobre-s%C5%82uchawki-do-pc/

Do k272HD potrzebujesz dodatkowo jakieś amp. Jeżeli będziesz ich używał tylko w domu to masz szeroki wachlarz słuchawek, zastanowić się możesz nad ostatnio popularnymi HM5. Jednak na samym początku radził bym się zapatrzyć w jakiś pożądany DAC usb, bo z integry to grać dobrze nie będzie nic.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Witam,

Ostatnio rozglądam się na lepszymi słuchawkami do komputera. Chciałbym na nie wydać nie więcej niż 600 zł. Póki co rozważam: http://eu.akg.com/akg-product-detail-eu/k272-hd.html ze względu na opinie i pełne zamknięcie.

Moje pytanie brzmi: czy jest sens kupować takie słuchawki, skoro będę ich używał tylko z laptopem (słaba karta dźwiękowa) ewentualnie stacjonarnym (trochę lepsza soundblaster) czy smartfonem. Wydaje mi się że ten model jest raczej profesjonalny (studyjny), stąd moje wątpliwości czy nie jest potrzebny specjalny sprzęt (wzmacniacz) aby otrzymać oczekiwane brzmienie. Radzicie kupić słuchawki w tej klasie cenowej, czy raczej coś tańszego?

Dziękuję za odpowiedzi.

Nie wiem w jakim trybie zamierzasz tych słuchawek używać. Bo jeśli do gier i filmów i zdarza Ci się "zapomnieć" przy komputerze na kilka "drobnych" godzin, to przy zamkniętych słuchawkach, jeszcze musisz sobie poręcze zamontować. Których będziesz się musiał przytrzymać, co by się nie przewrócić, jak wstaniesz od komputera po tych kilku godzinach. Tak Ci się będzie w głowie mąciło. O ile oczywiście wcześniej Ci się uszy nie zagotują "w ogniu walki".

Moja rada, jeśli tylko możesz, to jak najbardziej otwarte i wentylowane, do takich zastosowań. HD600 byłyby idealne. A jak kasy brak, to jakiś niższy model, byle otwarty. Zamknięte są fajne i spektakularne.... przez kilka minut.

Nie wiem w jakim trybie zamierzasz tych słuchawek używać. Bo jeśli do gier i filmów i zdarza Ci się "zapomnieć" przy komputerze na kilka "drobnych" godzin, to przy zamkniętych słuchawkach, jeszcze musisz sobie poręcze zamontować. Których będziesz się musiał przytrzymać, co by się nie przewrócić, jak wstaniesz od komputera po tych kilku godzinach. Tak Ci się będzie w głowie mąciło. O ile oczywiście wcześniej Ci się uszy nie zagotują "w ogniu walki".

Moja rada, jeśli tylko możesz, to jak najbardziej otwarte i wentylowane, do takich zastosowań. HD600 byłyby idealne. A jak kasy brak, to jakiś niższy model, byle otwarty. Zamknięte są fajne i spektakularne.... przez kilka minut.

Słuchawek mam zamiar używać codziennie po kilka (naście) godzin (pracuję jako programista, studiuję informatykę...), więc z tego co piszesz może być problem. Co byście powiedzieli na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Od ilu zł jest sens kupować wzmacniacze usb?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.