Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski odtwarzacz BluRay za ok. 1500zł

Jasion1

Rekomendowane odpowiedzi

audiofilia i BD player to pojęcie przeciwstawne

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Ostatnio na targach "Inteligentny dom" miałem okazję bawić się Sony S790 podłączonym do Ampli STR-DA5800ES + głośniki SS-NA2ES x4 + kilka innych ale nie byłem w stanie w tych ciemnościach rozpoznać co to za sprzęt. O ile głośniki nie są "audiofilskie", to ampli ES dawał radę ;). Blu-Ray spisywał się znakomicie, bez żadnych zakłóceń czy opóźnień podawał dane do amplitunera. Wrażenia na taką mocną 5+ pomimo źle zestrojonych głośników.

Cena do tego śmieszna bo ledwie 1000,-. Zachęcam do testów, bo sam byłem miło zaskoczony, że Sony wypuścił coś takiego (ostatnimi czasy raczej budżetowe i okrojone rzeczy nam serwowali).

audiofilia i BD player to pojęcie przeciwstawne

To nie jest takie proste.Niektórzy ortodoksyjni audiofile uważają,że sekcja video musi psuć dźwięk audio. A tak wcale nie musi być. Przez wiele lat miałem Teac-a VRDS T1 i Teac-a VRDS 10 również dvd Philips-a 963SA.Był b. dobry jako transport, ale sekcja analogowa była również znakomita zwłaszcza, jak na jego cenę. Sam się temu dziwiłem i uważałem, że może coś z moimi uszami nie w porządku, do czasu, aż pewna redakcja zrobiła psikusa cenionym, tradycyjnym audiofilom i zaprosiła ich do ślepego testu, w którym obok Philipsa w szranki stanęły uznane tradycyjne odtwarzacze cd, znacznie droższe od 963SA w tym jeden około 4-krotnie.Jaka była konsternacja ekspertów i uznanych audiofilów, gdy okazało się, że większościa głosów za zwycięzce testów uznali najtańszy sprzęt, a w dodatku dvd.

Blu-Ray spisywał się znakomicie, bez żadnych zakłóceń czy opóźnień podawał dane do amplitunera.

To właśnie robi każdy BR na rynku, nie tylko te najlepsze ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.