Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski odtwarzacz BluRay za ok. 1500zł

Jasion1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuję odtwarzacza BluRaj o bardzo dobrych parametrach odsłuchowych jak i wizualnych za ok. 1500zł. Odtwaczacz ma współpracować z 50" plazmą Panasonic oraz moim systemem stereo. (O mnie)

Czekam na wasze propozycje.

Witaj,

zwróć uwagę na odtwarzacz Pioneer BDP-LX55, powinien w pełni Cię usatysfakcjonować.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A co powiecie o tegorocznym zwycięzcy Eisa Panasonic DMP-BDT500? Czytałem test w Audio i wypowiadali się o nim w samych superlatywach lecz wolałbym znać opinie kogoś kto go sam widział.

• Moderatorzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) niestety 2400,

może ASUS ?

obawiam się więc, że za 1500 dostniesz to samo co za 700 tylko w ładniejszej budzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

nie wiem co strasznego ludzie piszą o lx-55...ale posiadam osobiście bdp-lx53 i potwierdzam, że dźwięk po analogu jest bardzo dobry i żadnych problemów z nim nie posiadam...

A co powiecie o tegorocznym zwycięzcy Eisa Panasonic DMP-BDT500?

Jako BD to super, jako odtwarzacz filmów DVD również a audio? Jeżeli nie miało się kontaktu z dobrymi odtwarzaczami to może się nawet i spodobać, jednakże po analogu szału nie ma.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość Gość

(Konto usunięte)

W przypadku sieczki z MTV różnicy może wielkiej nie będzie, tak więc zależy kto czego słucha.

Nie nazywałbym gatunków muzycznych które nam nie leżą sieczką. To właśnie jakość odtwarzanej muzyki, bez względu na gatunek, potrafi z niej zrobić sieczkę.

Ja u siebie zauważyłem że z przyjemnością słucham gatunków które do tej pory uważałem za beznadziejne.

BoDeX

Z tym BD jako transportem jestem sceptycznie nastawiony. Jak dałem mój CD do regulacji, to wpadłem na pomysł, żeby wypiać BD z zestawu kina domowego i przenieść do stereo. Przecież i tak mam DAC-a w pre więc BD był tylko transportem. I..... wytrzymałem dwie minuty!

A podobno zera i jedynki nie grają. U mnie okazało się że sam transport jest niezwykle ważny. Mało tego, kolega z forum który był u mnie na odsłuchy ze swoim zestawem( a w domu ma identyczne do moich paki), zamówił sobie DAC taki sam jak mój. Otrzymał DAC-a podłączył do swojego CD jako transportu i tragedia. NIE GRA.

Jest na etapie poszukiwania lepszego transportu.

Odtwaczacz ma współpracować z 50" plazmą Panasonic oraz moim systemem stereo. (O mnie)

Czekam na wasze propozycje.

Patrząc na Twoje "o mnie" moja propozycja to: blu-ray ;)

Niedoczytałeś albo nie zrozumiałeś. Na początku napisałem linn i musical fidelity a potem "Izobaryczna Magia z Muzykalnym systemem A3" i wymieniłem wszystkie klocki które mam.

Jeśli nadal nie rozumiesz:

Kolumny linn majik isobarik

A reszta klocków to Musical Fidelity z serii A3

Następna zmiana będzie obejmowała dzielony końcówki mocy akurate i uaktywnienie kolumn

W takiej kwocie to nie ma co marzyć o audiofilskim odtwarzaczu...

Za ok. 4500 to możesz szukać pionka LX-91. Ale za 1500 to nie da rady...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Mysle ze OPPO 93NE/95/103/105 zje tego pionka na sniadanie.

Ale testow porownawczych nie robilem.

Moja rada:chcesz dobry dzwiek stereo to cyfra i zewn. DAC albo dobry CD player.

Pozdro.

Muszę przewietrzyć mój system…

Dlatego się jeszcze zastanawiam czy kupić coś takiego do 1500zł czy tańszego bo będzie równie dobry. Chciałbym coś w przystępnej cenie w stosunku do jakości mogę na to wydać jak pisałem do 1500zł. Bo priorytetów mam dużo. Czytałem dużo dobrego o tym Panasonicu DMP-BDT500 i do tego nagroda elsa. Ale znając tą firme nie jest to ich przedział cenowy i nie wiem czy nie jest to ich odtwarzacz tańszy w ładniejszej i większej obudowie.

Mysle ze OPPO 93NE/95/103/105 zje tego pionka na sniadanie.

Ale testow porownawczych nie robilem.

Moja rada:chcesz dobry dzwiek stereo to cyfra i zewn. DAC albo dobry CD player.

Pozdro.

Myśleć zawsze należy, zobacz tylko co ma w środku LX-91(robiony w Japoni), a co ta masówka Oppo robiona w Chinach. A sama waga tych urządzeń to różnica 100% na niekorzyść Oppo...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Waga nie gra. Gdzie jest robiony nie ma większego znaczenia, znam super produkty z Chin o gówno z Japonii.

Co preferuję i polecam to napisałem. BTW w stereo korzystam z czego innego.

Jak autor chce kupić BD za 1500 i grac po analogu to bedzie grac gownianie. Lepiej kupic uzywanego CD majacego 20 lat, zagra lepiej.

Pozdro.

Muszę przewietrzyć mój system…

Panowie chyba się nie zrozumieliśmy! Ja chce odtwarzać Opery z Blu Raya. Mam dobre cd i daca musical fidelity A3.24 do którego mógłbym podłączyć bluraya - tylko czy jest sens kupowania odtwarzacza za 1500zł czy może równie dobrze kupić coś tańszego? Czy mój wybór czyli panasonic DMP-BDT500 jest dobry??

Panasonic bdt 220 podłączony do DACa zagra zapewne lepiej niż sam BDT 500, różnicy w obrazie nie stwierdzisz, 2 wyjść HDMI nie potrzebujesz, analogowych 5.1 również. Natomiast BDT 500 jest ładniejszy i wygląda poważniej. Wybór należy do Ciebie.

Player + DAC przeciwko playerowi , tak to zrozum.

Nie jestem miłośnikiem OPER, ale z tego co pamiętam, to w większości są to realizacje

wielokanałowe DTS HD MA lub TrueHD w "bezstratnej jakości", a o LPCM stereo to

może być trudno - ale możesz kombinować z down-mixem HD Audio, które poleci po

SPDIF w wersji stereo. Zalecam dopytanie w fachowym sklepie o możliwości playerka.

kup cokolwiek i po sprawie,bo niepotrzebnie ludzie się nakręcają,masz cd i daca to po co te pytanie,nie ma różnicy między tymi tanimi odtwarzaczami,tylko obudowa i koniec.Sam to sprawdzałem,wszystkie stereo graja równie kiepsko,dac da spora różnice na korzyść,ale jak kolega mówił nie są to idealne napędy,stary cd i dac zagra lepiej niż wszystkie blu-ray na rynku w cenie do 3000 pln,wiec po co przepłacać,masz telewizor Panasonica kup Panasonica tego za 1500,lub za 300 pln,albo LG z dyskiem 500 gb ,lub Pioneera 140 za 550 pln.

napewno nie grają wszystkie tak samo bo nie wszystkie ( w tym przedziale cenowym) mają przetworniki cyfrowo-analogowe Burr-Browna i oddzielnego zasilacza toroidalnego dla sekcji audio,technologie przetwarzania Qdeo opracowaną przez firmę Marvell i myślę,że ważne są "bebechy" tak jak mojego Philipsa BDP 9600 ( też kosztuje ok 1500zł) i dźwięk wychodzi z niego po analogowym 5.1 ( ma 7.1 jednak mi potrzeba 5.1 bo starszy amp ma 5 końcówek mocy bez dekoderów) i nie narzekam i myślę,że o niebo gra lepiej od takich za 500zł nawet w stereo. Pozdrowionka

Kupiłem na Allegro Philipsa 9500 dla kolegi.Miałem go 2dni do testowania,i kolejna lipa.tak więc model 9600 jest jeszcze gorszy o czym ty piszesz,dwa lata temu było sporo szumu,na temat tych modeli,flagowce,ale czas to zweryfikował,nic specjalnego,fajnie wyglądają gruba i masywna obudowa tył cały złocony no i na tym się kończy.

Kupiłem na Allegro Philipsa 9500 dla kolegi.Miałem go 2dni do testowania,i kolejna lipa.tak więc model 9600 jest jeszcze gorszy o czym ty piszesz,dwa lata temu było sporo szumu,na temat tych modeli,flagowce,ale czas to zweryfikował,nic specjalnego,fajnie wyglądają gruba i masywna obudowa tył cały złocony no i na tym się kończy.

A co Ty mogłeś przez dwa dni sprawdzic nawet odtwarzacz porządnie się nie wygrzał BZDURY "GADASZ" W KTÓRYM MIEJSCU JEST LIPA w tej cenie podaj coś lepszego ,to jakieś żarty chyba z Twojej strony ja mam i nie narzekam i na muze i na filmy nie wiem o co Ci w ogóle chodzi a skąd ten osąd ,ze ten model jest gorszy no pewno skoro stac Cię na "klocka" za kilka tysięcy to nic dziwnego,ze to wg Ciebie jest kicha gdyby mnie było na takiego stac pewnie też bym tak napisał gdybym go nie miał i nie używał (chodzi o Philipsa BDP9600).Piszesz,ze było wtedy głośno o tamtym modelu,ze to była kicha a kto to opisywał bo jesli taki sam gośc,który testował ( niby ) ten model który mam to nic dziwnego skoro nawet nie mógł znaleźc na pilocie przycisku do otwarcia tacki na płytę albo to opisywali ,ew.testowali tacy co to już przesiąknięci są audiofilskim dźwiękiem z klocków za kilka lub kilkanaście tysięcy to o czym my tu "gadamy".

nie ma się co obrażać,za parę setek dokładnie 650 tyle kosztował używany bdp-9500,może być,ale tylko dla wyglądu.TESTOWAŁEM GO GŁÓWNIE PO ANALOGU JAKO ODTWARZACZ CD.Grał licho,miałem na warsztacie jeszcze Sony bdp-490 i Pioneer 150 w ślepych testach nie było żadnej różnicy wszystkie grały tak samo,a te dwa modele to tanie odtwarzacze po 500-600 pln,dlatego tak słabo oceniłem Philipsa,za budowe i wygląd daje 5.za reszte 3

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.