Skocz do zawartości
IGNORED

uzywany CD do 400-500

pasieo

Rekomendowane odpowiedzi

poszukuje cd ktory zagra z Yamaha RXV 496, i Eltax liberty 5+. Do tej pory sprzet uzywany do kina ale niestety moj dvd (amp pewnie tez) do stereo to sie tak srednio nadaje. Zanim uzbieram na jakis wzmacniacz chcialbym poprawic dzwiek zmieniajac CD. Bardzo prosze o wszelkie sugestie

PS myslalem o ktoryms z onkyo: 7211 7222 7333 (wlasciwie to one sie miedzy soba duzo roznia?) lub yamaha 396

TIA

https://www.audiostereo.pl/topic/9855-uzywany-cd-do-400-500/

Kup to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no i koniec dyskusji.

Ukryta Zawartość

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

zgadzam sie - To bardzo "wdzięczny" odtwarzacz - mialem go od 4 lat - nie wykazywal zadnych problemow, ładnie (rasowo) wyglada - aluminiowy panel, odtwarza wszystkie plyty - taki bezproblemowy typ:) Do tego swietnie brzmi - moze troche malo szczegolowo ale za to zywo i spontanicznie - podoba sie:) Ten model zamiata brzmieniem wszystkie technicsy ponizej 7xx - to akurat sprawdzilem wic odradzam Ci ładnie wygladajace tanie klocki Technicsa chodzace na Allegro...

Troche przeszkadza brak pilota - pilot posiada model wyzszy - 7211, ktory dodatkowo ma wejscie sluchawkowe i przyciski szybkiego dostepu do utworow - brzmieniem raczej sie nie rozni (to tak jak Yamaha 396 i 496).

Polecam jako były - zadowolony posiadacz.

Pozdr

Dziekuje, pewnie tak zrobie jak sugerujecie, ale jeszcze kusi mnie dwuletni DX-7333 na allegro za 400 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) );

A tak w ogole 7222 i 7333 to kolejne odnowione wersje 7111/7211? Duzo sie roznia dzwiekiem te modele?

Ukryta Zawartość

Jak chcesz mogę Ci przesłać na mejla skan testu z HiFi i muzyka dla 7111. tylko nie znam mejla do Ciebie. Wypełnij "O mnie" lub podeślij mi namiar.

Jak nie zależy Tobie na pilocie, weź 7111.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

arekwu:

następnym razem daj ogłoszenie w dziale ogłoszenia, bo po to został stworzony.

-> pasieo

look:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo przepraszam.

Była to oferta dla konketnej osoby, a nie miałem możliwości przekazania jej w inny sposób (brak możliwości napisania prywatnej wiadomości, ani nie podał on swojego adresu e-mail).

Jak sie nie dogadamy skozystam z ogłoszeń, w końcu (po paru miesiącach czytania) założyłem u Was konto :)

Mój kolega kupił CD63 Ki za 400zł. Za te pieniadze trudny do pobicia i do tego nowy laser kosztuje tylko 80zł (zawsze trzeba brać pod uwagę ewentualność że padnie). Szukaj, może i tobie sietrafi taka okazja.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth:

Tylko, że taki zakup graniczy z cudem !!!

No, ale na szczęście cuda się zdarzają.

Trzeba wierzyć. Ja trzymam kciuki.

PS.

Podobnie kupiłem swojego Cyrusa dAD1 (550PLN).

63KI za 400-500 zł to wyjątkowa okazja, i na "powtórkę" raczej bym nie liczył. Kilka miesięcy temu sam kupiłem taki CD za 850 (bodajże), i tyle samo oferował sprzedającemu warszawski second hand, czy inni handlarze - o niższej cenie mowy więc nie było.

Swoją drogą, 63KI wart jest tych pieniędzy.

A co myślicie o pozostałych używanych Marantzach w podobnym przedziale ? Zdażają się czasem CD-25 i CD-38 poniżej 400zł. Podobnie seria od 53 do 60 (dobre do modyfikacji) ale to już drożej (>400zł). Dobre ? A philipsy ? A soniaki ES ? Nie wierzę że tylko onkyo i yamaha 396 rządzą jako używane...

>matee

no nieźle, rok temu swojego dad1 sprzedałem za 900 zł.

>pasieo

yamaha i onkyo to dobre typy. Ja skłaniałbym się w kierunku yamahy ale to osobiste preferncje.

Mozesz również poszukać okazji, tylko uważaj bo łatwo można się wpakować w coś z dogorywającym laserem, a nie zawsze to taka tania naprawa.

mysle ze tani naped juz masz a wyprowadzajac sygnal cyfrowy przez coaxial RCA przetwarzasz sygnał na analogowy na przetworniku C/A w amplitunerze, mysle ze mało zyskasz kupujac CD za 400zł i wpuszczając do amplitunera syganł analogowy, (tu musisz porównać przetwornik C/A swojej Yamahy z przetwornikiem C/A planowanego CD), ale ja bym zaczął od kupienia wzmacniacza ...

ostatecznie wzialem 7211; jestem w fazie testow wiec nie moge zbyt duzo powiedziec, ale to co mi sie nasunelo na samym wstepie to lepsza stereofonia i scena; jedynie bas jest jakby mniej wyrazny i nie schodzi tak nisko (jest bardziej miekki). ogolne wrazenia pozytywne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.