Skocz do zawartości
IGNORED

Minima Audio - Ponownie Wrocław

Minima Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

duże podziękowania dla stałego już gospodarza wrocławskich spotkań z Minimą, Delty Studio w osobie P.Witka oraz dla wszystkich przybyłych na odłuchy. Jestem mile zaskoczony panującą atmosferą zarówno na wrocławskim jak i poprzednio na warszawskim spotkaniu. Muszę przyznać rację, że Gryphon wypadł faktycznie zdecydowanie gorzej od Witka potęrznych "diabełków". Grają prześlicznie pod każdym względem, a biorąc pod uwagę pomieszczenie Delty Studio, nad którym trzeba będzie jeszcze sporo popracować, to sądzę, że to tylko część klasy tych monobloków. Jestem pod dużym wrażeniem dźwięku w tego wzmaka. Trzeba było uprzedzić, że coś takiego stoi do dyspozycji. Tyle taszczenia Gryphona zupełnie bez sensu.

KT88 również (jak dla mnie) spisał się świetnie z Ultimami, ale największy szok to kit, który w moim przekonaniu z Talismanami

zagrał lepiej niż KT88 z Ultimami. Z pewnością za małe pomieszczenie do Ultim i KT88 zrobiło swoje, a Talismany z kitem lepiej się uzupełniły w tym pomieszczeniu, nie mniej zagrało wybornie.

Wszystkich chętnych zapraszam do osłuchów w swoich pomieszczeniach za pośrednictwem Witka.

Jeszcze raz dziękuję za miło spędzony czas.

Pozdrawiam wszystkich

--->Witek, dziękuję za gościnę zarówno szanownej małżonce jak i Tobie - przekaż podziękowania. Powrót był całkiem, całkiem zważywszy, że w Koninie stanąłem tylko na chwilę aby godzinkę się zdrzemnąć, obudziłem się ok.12, na 14 byłem w domu więc wyszło na to samo!

A cóż to jest za kit DS na 6L6, oświećcie mnie proszę? Czy to "stary" wzmacniacz DS 6L6 w pistaci kitu czy coś nowego?

Zaglądałem na stronę DS, ale tam nic takiego nie znalazłem...

Zegarmistrz

:))))))))))

pasi, trzeba by tylko ustalić kiedy, jeżeli u mnie to najchętniej w sobotę w ciągu dnia, (piwniczka jeszcze nie gotowa ale już coraz bliżej, wic na razie w stołowym 31m kw.).

dobrze by też było mieć jakieś inne kable głośnikowe (tak dla porwónania i oczywiście ze względów jakociowych).

Aaaaaaa! Ludzie, litości. Dzisiaj spotkanie, wy już chcecie robic kolejne na pocz. września, wiem że następne będzie z AA pod koniec września, a na dokładkę właśnie przeczytałem że Waldek Klawikowski będzie u nas prezentować nowe kolumny w... ten piątek.

Ja k... zwariuję.

• 2 tygodnie później...

WItam,

Aktualnie do wypożyczenia są i Ultimy i Talizmany.

-> Zegarmistrzu

Ultimy są już na Jaworowej i ... grają całkiem nieźle. Moim zdaniem, koniecznie musisz wpaść któregoś dnia i posłuchac w tych warunkach. Poprawę basu uzyskałem dzięki dyżemu obciążeniu kolumny z góry (marmury, płyty - co było pod ręką). Dopiero wówczas uspokaja się i koresponduje z resztą pasma.

W każdym razie, słuchanie poprzez Ultimy 3.5 sprawia przyjemność - a wiesz sam, że jestem wybredny.

Teraz spięte są z DS 6s33s SET i Deep Purple na koncercie w Olimpii '96 potrafią zawrócić w głowie.

O innych płytach tzw. audiochorobliwych nie wspomnę.

Witam serdecznie

-->Delta Studio, Witku, mam pytanie skoro są u Ciebie Ultimy, czy zdążyły już choć trochę wygrzać się głośniki?

Sądząc po opinii Zegarmistrza dotyczące basu i części środka, to chyba jeszcze daleka droga.

Jeżeli byłaby taka możliwość, aby u Ciebie troszkę pograły, to byłoby dobrze - "dojdą" do siebie.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.