Skocz do zawartości
IGNORED

Mistral Mt 34

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

2x150 dla 8Ohm i 2x260W dla 4Ohm dla MF A300

>zildjian ,jakie masz te 3 lampy jesli mozna spytac? Jak porównanie z Mistralem

>defol ,focale raczej maja dobre opinie w połaczeniach z lampa więc tu na pewno na plus,choc metraz juz spory i sam musiałbys sprawdzic czy 35W bedzie wystarczajace jesli lubisz głosno słuchac. Dla mnie lampa jest jakby bliżej muzyki pomimo jej słabości.

Jak się ma brzmienie Mistrala do Yaqina i do A300? Nie o moc tu chodzi a o prunt :) Gościła u mnie ostatnio lampka push pull 2x30W. Ja mam swój wzmacniacz tranzystorowy 2x40W. I mimo, że mocy mniej z lampy to mogłem grać dwa razy głośniej i dwa razy selektywniej. Chodzi mi o jakoś przekazu, o kulturę brzmienia, o klimat, nasycenie barw, prowadzenie basu, jego cios i tempo, przejrzystość wysokich, czar na średnicy, przestrzeń, swoboda w rysowaniu sceny.....

Aha. I jak jest wreszcie z tym zasilaniem w Mistralu? Nie widzę trafa.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

trafa-przeczytaj watek wczesniej

w sypialni mam Oberon plus vintage Rotel tuner

w salonie Manta V7,totalnie przerobiona,Rochu,jesli to czytasz,ona powala dzielony Advance Acoustic znajomego,

sluchalem Manley Stingray i znana hybryde wloska na moich Zollerach-jakies pierdzenie.Mantka wyszla dzielnie!

Nie oszczedzam na kablach ! ale tez przesady.I mam fun!

• 8 miesięcy później...

Gents,

Macie jeszcze Mistrale? Z czasem zaczal brzmiec coskolwiek beznamietne.Trudno,powiedzialem sobie.Juz raz wymienialem potencjometr smieciowy w innym piecu.Wymieniam na Noble,TKD albo Alpsa.Znajomy do Mistrala polecil mi Blue Alps.Zaufany elektronik mial nowke o wlasciwych parametrach,skokowy-fajnie.Trzeba bylo sie pomeczyc,by moc go wstawic.I gra muzyka! I to jak:dzwiek bardziej nasycony,zlozone instrumentacje sa bardziejczytelne.Bas? Ba! Pal 6 gwarancje.Za taki dzwiek...

• 1 miesiąc później...

Mój ciagle gra w systemie i ciagle daje frajde. Nie dokonywałem zadnych modyfikacji,bo sam bym ich nie robił a tez nie mam w pobliżu odpowiedniego fachowca. Efekty w sumie tez trudne do przewidzenia wiec na razie raczej odpuszczam.Zabawa była i jest z lampami,kablami i polaryzacja,efekty mocno pozytywne i co najważniejsze słucha sie go z przyjemnością :)

Ja znalazlem znakomite EL34 Valvo NOS,w sekcji pre 6N1P i Sylvania 6CG7.Ostatnio 2ga para Sowietow lub testuje Ei QF7 Yugoslavia

re potencjometr-na poczatku watku pisalem,ze 1szy egzemplarz pieca,jaki dostalem od Polpaku mial wade:duzy power po odkreceniu o 1mm.Dostalem nowy piec z potencjometrem sterujacym wlasciwie.Kolega badal u siebie rozne marki i posrod NOBLE,TKD i Alpsa polecil mi tego ostatniego opisujac kazdego z nich.Wiedzac z empirii,ze oryginalny jest niskiej jakosci,zamienilem.Jestem b.zadowolony(fajnie pod palcami pstryka-krokowy).Mistral nie ma nic wspolnego z miodowo-maslana lampa.Sluchalem kilka razy tranzystorow z lekko-polsredniej polki a wiec drozszych od Mistrala.Jak mozna ich sluchac?

Ja znalazlem znakomite EL34 Valvo NOS,w sekcji pre 6N1P i Sylvania 6CG7.Ostatnio 2ga para Sowietow lub testuje Ei QF7 Yugoslavia

re potencjometr-na poczatku watku pisalem,ze 1szy egzemplarz pieca,jaki dostalem od Polpaku mial wade:duzy power po odkreceniu o 1mm.Dostalem nowy piec z potencjometrem sterujacym wlasciwie.Kolega badal u siebie rozne marki i posrod NOBLE,TKD i Alpsa polecil mi tego ostatniego opisujac kazdego z nich.Wiedzac z empirii,ze oryginalny jest niskiej jakosci,zamienilem.Jestem b.zadowolony(fajnie pod palcami pstryka-krokowy).Mistral nie ma nic wspolnego z miodowo-maslana lampa.Sluchalem kilka razy tranzystorow z lekko-polsredniej polki a wiec drozszych od Mistrala.Jak mozna ich sluchac?

W UK £899,u nas-o ile da sie znalezc 2700...

• 5 miesięcy później...
  • 5 miesięcy później...

Mój Mistral niestety trafił do serwisu POLPAK i to po raz czwarty w krótkim czasie!! W końcu udało się im stwierdzić,że jest uszkodzony transformator.. i tak już czekam 3 miesiące, aż łaskawie wzmacniacz wróci.... oczekiwałem raczej wymiany sprzętu na nowy,ale jak widać firma ma to w d... Ja po tej przygodzie na pewno będę unikał kupowania ich sprzętu,bo na cholere mi taka gwarancja POLPAKu!

Nie wiem czy mają czy nie... najpierw dzwonili,co z tym zrobić,bo uprzedzali,że długo to potrwa i miałem się zastanowić nad wymiana a póżniej cisza i jak się okazuje to jedna czwarta okresu gwarancji wzmacniacz zamiast u mnie grać, czeka w serwisie... Dla mnie mało poważne jak na tak dużą firme jak POLPAK.

Bezpiecznik brałeś w ciemno czy po odsłuchu? Gdzie zakupiony?

taka była pierwsza wersja i propozycja POLPAKU...ale po konsultacji serwisu z jakimś kierownikiem, sprawy wygladają tak,że tyle czasu bez sprzętu jestem.. ja na pewno od POLPAKU juz nic nowego nie kupie.

Zobaczę jak rozwinie się dalej sytuacja,ale będę chciał wypróbować ten bezpiecznik,dzieki za radę :)

Mój Mistral niestety trafił do serwisu POLPAK i to po raz czwarty w krótkim czasie!! W końcu udało się im stwierdzić,że jest uszkodzony transformator.. i tak już czekam 3 miesiące, aż łaskawie wzmacniacz wróci.... oczekiwałem raczej wymiany sprzętu na nowy,ale jak widać firma ma to w d... Ja po tej przygodzie na pewno będę unikał kupowania ich sprzętu,bo na cholere mi taka gwarancja POLPAKu!

Tak to prawda ,unikać szerokim łukiem,ja mialem podobna przygode kilka lat temu .

Wmawiali mi,że rdza w sprzecie to normalne -bo przecież ten sprzęt płynie z Chin ponad 3-mcy.

Wywalczylem zwrot kasy i tyle z ta firma.......................

Tak to prawda ,unikać szerokim łukiem,ja mialem podobna przygode kilka lat temu .

Wmawiali mi,że rdza w sprzecie to normalne -bo przecież ten sprzęt płynie z Chin ponad 3-mcy.

Wywalczylem zwrot kasy i tyle z ta firma.......................

Jaja!

Jaja!

Bullshit#1:pordzewialy sprzet dopuszczony do obrotu?

#2:w normalnych okolicznosciach towar plynie 4-6 tygodni.

• 1 miesiąc później...

Moja przygoda z Mistralem zakonczyła sie. Po ponad 4 miesiecznej wizycie w serwisie w koncu Polpak zwrócił pieniadze,bo egzemplarza nie dało sie naprawić.Dla mnie pozytywnie sie to skonczyło,ale niesmak pozostał,bo jak na gwarancje to sporo za długo pozostawałem bez wzmacniacza. W tym czasie gościł u mnie MF A300 i obecnie Prima Luna Premium i na ich tle wciąz bardzo korzystnie oceniam brzmienie Mt34,ale nie wiem czy jeszcze go produkuja. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.