Skocz do zawartości
IGNORED

Belden 1585A na głośnikowca - zamówienie

mate_ous

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję skręcać sobie zimowymi wieczorami kabelek według Chris'a VenHaus'a

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cfivecable.jpg

Niestety, polecany przez autora kabel Belden 1585A z teflonową izolacją można kupić tylko jako szpula 305 metrów. Ja potrzebuję na 3-metrowe odcinki 65 metrów. Znajdę kilka osób na resztę szpuli? Kabelek wychodzi po 4zł/metr.

Pozdrawiam,

Mateusz

Ukryta Zawartość

Planuję skręcać sobie zimowymi wieczorami kabelek według Chris'a VenHaus'a

Ukryta Zawartość

cfivecable.jpg

Niestety, polecany przez autora kabel Belden 1585A z teflonową izolacją można kupić tylko jako szpula 305 metrów. Ja potrzebuję na 3-metrowe odcinki 65 metrów. Znajdę kilka osób na resztę szpuli? Kabelek wychodzi po 4zł/metr.

Pozdrawiam,

Mateusz

Jak by Ci się przydały, to mam jeszcze wystarczającą ilość.Informacje na PW.Pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Wątpię abyś znalazł chętnych na skrętkę za 4zł/mb ale życzę powodzenia :)

Tylko, że ciężko znaleźć solid core'a w teflonie taniej. Marka Belden też jest jakąś gwarancją jakości.

Taka konstrukcja ma wyśmienite opinie w sieci i kosztem 250zł można się przekonać samemu.

Jak by Ci się przydały, to mam jeszcze wystarczającą ilość.Informacje na PW.Pozdr.

Ukryta Zawartość

Dzięki. Temat przemyślę.

Ukryta Zawartość

Może spróbujesz się przedtem przekonać przy kosztach absolutnie minimalnych? Proponuję Ci użycie kabelka instalacyjnego - telefoniczny solid ( 0,5 mm średnicy drutu; jakiś poliwinit, polietylen, czy coś tam, obecny w wielu sklepach z drutami ) co prawda nie w teflonie, ale za to poniżej 1 zł za metr. Próbę możesz rozpocząć podłączając pojedynczo na razie, bez skrętki, co to ma doskonałą opinię w sieci ;-) A pewnie im więcej będziesz skręcał, tym gładszy będzie dźwięk - czytaj mniej szczegółowy i mniej naturalny. Tak więc za parę złotych posiądziesz nowe doświadczenia. Jak będzie coraz lepiej, wtedy zainwestujesz większą gotówkę - i mam nadzieję, nie na darmo.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Oczywiście pod pewnymi względami masz rację, ale skoro mam już skręcać tego węża kilka dni to na prawdę wolę zapłacić trochę więcej i robić to raz. Potem porównam sobie je do moich QED'ów i się zobaczy (czyt. posłucha).

Pisałem to, licząc, że wystarczy Ci przewód bez skręcania. Ale skoro nawet lenisz się, żeby spróbować, trudno; bo nie sądzę, żeby szkoda Ci było np 6 zł na próby ;-).

Zatem, prząśniczko, powodzenia przy kołowrotku ;-)

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Oczywiście, że się lenię:) Dlatego sięgam po sprawdzoną i uznaną konstrukcję, a nie kombinuję samemu z rdzeniami, materiałami, izolatorami itp. Mimo wszystko zgadzam się z Tobą, że lepiej obserwować jak dźwięk ewoluuje wraz z kolejnymi skrętkami, ale ja podsumuję efekt końcowy:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.