Skocz do zawartości
IGNORED

co to jest stereo ? (pytanie serio)

yezu

Rekomendowane odpowiedzi

Poza tym, nie wydaje mi się, aby w technologie związane z uzyskaniem stricte audiofilskiego brzmienia inwestowano jakieś wielkie pieniądze przez ostatnie dwadzieścia parę lat, a jak nie ma pieniędzy, to i nie ma efektów.

Od czasu wprowadzenia cd, które 99% klientów uznaje za wystarczająco doskonałe, para idzie głównie w niezawodność, funkcjonalność, obniżkę kosztów, design i efekty specjalne. Faktyczne doskonalenie prowadzą głównie małe specjalistyczne firmy, które nie mają środków, aby wykreować jakikolwiek przełom, a wobec konkurencji wielkich koncernów też muszą wprowadzać oszczędności, aby w ogóle dalej istnieć.

Ja całkiem świadomie preferuję producentów, którzy są znani z tego, że rzadko wprowadzają nowe modele, bo to być może świadczy o ich uczciwszym podejściu do klienta.

Z drugiej strony, nie wierzę w zupełny brak postępu, bo niby czemu ta branża miała by się tak drastycznie odróżniać od pozostałych, w których postęp się dokonuje – proszę porównać samochody klasy średniej na kieszeń przeciętnego europejskiego klienta, obecne i sprzed lat dwudziestu (w ostatnim Auto Świecie jest opis Opla Ascony). Takie drastyczne opinie, że wszystkie stare modele są lepsze od nowych, wydają mi się być z różnych powodów równie stronnicze jak te w drugą stronę z cytowanych powyżej pism audio. Co nie oznacza, że yezu w swoich konkretnych przypadkach nie miał akurat racji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.