Skocz do zawartości
IGNORED

Byłem szczęśliwym posiadaczem technicsa.

ABUK

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Darone

Zawieszenie jest gumowe(sprawdziłem opis hi-fi 11/02). Wykonanie 1 klasa, naturalny fornir ( kolce bardzo ostre, jeśli masz parkiet lub panele , wpierw kup lub dorób krążki) na wysoki połysk, jakość wykończenia tez na 5( obudowy robione w dani).A dzwięk super , jak już sam wiesz - a poczekaj jak będzie po 150 h. jak podaje producent , ja tam z zegarkiem nie słuchałem , ale faktycznie poprawa b.duża( wcześniej do takich "rewelacji" byłem nastawiony sceptycznie , ale rzeczywiście po tym okresie gra dużo lepiej- góra i średnica

Gość

(Konto usunięte)

Okablowanie mam AQ 6+ ,ale to zależy od twoich klocków.Wpierw słuchaj na tym co masz , dopiero jak się przyzwyczaisz do nowego dzwieku( nie zapominaj o tych 150h) to poeksperymentuj z kablami, ja np. miałem van-y magnum (ok.200zł/m) i z głośników popłyneła "tragedia" , podpiąłem AQ i bongo!!Podobnie grają sonic-i 300s

Nowego NAD'a 320 BEE można kupić już od ok 1300 zł. (np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Rotel RA 01 kosztuje ok. 1700 zł. Niestety nie widziałem za bardzo ofert poniżej cen sklepowych. Od RA 02 różni się jedynie brakiem pilota. Taka różnica w cenie działa chyba wybitnie na korzyść NAD'a chociaż nie miałem okazji słuchać Rotela.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Link rzeczywiście coś nie działa, ale w jednym z sąsiednich tematów poruszono temat tańszego zakupu NADa. Jeśli chodzi o 400 zł. to niby majątek nie jest, ale można za to np. jakiś kabelek kupić, a Rotela na pewno posłucham jak tylko nadarzy się okazja. Boję się tylko, że będę musiał wtedy nazbierać te 1500 zł. Chociaż prawdę mówiąc to wolałbym jednak tego Krella.

rotelam musisz posluchac:-) a yamahe niekoniecznie moze. w sumie wszystkie yamahy graja podobnie, porownywalam bezposrednio z ra-01 - totalny nokaut w kazdej muzyce. (teraz mam starszego rotela - zastapil yamaszke - i gra cudnie!)

paulinka, w jakimś temacie (chyba nawet z Twoim udziałem) stwierdzono że nawet rotele grają gorzej od starszych poczciwych np. 921/931 z kolei ten jest słabszy od NAD310 ten od 320/320BEE a spotkałem się z opinią wyższości roteli 01/02 nad 320-mi jakie jest Twoje zdanie? Sam ich nie porównywałem dlatego pytam, tutaj to już chyba kwestia gustu :)

pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Witam Cie Abuk i wszystkich obecnych. Miło poznać kogoś kto tak ja ja doznał olśnienia u mnie ten impuls zadziałal podobnie usłyszałem w sklepie NADa z 603 i nawet nic innego nie słuchałem kupiłem używane 603 NADa ze starych rzeczy został mi tylko cd teraz przyzwyczajam sie do nowego brzmienia do calkiem innego słuchania muzyki i nie myśle narazie o zmianach lecz wiem że to dopiero początek choroby i śmiem przypuszczać ze ciężko bedzie Ci wybierac to całkiem inny dzwięk i zawsze bedzie lepiej grało niż to co miałeś

Podobnie jak wyzej ;-)

W cenie do 2 tysiakow zdecydowanie polecam Aboxa. Mialem mozliwosc przesluchania wielu rzeczy i jakosc/cena

w tym wypadku jest rewelacyjna...( zaznaczam ze sam go nie kupilem bo wszedlem w wyzszy pulap) ale zdecydowanie polecam

Bodo podal adres DIY i przez tydzien mozesz posluchac tego w domu, zdarzaja sie tez bardzo tanie preampy a to krok do prawdziwego systemu ( slyszalem tego wzmaka z preampem lampowym i moim skromnym zdaniem wzmaki za kupe kasy nie graly takim dzwiekiem )

No i kupiłem a raczej czekam na sprowadzenie nad 320 BEE. Za waszą radą posłuchałem też rotela dzwięk fajny ale barwa i brzmienie bardziej odpowiadały mi w Nad-dzie. Jak orzymam i zainstaluje podzielę się z wami uwagami.

PS. dla tych którzy myślą że technics to cud techniki- przejrzyjcie na oczy a tak jak ja dostaniecie olśnienia

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.