Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze sprzętu

Assasyn120

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam świadomość tego , że na forum jest milion tematów podobnym lub identycznych ale opinie są różne i indywidualne. Chciałbym kupić jakiś zestaw do kompa. Na wydanie mam około 700zł. Głównie słucham hip hop i trance, lubię dość duzy bas. Wymiary pokoju to 4x5. Czytając wypowiedzi zastanawiam się nad microlabami solo6c, choć kuszą mnie 7c. Prosiłbym o opinie i doradzenie mi co wybrać. Chciałbym żeby te pieniądze nie zostały wyrzucone w błoto. Obecnie jadę na karcie Audigy 2 ZS gold.

https://www.audiostereo.pl/topic/98893-pomoc-w-wyborze-sprz%C4%99tu/

Oj przerabiało się ten problem jakiś czas temu. W tym budżecie nie poszalejesz ale i nie o to chodzi. Moim zdaniem możesz pójść w dwie strony albo zestaw pod PC lub kolumny aktywne albo tańszy wzmak i jakieś kolumienki. Biorąc pod uwagę czego słuchasz uważam , że potrzebujesz pierd...cia więc ja bym poszedł w aktywne kolumny np. coś starego philipsa. Poszperaj na alledrogo... Pytanie jest tylko jedno jakie masz wyjście na tej karcie ale nawet jak masz małego jack-a kupisz jakieś kabelki mały jack na RCA i będzie git. To moje zdanie i moja opinia bo sam przerabiałem taki temat jakiś czas temu. Pewnie posypie się tu jeszcze ogrom propozycji, a tu masz póki jedną z nich. I najważniejsze ucz się na błędach innych i w miarę możliwości odsłuchuj i nie kupuj w ciemno. Bądź cierpliwy i szukaj w okolicy (odsłuch), kombinuj szukaj i czytaj bo w tej materii to podstawa.

ę

Oj przerabiało się ten problem jakiś czas temu. W tym budżecie nie poszalejesz ale i nie o to chodzi. Moim zdaniem możesz pójść w dwie strony albo zestaw pod PC lub kolumny aktywne albo tańszy wzmak i jakieś kolumienki. Biorąc pod uwagę czego słuchasz uważam , że potrzebujesz pierd...cia więc ja bym poszedł w aktywne kolumny np. coś starego philipsa. Poszperaj na alledrogo... Pytanie jest tylko jedno jakie masz wyjście na tej karcie ale nawet jak masz małego jack-a kupisz jakieś kabelki mały jack na RCA i będzie git. To moje zdanie i moja opinia bo sam przerabiałem taki temat jakiś czas temu. Pewnie posypie się tu jeszcze ogrom propozycji, a tu masz póki jedną z nich. I najważniejsze ucz się na błędach innych i w miarę możliwości odsłuchuj i nie kupuj w ciemno. Bądź cierpliwy i szukaj w okolicy (odsłuch), kombinuj szukaj i czytaj bo w tej materii to podstawa.

Dzięki za odpowiedź. Właśnie chciałbym te pieniądze dobrze wydać i liczę się z każdą wypowiedzią. Mógłbyś coś zaproponować ? Czego szukać bo w tych sprawach jestem zielony

a może tak do słuchania muzyki nie do grania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

chyba taniej się nie da

a tu ktoś w dziale stereo szuka taniego wzmacniacza z tego co widzę za około 300 pln

Ukryta Zawartość

to też opcja.

tu masz yt jak gra luxman z tymi kolumami

Ukryta Zawartość

lub ...

w tej cenie nie baw się i kup coś takiego

Ukryta Zawartość

gra super bo to chyba najlepszy zestaw 2.1 kiedykolwiek zrobiony no i będziesz miał bas jak się patrzy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wygląd tego 2.1 mi sie nie podoba tak szczerze :D

A jest taka opcja, żeby złożyc coś polskiego ? Np jakieś kolumny z tosila plus wzmak ?

Odpusc stare altusy... luxman wyzej fajny zestaw ;)

Mam pytanie trochę z innej beczki, czy mogę dokupić i przekręcić uchwyt do głośników z geniusa ? Głośnik centralny nie posiada takowego uchwytu a chciałbym powiesić go na ścianie. Zakupiłem już luxmana, czekam na tannoy;)

"Coś doradzić", dajesz aktywne w kolumnach stereo na alledrogo :) i masz... np.:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko tutaj za dużo basu nie będzie. Ale zestaw proponowany u góry zapowiada się faktycznie całkiem nie najgorzej. Pamiętaj, że w budżetowym sprzęcie bass ma kopa ale z fatalną jakością jest rozlazły i źle kontrolowany choć to nie reguła. Może warto zastanowić się nad propozycją wyżej i uszczknąć trochę mocy na korzyść jakości ? A tak zupełnie od siebie dodam, że w moim przypadku nawet "podłe" stereo dawało zawsze lepiej radę niż "zajefajny" zestaw 100.1 :P Mój pierwszy zestaw to Unitra Tosca i Tonsil Space 86' nie jedną imprezę się na tym w akademiku nagłaśniało :)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.