Skocz do zawartości
IGNORED

wkladka mm czy mc do rotel ra10?

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

witam,kupilem za 99 zl gramofon adam w stanie dziewiczym plus ponad 100 plyt,gra to na niektorych plytach lepiej niz cd ale znacznie ciszej.chce kupic nowa wkladke ale nie mam pojecia jaka i jaka musi byc do mojego wzmacniacza .w instrukcji wyczytalem ze phono 2,5mV/47kohm,czy to przez wkladke gra ciszej?czy at95 bedzie ok na poczatek i moze byc do mojego wzmacniacza?

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

https://www.audiostereo.pl/topic/99887-wkladka-mm-czy-mc-do-rotel-ra10/

Podaj raczej model wzmacniacza. Ciche granie jest kwestią raczej przedwzmacniacza, choć stara wkładka też pewnie nie pomaga.

AT95 będzie pasować do adama - musisz brać pod uwagę to, iż VTA nie jest regulowane w tym gramofonie (wysokość ramienia).

Gramofon zawsze będzie grał ciszej,niż CD. Sygnał z wkładki jest maly.Spokojnie możesz założyć at91,95.

Podaj raczej model wzmacniacza. Ciche granie jest kwestią raczej przedwzmacniacza, choć stara wkładka też pewnie nie pomaga.

AT95 będzie pasować do adama - musisz brać pod uwagę to, iż VTA nie jest regulowane w tym gramofonie (wysokość ramienia).

Model masz w tytule postu.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

czyli nie ma znaczenia to czy wkladka jest mm czy mc?za nic nie moge znalezc jaki jest typ tej wkladki oraz jaki jest typ mojego wejscia phono

at91,95.to wkładki MM ,co do preampu w tym wzmacniaczu to nie wiem czy obsługuje tylko MM,czy też MC(możesz zapytac w klubie Rotela,może ktoś będzie wiedział,lub u dystrybutora).W tej cenie chyba nie kupisz wkładki MC,chyba że jakąś używaną.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Na MC nawet nie masz co patrzeć, to zupełnie inna liga budżetowa, wymagają lepszego ramienia, napędu, innego przedwzmacniacza itd. Dobre MM spokojnie wystarczy do dobrego dźwięku.

Ja zdecydowałbym się na AT95.

Niezły interes zrobiłeś kupując ten gramofon+płyty, obecnie ceny adama przekraczają 500zł na allegro.

pzdr

najlepsze jest to ze dostalem dodatkowo igle shure ,i kilka plyt wyglada mi na naprawde orginalne np michael jackson bad bardzo gruba biala ze zdjeciem gra ze szczena mi opadla .musialem tylko sie pofatygowac autem 60 km ale bylo warto,kupilem ta at95 oraz zestaw do czyszczenia plyt bo mam tez po ojcu spora kolekcje polskiego rocka ktore maja ze 20 lat albo i lepiej

O! w samą porę trafiłem na ten wątek - w przyszłym miesiącu biorę się za reanimację ADAMA z mych lat młodzieńczych. ECH:).

Chciałem pytać/szukać Waszych typów wkładek możliwych do zastosowania w tym gramofonie, ale Widzę, że typujecie AT95, więc taką pewno kupię.

Mam przy okazji pytanie - można taką wkładkę "zaaplikować" jako zbalansowaną? Mam resztę toru w takiej konfiguracji i było by ciekawie...

Mirek

PC+DAC PCM1795/NUDA+TELEFUNKENS600/KHOZMO+ALEPH J 2xMONO+HURRICANE=DIY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.