Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka do Pro-Jecta SP 5

lelek01

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Koledzy co proponujecie do gramofonu Pro-ject RPM SP5? w tej chwili mam samą wkładkę bez igły - złamana przy sprzątaniu;-(

Myślę nad:

Ortofon 2M Red

Nagaoka MP 110

Goldring GL 2100

Muzyka to rock, troche elektroniki i jazz wokalny, ambitny pop.

kwota do 500 PLN.

https://www.audiostereo.pl/topic/99891-wk%C5%82adka-do-pro-jecta-sp-5/

W mojej ocenie Goldring gra najszlachetniej ,jest wyrafinowanie ktorego brakuje 2M Red , Nagaoki nie mialem ale ma zdaje sie slaby szlif sferyczny o ile sie nie myle co nie oznacza ,ze grac bedzie slabo (nie ma reguly-DL 103 Denona tez ma a potrafi zaspiewac).

robix

A oryginalnie jaką miałeś wkładkę?Pro-ject z reguły montuje właśnie serię 2m do tego gramofonu. Nie słuchałem nowych goldringów, więc nie wiem jak się mają do ortofonów.

pzdr

Oryginalna w tym gramofonie była Pick It H (MC1-H) z logo ProJecta,robiona (zaprojektowana)przez Ortofona.Ale ona przekracza budżet 500zł

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Czyli grałeś na MC...Nie wiem jaka jest ta wkładka Pro-jecta, ale w Twojej sytuacji chyba nie wracałbym do MM, raczej poszukał informacji o Ortofonie Tango/Samba/salsa, najtańsza z tych trzech kosztuje nieco ponad 500zł i przypuszczam, że może być zbliżona do Pro-jecta, kiedyś szukałem opinii o Salsie i jest bardzo ceniona jak na "tanie" MC, przypuszczam, że ta tańsza też może nieźle zagrać. Ale nie słuchałem tych wkładek, po prostu myśle, co ja bym zrobił.

pzdr

Tu można kupić oryginalną.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem czy nie lepiej dozbierać i kupić tą wkładkę,niż tańsze MM.Ewentualnie tak jak radzi tomasz_pianista.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.