Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 685 vs Dali lektor 3 + Nad 316Bee

Krzysztof Nienadowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuję zakupić kolumny podstawkowe plus wzmacniacz.

Wszystko ma byc podłaczone do komputera, narazie klasycznie kablem przez wyjscie słuchawkowe.

W przyszlości planuje dokupić Dac.

Wszystko ma grac w pokoju 15m2. Muzyka raczej różnorodna ( kilka osób w rodzinie, więc i rózne gusta).

Zainteresowały mnie te kolumny:

- Dali Lektor 3

- B&W 685

Nie miałem jeszcze przyjemności słuchać tych kolumn, to sa narazie lużne obserwacje wg ceny

Prosze mi powiedzieć czy w przedziale cenowym <2000 to dobry kierunek poszukiwań ?

oraz z jakimi wzmacniaczami je mam kompletować?

Na wzmacniacz mam ok. 1500 zł

np taki :

-Nad 316bee

Dotychczas muzyki słuchaliśmy na słuchawkach z laptopem, ewentualnie na głośniczkach z latopa,

Dzięki za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/99904-bw-685-vs-dali-lektor-3-nad-316bee/

Witaj,

w kwestii wzmacniacza zdecydowanie pozostałbym już przy Twoim wyborze, NAD C316BEE to świetne urządzenie i warte każdej wydanej złotówki.

Kwestia kolumn - zaproponowałbym Ci trochę inne modele. Dali Lektor ok, potężny monitor z bass-reflex z przodu. B&W zagra w takiej konfiguracji przede wszystkim skrajami pasma.

Moje propozycje to przede wszystkim Epos Epic 2 - świetny, duży monitor, idealnie współpracujący ze wzmacniaczami NAD, oferujący pełny, dynamiczny dźwięk. Moja rekomendacja. Druga propozycja to Paradigm Mini Monitor v.7 który idealnie sprawdzi się w muzyce bardziej dynamicznej, potrzebującej solidnej podstawy basowej.

Trzecią propozycję pozostawiłem na koniec - są to najnowsze monitory marki Xavian Bonbonus. Kolumny zostaną wprowadzone do sprzedaży w najbliższym czasie, ich cena w zależności od okleiny będzie wynosiła 1700-1900 zł. za parę. Grają rewelacyjnie, zbudowane są z bardzo dobrych komponentów. Moim zdaniem jedna z najlepszych propozycji aktualnie na rynku w cenach około 2 tys. zł. Link do strony producenta - http://www.xavian.cz/en/produkty/24/87/Bonbonus. Jeden komplet przedprodukcyjny mamy już w salonie na odsłuch.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Spodobały mi sie równierz troche droższe Focal Chorus 706V, z jakimi wzmacniaczami by sie zgrały ?

Znalazłem taki sprzecik:

-. cambridge audio azur 351a , który posiada wejście usb...

Chciałbym go spiąć z tymi focalami... Co o tym myslicie?

Posiada wejscie usb dlatego nie musiałbym juz dokupowac daca żeby puszczac muzyke przez komputer. Myslicie że jest to lepsze rozwiązanie niz osobno wzmacniacz i dac ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.