Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo SE-200PCI LTD czy Asus Xonar Essence ST

gelo29

Rekomendowane odpowiedzi

Wątpię, że ktoś porównywał te karty choćby ze względu na nieznaną w "naszych stronach" kartę Onkyo.Używam Asusa ST i mogę stwierdzić, że to dobra karta można też nieco "podciągnąć" brzmienie opampami.

Hmm,

tak też myślałem, że u nas może być kiepsko z bezpośrednim porównaniem tych kart, z uwagi właśnie na fakt małej popularności Onkyo.

A przy okazji zapytam: czy porównywałeś może brzmienie Xonara ST i Xonara "One"?

Czy różnica (jeśli w ogóle istnieje), warta jest dopłaty do "One"?

Szczerze powiedziawszy, to nie mogę się zdecydować, czy kupić dobrą kartę wewnętrzną, czy też jakiś zewnętrzny DAC USB...

Jeśli masz dobry sprzęt powiedzmy średniej klasy wzmacniacz i kolumny to warto kupić przetwornik Dac w innym przypadku pozostać przy dobrej karcie dźwiękowej.Tego Xonara One niestety nie miałem u siebie na odsłuchu teoretycznie powinna być lepsza od ST/STX choćby ze względu na porządne zasilanie, ale to i tak przypuszczenia musisz wypożyczyć sprzęt żeby przekonać się co do kupna.

Tak,

czytałem już ten wątek. Ale szczerze powiedziawszy, to nie znalazłem tam konkretnej, jednoznacznej odpowiedzi...

Reasumując: piszą, że i jedna i druga karta jest bardzo dobra.

Ale tyle, to ja sam wiem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.