Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor do 4000zł max 4500zł

Kevin_007

Rekomendowane odpowiedzi

a jak zapobiec tej tęczy jak by się pojawiła ::)

Nie zapobiegniesz ot tak, po prostu wynika to z technologii DLP że ta tęcza się pojawia - niektórzy ponoć tego nie widzą ale to jest tak, że jak ktoś ci powie gdzie i kiedy na to patrzeć to już zawsze będziesz to widział - pozostaje więc pytanie czy będzie cię to męczyć, czy przeszkadzać czy nie - są ponoć ludzie całkowicie na to niewrażliwi, a ja do porównania wziąłem trzy osoby i każda z nich to widziała. Najczęściej widoczne jest na mocnych kontrastach. Czyli np Facet w czarnym ubraniu ale z widoczna białą koszulą - pojawiają się kolorowe mignięcia, albo tak jak wcześniej pisałem THX Optimizer z Gwiezdnych Wojen - rewelacyjna sprawa do sprawdzenia efektu tęczy.

Trzeba sie kierowac opinia fachowcow, Opotma byla slabiej oceniona od BenQ i to w dodatku model HD33, ktory kosztuje ponad 6 k pln. Greg Walter byle projektorowi nie przyznaje 4,5 gwiazdki na 5. I pisze, ze nie wie, jak za taka cene potrafia zrobic tak dobry projektor. Sam mialem Optome 800x t, mile ja wspominam, ale od tego czasu kieruje sie opiniami Grega i wlasnie nabylem Sony HW 50 ES z Darbee 5000. Jak bym mial do wydanie 4 k pln nie wahalbym sie ani chwili - tylko BenQ W1070.

Popatrz sobie na test tego Darbee z linku , ktory zamiescilem - tam sa zdjecie z Benq , m inn z Prometeusza, obraz wymiata:)

pzdr

marslo

Kolego w tej chwili też mam Sony HW50 i się tym nie chwale. Nie miałem okazji oglądać tego benq w akcji. Ale miałem przez jakiś czas HD300X, oraz kilka innych projektorów w domu. Być może benq jest lepszy, nie mnie to oceniać. Ale zawsze w każdym teście jest tak że punkty daję się w klasie podobnie cenowo.

Autor wątku sam musi zdecydować który projektor wybierze. Łatwo się wydaje cudze pieniądze.

Kolego w tej chwili też mam Sony HW50 i się tym nie chwale

Tu nie chodzi o chwalenie sie, tylko o podkreslenie, ze mam do ocen Grega zaufanie. A on uznaje wlasnie HW 50 za najlepszy obecnie dostepny projektor sredniej klasy cenowej.

Ale ciesze sie, ze mamy podobnie dobry gust:)

marslo

Konto w trakcie usuwania

nie wiem kolego czy masz tak wielkie zaufanie do jakiegoś Grega. Ja raczej biorę tą hd300x ponieważ jest 3d. i oglądałem u kolegi i obraz jest prawie taki sam jak na moim ledowym tv samsunga.

Strona chyba sponsorowana ponieważ każdy benq ma jakąś wysoką ocenę

nie wiem kolego czy masz tak wielkie zaufanie do jakiegoś Grega. Ja raczej biorę tą hd300x ponieważ jest 3d. i oglądałem u kolegi i obraz jest prawie taki sam jak na moim ledowym tv samsunga.

Strona chyba sponsorowana ponieważ każdy benq ma jakąś wysoką ocenę

Twoje pieniadze, Twoja decyzja . BenQ jest rowniez 3d, tak na marginesie , w dodatku dobrze oceniane.

Udanych seansow w kinie zycze, ale prosze nie posadzaj Grega bezpodstawnie, to porzadny gosc, jakos to zabrzmialo bardzo nieladnie , zeby nie powiedziec ostrzej.

Konto w trakcie usuwania

Kolego w tej chwili też mam Sony HW50 i się tym nie chwale. Nie miałem okazji oglądać tego benq w akcji. Ale miałem przez jakiś czas HD300X, oraz kilka innych projektorów w domu. Być może benq jest lepszy, nie mnie to oceniać. Ale zawsze w każdym teście jest tak że punkty daję się w klasie podobnie cenowo.

No już nie bądź taki skromny, troszkę się w innym wątku pochwaliłeś , ale jest czym się chwalić. To nic złego że ktoś jest zafascynowany swoim sprzętem. Na forum jest obiegowa opinia że jak chwalisz to maskujesz frustracje po zakupie. Ja wolę przeczytać nawet o nieuzasadnionym zachwycie posiadacza, niż narzekanie na całej linii na podstawie informacji z internetu.

A w temacie , nie chciałbym martwić autora ale w pomieszczeniu jasnym z kolorami białymi to niestety różnica między projektorem za 5 kz i 15 kz będzie jakby ... niewielka.

a moze lepiej poszukac w tej cenie jakas uzywke z wyzszej polki??? sony hw15, infocus sp8602, panasonic pa-ae4000...wszystkie spokojnie mozna dostac na ebayu w tej cenie..mysle ze kazdy z osobna to lepszy wybor od optomy hd300

może jakaś używka tylko pewnie lampa będzie odrazu do wymiany.

koledzy narobiliście mi trochę nutkę nie pewności. lecz jednak raczej zdecyduję się na nowy sprzęt chyba że ktoś znajdzie jakąś aukcję godną polecenia . Czy ktoś może sprawdzał i porównywał tego benq od optomy. bo asz mi się nie chce wierzyć że jest taki tani i lepszy od hd300x

Obawiam się, ze może być lepszy ma dark chip 3 Optoma jeśli się nie mylę starszy 2. do porównań można sprawdzić na zachodnich forach, generalnie projektor, świetny w swojej cenie, właściwie nie do pobicia. Ma też stosunkowo krótki rzut wiec może wisieć, stać, stosunkowo bliżej ekranu niż Optoma. Z tego co czytałem na jednym forum obraz był ostrzejszy niż w Optomie. Natomiast jeśli masz możliwość najlepiej porównać samemu, który bardziej ci odpowiada.

może jakaś używka tylko pewnie lampa będzie odrazu do wymiany.

koledzy narobiliście mi trochę nutkę nie pewności. lecz jednak raczej zdecyduję się na nowy sprzęt chyba że ktoś znajdzie jakąś aukcję godną polecenia . Czy ktoś może sprawdzał i porównywał tego benq od optomy. bo asz mi się nie chce wierzyć że jest taki tani i lepszy od hd300x

Niekoniecznie...zwlaszcza gdy kupujesz poza granicami kraju. Moze np. cos takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lampa po wymianie 81 godzin przebiegu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tutaj 283 godziny, nie powinien kosztowac wiecej niz 900 euro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Niekoniecznie...zwlaszcza gdy kupujesz poza granicami kraju. Moze np. cos takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lampa po wymianie 81 godzin przebiegu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 283 godziny, nie powinien kosztowac wiecej niz 900 euro

Sam swojego HW 20 po 435 h i jeszcze rok na gwarancji sprzedalem koledze z naszego forum sporo ponizej 4k pln , ale zarowno HW15 jak JVC nie sa 3 D , a dzis to juz must , mimo wszystko.

Dobrze Ci radze Kevin, bierz tego Bena za 3350 pln , dokup sobie Darbee i opad szczeny gwarantowany, no i miescisz sie w 4,5 k pln:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Sam swojego HW 20 po 435 h i jeszcze rok na gwarancji sprzedalem koledze z naszego forum sporo ponizej 4k pln , ale zarowno HW15 jak JVC nie sa 3 D , a dzis to juz must , mimo wszystko.

Dobrze Ci radze Kevin, bierz tego Bena za 3350 pln , dokup sobie Darbee i opad szczeny gwarantowany, no i miescisz sie w 4,5 k pln:)

Co to jest te darbee??. Masz rację może kupię bena i będzie trochę kasy na lepszy ekran

Co to jest te darbee??. Masz rację może kupię bena i będzie trochę kasy na lepszy ekran

Darbee to zewnetrzny procesor obrazu, dalem Ci linka to testu we wczesniejszym poscie, jak nie widziales, to koniecznie obejrzyj. Ja to mam i uzywam zamiast RC w Sonym odtwarzajac bluray, bo w ogole nie daje artefaktow.

Konto w trakcie usuwania

kolego powiedz czy te derbe będzie mieć zastosowanie. Ponieważ na razie bluray nie mam. ponieważ wszystkie filmy w jakości bluray mam na komputerze. i chce ten projektor podłączyć pod dekoder N oraz Laptopa. a powiedz czy te derbe ma być blisko projektora czy może blisko lapka i dekodera

Najpierw piszesz ,że szukasz dobrego projektora a teraz piszesz ,że będziesz go gów..m karmił ?

Ja się nie znam. a nie odrazu robisz jakieś pretensje. Zamiast krytykować rusz dupe i powiedz co zrobić z tymi projektorami jaki kupić itp.

kolego powiedz czy te derbe będzie mieć zastosowanie. Ponieważ na razie bluray nie mam. ponieważ wszystkie filmy w jakości bluray mam na komputerze. i chce ten projektor podłączyć pod dekoder N oraz Laptopa. a powiedz czy te derbe ma być blisko projektora czy może blisko lapka i dekodera

Kevin,

Darbee poprawia kazdy rodzaj obrazu , od sd do hd. Ma trzy tryby : dla hd ( bluray), sd i dla gier. Wstawiasz go miedzy zrodlo obrazu a projektor albo ampl czyli np miedzy dekoder n ki a projektor .Przejrzyj ten test, dowiesz sie wszystkiego.

Jak masz dosyc kasy , zeby sprzet kupic, warto, abys mial dosc czasu, aby sie nieco z nim zapoznac - dotyczy i projektora i kazdego innego sprzetu. W koncu to niemala kasa.

Konto w trakcie usuwania

A ile to kosztuje i gdzie można kupić?

Mozna kupic albo w USA , musisz sobie wygooglowac, ja kupilem w micromedia33.fr ( Francja ) , kosztuje 250 euro w Europie i 250 usd w USA ( no ale wtedy clo i Vat)

Tu masz link do USA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

• 1 miesiąc później...

Jak w temacie, jaki projektor do 4500zł?

Najbardziej zależy mi na jakości odtwarzania filmów w 2D, co nie znaczy, że 3D nie potrzebuję (źródło blu-ray), dobrze gdyby wyświetlany obraz miał przyzwoitą czerń.

Optoma Hd33, 300x czy BenQ W1070 (z tych trzech ponoć Benq ma najlepszą czerń, dzięki nowszemu chipowi?) Są jakieś alternatywy dla tych trzech projektorów, jeśli tak to jakie?

Czym się różnią od siebie Optoma HD33 i 300x?

Dziękuję za odpowiedzi.

Oby dwa Darkchip3

Swoją drogą ponoć Benq minimalnie lepszy od nowych Optom, ale ma krótki rzut, a więc jak komu pasuje.

Swoją drogą czytałem na Francuskim forum wypowiedz własciciela JVC HD1, który twierdził, że jego projektor poległ pod względem czerni z Optomą HD25.

marslo, test testem, daj więcej info jako użytkownik z efektów, bardzo to ciekawe.

Risto,

Bardzo zalatany jestem, w wolnej chwili skrobne.

pzdr

marslo

Teraz masz już nowe projektory Optomy Hd131x i Hd25 oba jakości Hd33 a tańsze.

Oba swietnie oceniane , poziom tego Benqa.

Polecam dyskusje na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i chocby tlumacz google.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.