Skocz do zawartości
IGNORED

jaki CD do NAD C320BEE

_Cypis_

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie kicha z tym moim Denonem DCD 625mkII. Nie poboba mi sie ten przymulony dzwiek. Zastanawiam sie nad nowym NADEM C521BEE, tylko to troche kasy. Prawdopodobnie po urlopie go kupie, ale moze jest jakas inna tansza alternatywa? A jesli jest to jaka? Moze byc tez cos z drugiej reki. A moze jednak ten NAD C521BEE. Wybaczcie, ze jestem taki niezdecydowany, ale bede wdzieczny za rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/10047-jaki-cd-do-nad-c320bee/

ja napisze tak - NIE PAKUJ SIE W UZYWANY CD - tymbardziej ze sam masz watpliwosci - masz nowy wzmak - zacisnij troche pasa ALE kup do niego nowy 521 - nie pozalujesz! Wytanic i kupic dziada to zaden problem - potem dwa razy sie traci - sam sie przekonalem kilka razy! To moja opinia na ten temat. Jesli juz to tylko nowe zrodełko!

Pozdro

Ostrożnie z uogólnieniami. Miałem 3 używane odtwarzacze. Z wszystkich byłem bardzo zadowolony. W dodatku kosztowały o połowe mniej niż nowe. Oczywiście lepiej kupować od kogoś, do kogo ma się zaufanie, lub choćby sprawdzonego sprzedawcy z Allegro. Z komisu - miałbym obawy.

zobacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>_Cypis_

Może jednak najpierw spróbowałbyś z kolumnami. Nie mówię, że Maestro są złe, ale najlepsze też pewnie nie. Odtwarzacz dobierzesz na końcu. Nie mam wielkiego doświadczenia z NADami, ale mam wrażenie, że wzmacniacze robią lepsze niż cd, więc może warto sprawdzić jeszcze np. Rotela. No i używanego Rotela mniej bym się bał niż NADa.

Np. na stronie

Ukryta Zawartość

nie ma C541i, tylko C542. Czy 541i juz nie produkuja i nastepca jego jest 542 ?

Czym te modele sie roznia i jaka jest, lub byla cena 541i ?

Ukryta Zawartość

• 11 miesięcy później...

Niestety ma - moj C320BEE jest "Made in Republic of China" - ale i tak go kocham i nikomu nie oddam :-)

A co do C542 potwierdzam - jest to nastepca C541 - i zaprawde powiadam - jest to zacny odtwarzacz, na ktorego juz zaczalem zbierac.

Pozdrawiam

ja kupiłem uzwane CD z allegro od jamaja (swietny allegrowicz) sprzet w stanie jak na 15 letni CD idealnym! technicznie jak i wizualnie,trzeba wiedziec jakie CD to jest,jak wytrzymałe i od kogo kupione,jesli te warunki sie spełni to stosunek cena/jakosci moze byc naprawde super.np za pare zł mozna kupic jakies stare ale co nie znaczy sie padniete czy słabo grajace CD które tą zabawke NAD-a wykosi od razu po podłaczeniu w system:) wiec naprawde warto zaryzykowac;).Ma jeszcze jedna sztuke

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena troche wyzsza bedzie niz ta co ja dałem ale wartosc brzmieniowa jest duuuuzo wyzsza tego CD, jak i wytrzymałosc,nie bede sie rozdrabniał co w nim siedz w srodku.Sam w to nie wierzyłem ale po podłaczeniu było niezle zaskoczony tym co usłyszałem! jesli to potem stuningujesz to brzmieniowo wykosci CD po 3000zł spokojnie.

Ukryta Zawartość

• 3 lata później...

Cypis_,

Witam, W odnisieniu do wzm. NAD320 mam konkretne porownanie, posiadajac cd NAD5425, 5440, 502, 512, 540. Najmniej podoba mi sie 512, jest brzmieniowo za slodki, za jedwabisty z pieknie podanym srodkiem,

bas i gora niby jest ale jak gdyby tylko uzupelnieniem barwnego srodka. Calkiem fajnie brzmi 502, ma wiekszego kopa, wiecej gory, bardziej energetyczna. Chwalona 540 pokazala swoje wady po wczesniejszym porownaniu z 5425, brzmi bardzo podobnie, ale bardziej plasko, ja okreslilem, ze jest mniej rozdzielcza. Najlepiej wg mnie zagral 5425, jest i ladny bas, nie narzucająca sie ale wyrazna gora z sympatycznie brzmiacymi blachami, firmowy srodek. A stawialem na 540:), starowinka 5425 zagral zdecydowanie lepiej. Jeszcze niedawno nabylem 5440, ale jeszcze nie testowalem. Wszystkie urzadzenia testowalem ze wzmacniaczem 320, interkonektem Klotz La Grange i kolumnami B&W 602s2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.