Skocz do zawartości
IGNORED

Związki partnerskie

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Pasqual napisał:

...akurat w tym cywilizacja zachodnia powinna wzorować się na starożytności. 

Tylko po co, skoro mamy swoją mądrość?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

34 minuty temu, Pasqual napisał:

Należy uczyć się od każdego, kto postępuje rozumnie ?

Niejednokrotnie w tym wątku przedstawiano pomysł, abyśmy uczyli się czegoś od Bonobo. Czego niby, skoro są to istoty tak nierozumne, że nie są nawet świadome istnienia omawianych tu problemów? Być może Bonobo postępują dobrze, ale na pewno nie rozumnie. A człowiek ze swoim intelektem pewne sprawy jednak musi zrozumieć. 

Ps. Jak się zastanowiłem, to niektórzy z dyskutantów mogliby nauki pobierać u Bonobo, ale Ciebie ani mnie to akurat nie dotyczy.

no skoro mamy juz dwoch ktorzy przerosli bonobo to jest dla kogo wklejac

9 godzin temu, szymon1977 napisał:

anowiłem, to niektórzy z dyskutantów mogliby nauki pobierać u Bonobo, ale Ciebie ani mnie to akurat nie

W jednym życiu miał miał żonę i dzieci. W drugim - drugą żonę i kolejne dzieci. W trzecim życiu był pedofilem, który wykorzystał seksualnie nawet własnych synów. A w czwartym, które znał cały świat, ojciec Marcial Maciel Degollado był szanowanym księdzem i przyjacielem Jana Pawła II.

O tym, jak meksykański ksiądz i groźny przestępca latami maskował się przed całym światem i uczynił się niemal nietykalnym, szanowana włoska dziennikarka Franca Giansoldati opowiedziała w książce "Demon w Watykanie. Legioniści Chrystusa i sprawa Maciela" (WAB, Grupa Wydawnicza Foksal, tłumaczenie Anna Osmólska-Mętrak). Oto jej fragment.

O 17.58 pewnego zimowego czwartku w lutym 1979 roku samolot meksykańskich linii lotniczych wylądował na lotnisku Fiumicino. Papież Wojtyła wracał do domu ze swojej pierwszej międzynarodowej podróży. [...] Był w euforii z powodu nadzwyczajnego przyjęcia zgotowanego mu w Meksyku, kraju, który w owym czasie był najbardziej antyklerykalny w całej Ameryce Łacińskiej * [...].
Więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tutaj dla tych co jeszcze nie osigneli poziomu bonobo

10 godzin temu, szymon1977 napisał:

anowiłem, to niektórzy z dyskutantów mogliby nauki pobierać u Bonobo, ale Ciebie ani mnie to akurat nie

Jest sporo badań, które pokazują, że częstość orientacji homoseksualnej wśród dzieci wychowywanych przez homoseksualnych rodziców jest taka sama, jak wśród dzieci mających heteroseksualnych opiekunów - mówił w TOK FM dr Przemysław Tomalski z UW.

Orientacja seksualna to nie to samo, co eksperymenty

Dziennikarka zwróciła uwagę, że część osób sądzi, że dziecko wychowywane przez parę homoseksualną prawie na pewno też będzie homoseksualne.

- Co, oczywiście, jest sprzeczne z naszym potocznym doświadczeniem tego, jak rozwija się nasza orientacja seksualna - podkreślił ekspert i tłumaczył, że skoro większość osób homoseksualnych ma heteroseksualnych rodziców, to "na zdrowy rozum tam, gdzie rodzicami są osoby homoseksualne, dzieci w 100 procentach powinny mieć homoseksualną orientację". - Jest sporo badań prowadzonych już od kilkudziesięciu lat, które konsekwentnie pokazują, że częstość orientacji homoseksualnej wśród dzieci wychowywanych przez homoseksualnych rodziców jest taka sama, jak wśród dzieci wychowywanych przez heteroseksualnych rodziców - podkreślił.

Dodał także, iż z badań wynika, że synowie lesbijek są bardziej otwarci na relacje romantyczne z osobami obojga płci, ale nie znaczy to, że częściej wybierają związki z mężczyznami niż z kobietami.

Dr Tomalski, który jest także autorem książki "Nietypowe rodziny: o parach lesbijek i gejów oraz ich dzieciach z perspektywy teorii przywiązania", podkreślił, że orientacja seksualna rodziców nie ma wpływu na to, jaka jest płeć osób, z którymi tworzymy związki romantyczne. - Ona może mieć wpływ na rozumienie seksualności - mówił, zaznaczając, że to, z kim uprawia się seks, nie do końca przekłada się na to, z kim nawiązuje się więzi romantyczne. - Orientacja seksualna to bowiem nie to samo, co eksperymenty czy próby homoseksualne. Orientacji się nie wybiera - tłumaczył.
Trudności w relacjach z otoczeniem? Kolejny mit

Osoby przeciwne adopcji przez pary jednopłciowe wskazują także na możliwe trudności w nawiązywaniu relacji z otoczeniem, które napotkać mogą dzieci wychowywane przez homoseksualnych rodziców. - Bywa tak, że dzieci lesbijek, czy gejów mogą doświadczać częstszej stygmatyzacji. Ale ten fakt dotyczy każdej grupy mniejszościowej - zaznaczył ekspert.

Kolejnym mitem, który dr Tomalski obalał w TOK FM, jest obawa przed tym, że wychowywane przez jednopłciową parę dziecko nie będzie potrafiło nawiązać w wieku dorosłym relacji z osobą płci przeciwnej do swoich rodziców. - Te obawy się kompletnie nie potwierdziły. Fakt, że ma się homoseksualnego rodzica w homoseksualnym związku nie przekłada się negatywnie na gotowość do nawiązania relacji miłosnych, czy z rówieśnikami (innej niż rodzice płci - red.) - zaznaczył.

Spór światopoglądowy w Polsce przejęli na kilka dni fani k-popu. "Pokolenie postanowiło się wypowiedzieć"

Specjalista podkreślił także, że dla rozwoju dzieci kluczowe jest nawiązywanie więzi z opiekunem lub opiekunami, czego nie może zapewnić np. dom dziecka. - Opieka instytucjonalna czy częste zmienianie opiekunów jest głównym obciążeniem rozwoju społecznego i emocjonalnego dzieci, które do niej trafiają - mówił, zaznaczając, że dla dziecka będzie zdecydowanie lepiej, jeśli zostanie adoptowane przez parę jednopłciową, niż miałoby wychowywać się w placówce opiekuńczej.
Chcesz wiedzieć więcej? Posłuchaj!

Ukryta Zawartość

16 minut temu, muls napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
4 godziny temu, muls napisał:

Chcesz wiedzieć więcej?

To akurat wiedziałem i nigdy temu nie zaprzeczałem. Czemu więc to do mnie kierujesz? Coś Ci się znowu uroiło podczasz czytania moich postów? Ale mniejsza o to. Za to Sławek powinien się  z tym zapoznać, bo trudno dyskutować z kimś, gdy własne obawy przedstawia nad znajomość podstaw. 

17 godzin temu, szymon1977 napisał:

Ps. Jak się zastanowiłem, to niektórzy z dyskutantów mogliby nauki pobierać u Bonobo, ale Ciebie ani mnie to akurat nie dotyczy.

Bardzo dziękuję za miłe słowa

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Za to Sławek powinien się  z tym zapoznać, bo trudno dyskutować z kimś, gdy własne obawy przedstawia nad znajomość podstaw

jak to miło czytać ,ze ktos inny nie ma pojęcia co wiem a daje dobre rady ?

a co slawus wiesz bo generalnie wychodzi na to ze NIC i to pewnie z powodu czytania i ogladania tego go..na ktorym sie tak chwalisz.

17 godzin temu, szymon1977 napisał:

55 minut temu, Pasqual napisał:

Bardzo dziękuję za miłe słowa

Może dziwnie mój post zabrzmiał, ale prawda jest taka, że homofobia jest wynikiem braku wiedzy na temat, za to wynikiem wiedzy tolerancja. Ktoś, kto wiedzy nie ma wcale jej mieć musi, wystarczy, że będzie brać przykład z bonobo.

Z resztą, czasy się zmieniają. Jeszcze ćwierć wieku temu patrzono na mnie jak na bandytę tylko z powodu ogolonej na łyso głowy - dziś nikt na to nie zwraca uwagi. Tak samo będzie z LGBT. Niedawno prześladowano, dziś się toleruje, w przyszłości nikt nie będzie zwracać uwagi. Ideowcy-propagandowcy anty PiS/KK są dopiero w połowie drogi.

10 minut temu, szymon1977 napisał:

samo będzie z LGBT. Niedawno prześladowano, dziś się toleruje, w przyszłości nikt nie będzie zwracać uwagi. Ideowcy-propagandowcy anty PiS/KK są dopiero w połowie drogi.

co za swiatlosc wiekuista widze.Prawdziwie niosacy kaganek oswiaty.Ale co do tego maja propagndowcy to juz trudno dociec.Zreszta i po co.

38 minut temu, muls napisał:

lawus wiesz bo generalnie wychodzi na to ze NIC i to p

wiesz co slawus powiedział o takich jak ty F Zappa.-nie poznaliby sie na prawdzie nawet jakby ich ugryzła  w dupe.Cos w tym jest slawus ...nie uwazasz?

Edytowane przez muls
9 minut temu, szymon1977 napisał:

Może dziwnie mój post zabrzmiał, ale prawda jest taka, że homofobia jest wynikiem braku wiedzy na temat, za to wynikiem wiedzy tolerancja. Ktoś, kto wiedzy nie ma wcale jej mieć musi, wystarczy, że będzie brać przykład z bonobo.

Z resztą, czasy się zmieniają. Jeszcze ćwierć wieku temu patrzono na mnie jak na bandytę tylko z powodu ogolonej na łyso głowy - dziś nikt na to nie zwraca uwagi. Tak samo będzie z LGBT. Niedawno prześladowano, dziś się toleruje, w przyszłości nikt nie będzie zwracać uwagi. Ideowcy-propagandowcy anty PiS/KK są dopiero w połowie drogi.

Ja bym to raczej przypisał złej woli i hybris, bo wiedzę na ten temat można zdobyć bez trudu. Co prawda dawno wyrosłem z chęci poprawiania świata nie dlatego że tego bym nie chciał, tylko dlatego, że widzę jak bezskuteczne były moje wysiłki w tym kierunku. Zgodzę się z Tobą, że czas przyniesie zmiany, ale w przypadku Polski  mogą to być dziesięciolecia wypełnione niepotrzebnym cierpieniem wielu ludzi - także dzieci, które będą gnić w domach dziecka zamiast znaleźć kochających rodziców (mniejsza, czy różno- czy jednopłciowych) . W każdym kraju i w każdym społeczeństwie zdarzają się głupcy, ale w normalnych krajach mają oni niewiele do powiedzenia (np. strzelanie do ginekologów wykonujących zabiegi przerywania ciąży w USA jest traktowane jako normalne zabójstwo i żadne wrzaski ruchów pro-life tego nie zmieniają) . Może to paskudnie zabrzmi, ale myślę, że kryzys ekonomiczny jaki nas czeka w niedalekiej przyszłości pozwoli na większą swobodę w sprawach obyczajowych i wytłumi wyskoki oszołomów. Być może nawet geje będą traktowani z atencją - na świecie duże koncerny zorientowały się już, że zazwyczaj są oni lepiej sytuowani i wykształceni niż reszta społeczeństwa; nie jest to oczywiście regułą, ale raczej pewną prawidłowością statystyczną którą wszyscy spece od marketingu biorą pod uwagę. W każdym razie chciałbym doczekać normalności  kiedy każdy będzie mógł żyć jak chce, pod warunkiem że nie krzywdzi innych .

22 minuty temu, Pasqual napisał:

W każdym razie chciałbym doczekać normalności  kiedy każdy będzie mógł żyć jak chce, pod warunkiem że nie krzywdzi innych .

Ale się niestety nie doczekasz. Zawsze na Świecie znajdzie się menda, która zamiast zająć się swoimi sprawami, będzie tylko szukać powodu, aby się przepie.dolić. Przeglądnij choćby kilka najpopularniejszych wątków na Bocznicy. Ile w nich konstruktywnych wypowiedzi, a ile ograniczających się do obrażania strony przeciwnej? A ile lajków pod nimi?

Edytowane przez szymon1977

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Ale się niestety nie doczekasz. Zawsze na Świecie znajdzie się menda, która zamiast zająć się swoimi sprawami, będzie tylko szukać powodu, aby się przepie.dolić. Przeglądnij choćby kilka najpopularniejszych wątków na Bocznicy. Ile w nich konstruktywnych wypowiedzi, a ile ograniczających się do obrażania strony przeciwnej? A ile lajków pod nimi?

Każdemu wolno marzyć ?  Mam nadzieję, że większość Kolegów piszących głupie posty tylko się wygłupia i chce wkurzyć innych, a naprawdę nie są aż takimi idiotami. Opieram się na tym, że naszym pięknym i szlachetnym hobby, czyli sprawami audio, nie będzie się zajmował żaden rzeczywisty cham i prostak - słuchanie muzyki na dobrym sprzęcie wymaga rozumu i finezji ? ? ? 

5 minut temu, Pasqual napisał:

Mam nadzieję, że większość Kolegów piszących głupie posty tylko się wygłupia i chce wkurzyć innych, a naprawdę nie są aż takimi idiotami.

A ja myślę, że jak wyksploatują swoje jazdy na Forum, to w realnym życiu są spoko.

to jak juz szymonku zaczales myslec to czas na propagande anty KK tylko pomalu zebys sie nie wyeskploatował

Myślisz, że twoją książkę przeczytają w Watykanie?

tak, spotkałem się z nim dwa razy w Krakowie. Ostatnio dowiedziałem się, że kardynał Dziwisz po publikacji mojej książki powiedział dziennikarzom: był u mnie, wszedł, bo drzwi były otwarte, wręczył książkę i wyszedł. Chcę powiedzieć, że to nieprawda. Było tak: pierwszego dnia odbyliśmy długą rozmowę, on wiedział, kim jestem, nasza konwersacja była nagrywana i ja dysponuję jej rejestracją. Co więcej, kardynał zaprosił mnie, bym odwiedził go jeszcze raz następnego dnia, co uczyniłem. Był bardzo przyjacielski, dał mi prezent. Jeśli kardynał mija się z prawdą w tak błahej kwestii jak spotkanie, to czy możemy mieć pewność, że mówi prawdę w innych ważniejszych sprawach?

Jego wyjaśnienia co do roli, jaką odegrał w tuszowaniu skandali pedofilskich, nie mogą już ograniczać się do kilku zdawkowych wypowiedzi, ale powinny liczyć tysiące stron przesłuchań, ponieważ tysiące dzieci zostało skrzywdzonych w obrębie systemu, a Dziwisz był w samym jego sercu.
Więcej:

Ukryta Zawartość

Na razie nie otrzymałem żadnego oficjalnego zaprzeczenia, nie licząc wypowiedzi kardynała Dziwisza. Inni milczą, bo wszyscy w Watykanie wiedzą, że moja analiza jest prawdziwa. Dziennikarze na co dzień tam pracujący, kiedy pytałem ich o jednego kardynała geja, automatycznie ujawniali kolejnych: ten ma chłopaka, a tamten nowego kochanka. Tym żyje Stolica Apostolska i dlatego napisanie tej książki stało się koniecznością.

Wyobrażasz sobie papieża, który ją czyta?

Utrzymuję kontakt z pewną społecznością dominikanów. Niedawno jeden z braci powiedział mi tak: wiesz, to jest bardzo zabawne, co wieczór każdy, a jest nas 40, wraca do swojego pokoju i czyta twoją książkę. Potem w ciągu dnia nigdy o niej nie rozmawiamy.
Więcej:

Ukryta Zawartość

tak dochodzimy do serca wielkiej afery  LGBT zapoczatkowanej i prowadzonej caly czas przez kosciol/.Tak, tak szymonku ty wszytko wiesz i jestes pienkny ale niestety nie calkiem..... jak dziwisz. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
19 minut temu, muls napisał:

...czas na propagande anty KK... 

Jeśli będę tym gównem zainteresowany, to przejdę do właściwego wątku - tam pisz. 

ooo i o taka jasna deklaracje mi chodziło szymonku.Na to pracowalem .A tak po prawdzie szymonku...Tak to koscioł jest przyczyna nienawisci do homo i ty tez  tylko sprytnie to ukrywasz.Bo nie da sie tych rzeczy rozdzielic ale  to juz inna bajka.I dlatego to jest ten watek z prapaprapraprzyczna tej wojny.To nie moze byc inny watek ale rozumiem ze cie to wku..wia.I dlatego to jest tu..szymonek.

22 minuty temu, szymon1977 napisał:

ędę tym gównem zainteresowany, to przejdę do właściwego wątku - tam pisz. 

Edytowane przez muls
5 minut temu, muls napisał:

.A tak po prawdzie szymonu...Tak to koscioł jest przyczyna...

Po prawdzie, to KK od 2000lat jest w historii wszystkiego.

14 minut temu, muls napisał:

...ty tez  tylko sprytnie to ukrywasz.

Nie wsadza się patyka w gówno, bo tylko będzie bardziej śmierdzieć. Ja to wiem, a Ty jednak wsadzasz. No i bardziej śmierdzi. Nic poza tym Muls. Pozytywnych skutków brak. Swoją misję nie tutaj powinieneś prowadzić. 

szymonku ty mnie nie ucz.Jak sie nauczysz to wroc.Ta propoganda byla dla potomnych bo jak napisal F Zappa.... ciebie nawet jakby prawda ugryzła w dupe to nie zauwazysz.

21 minut temu, muls napisał:

nie zauwazysz.

Nie zauważyłeś, że ja zauważyłem. Dlatego mnie nudzą Twoje posty, bo nie dość, że nie na temat, to o sprawach oczywistych.

no patrz ale siedzisz tu jak pajac i na kazde odpowiadasz szymonku.A TO nie dla ciebie jest .Znow tak sie nie nadymaj.Nie jestes najpienkniejszy i najmondrzejszy wbrew temu co o sobie piszesz..

6 minut temu, muls napisał:

no patrz ale siedzisz tu jak pajac i na kazde odpowiadasz szymonku

Kultura osobista nie pozwala w dyskusji nawet idioty ignorować.

9 minut temu, muls napisał:

Nie jestes najpienkniejszy i najmondrzejszy wbrew temu co o sobie piszesz..

Nigdy o sobie tak nie piszę, bo aby być mądrzejszym od idioty, wystarczy być przeciętnym. 

no pienknie szymonku  opisales siebie i to by bylo na tyle .Ale nie koniec z kosciolem jako zrodlem wojny z gejami.Ale to nastepnym razem filozofie malomiasteczkowy .Mozesz tylko siedziec i paznokcie obgryzac.

Edytowane przez muls
7 minut temu, muls napisał:

Ale nie koniec z kosciolem jako zrodlem wojny z gejami.

Obudź się Muls! Młodzi ludzie już nie są tak bezmyślnie KK oddani, jak Ci się wydaje. Przemine pokolenie podobnych Tobie starych capów, to i problem przeminie. A na razie jak Ty się stawiasz, to KK wojuje. Ty drzesz mordę i to oni drą mordę. A wszyscy Was mają w dupie.

9 minut temu, muls napisał:

malomiasteczkowy

Praw autorskich też nie szanujesz? Przecież "małomiasteczkowy" to moja autorska wrzuta pod Waszym adresem była. 

Ps. Nie jestem z małego miasteczka. 

w autorskich też nie szanujesz? Przecież "małomiasteczkowy" to moja autorska wrzuta pod Waszym adresem była. 

Ps. Nie jestem z małego miasteczka. 

ty jestes smieszny czy glupi>

udź się Muls! Młodzi ludzie już nie są tak bezmyślnie KK oddani, jak Ci się wydaje. Przemine pokolenie podobnych Tobie starych capów, to i problem przeminie. A na razie jak Ty się stawiasz, to KK wojuje. Ty drzesz mordę i to oni drą mordę. A wszyscy Was mają w dupie.

ty generalnie rozumiesz to co napisales czy ma to robic za zagadke...Czy juz ci jest wszystko jedno co piszesz  czyli od ajnasza do kajfasza.Sprobuj sie obudzic...

A na razie jak Ty się stawiasz, to KK wojuje.

a to szymonku to przy zdrowych zmyslach napisales?

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.