Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki głośnik centralny do kompletu z Paradigm monitor 9 i 3

morhol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z doborem głośnika centralnego do kompletu paradigmów 9v2 front i 3v2 surr. Chciałem upolować cc-350 ale kiepsko z jakąkolwiek dostępnością. Wiem że centralny powinien być z "jednej parafii" do frontów więc cc-350 pasowałby idealnie, no ale skoro nie mogę go upolować pozostaje dobrać coś innego. W oko wpadł mi Mission 70c2 za, stary ale potężny podobnie jak niedoszły cc-350. Będzie to jakoś ze sobą współgrało, czy szukać czegoś innego? Może być coś używanego.

Miałem kiedyś Paradigm Studio CC-470 v.3 a na frontach JBL ES90. Paradigm grał o niebo lepiej od tej samej serii ES25C, więc inna parafia jak najbardziej może być, ale nie gorszej jakości.

Głośnik centralny jest o tyle ważny w kinie że większość akcji i dialogów jest przekazywana za jego pośrednictwem.

Dlatego według mojej oceny nie warto oszczędzać na kolumnie centralnej.

Osobiście szukałbym coś z Paradigma.

Innej firmy musisz kupić, sprawdzić i jak się nie spodoba sprzedać.

Dodam że wspomniany Paradigm Studio CC-470 v.3 to najlepszy center jaki miałem w domu (Gorzej grały np. JBL Studio LC2, JBL ES25C, Infinity Primus C25, B&W LCR60s3)

Jeżeli możesz to nie kieruj się wyglądem tylko słuchem.

Wyglądem raczej się nie sugeruję, no w zasadzie tylko kolorem - musi być czarny. Dlatego pytam co dobrać do Paradigmów bo nie bardzo wiem która inna marka brzmi podobnie. A takie kupowanie "na pałę" i sprzedawanie może mi zająć całe wieki póki czegoś nie dobiorę. Owy mission 70c2 mam do kupienia w dobrej cenie, dlatego pytam jak może współpracować z moimi frontami. Paradigma Studio chętnie bym sobie sprawił i dzięki za recenzję, ale to kompletnie nie moja półka cenowa :)

B&W LCR3.

Można trafić, ale nie za 350PLN.

CC-350 - 440PLN

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CC-190 - 470PLN

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest B&W, ale nie czarny, tak samo cc-190. A cc-350 niestety sprzedany. Chyba po prostu będę polował na jakiegoś paradigma, ewentualnie jeśli trafię coś innego i ciekawego to zapytam w tym temacie.

Doakldnie jak kolega pisze centralny glosnik musi byc dobry i musi swoje kosztowac inaczej to tylko namiastka glosnika wiec lepiej poczekac, uzbierac i kupic cos sensownego bo nawet 500 zl to szalu nie bedzie, moze jakas uzywke to co moze i by znalazl sensownego ale ciezko tez bedzie...

lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.