Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki 5.1 do karty Asus XONAR DX

Ari

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję zakup głośników 5.1. Posiadam w komputerze kartę Asus XONAR DX i raczej nie będę tego zmieniał, więc szukam czegoś, co ją wykorzysta i czemu na karta wystarczy.

Nie podaję kwoty, jestem otwarty na różne przedziały cenowe.

OK, w takim razie niech będą do 500zł.

Chodzi mi o dobry stosunek ceny do jakości.

Czemu nie 5.1? Karta się nadaje do tego, efekt powinien być dobry. Ale nie upieram się przy tym.

Dziwne podejscie, tak samo jak jezda ferrari po miescie/wioskach 150-200 bo nadaje sie do tego.

Jesli zalezy ci na muzyce idz w stereo, jesli filmy i efekty w grach to 5.1.

to lepiej 2.1 wybierz.

Edifiery C3 z wzmacniaczem, S330D, C2XD wejscie optyczne

Jak chcesz miec logitechi bo marka bardziej znana to Z623 ale dzwiek i bas nie bedzie tak czysty jak w edifierach.

Logitech X-530... Co prawda nie jestem w ogóle za jakimikolwiek "głośnikami komputerowymi" ale jak za 200 czy tam 300zł w filmach i grach dadzą radę. Więcej bym za głośniki komputerowe na pewno nie dał. Za 500-600zł można złożyć już budżetowy mini zestaw 5.0...

Zakładając, że mam wyłącznie komputer z kartą dźwiękową Asus Xonar-DX, jaki sprzęt (wszystko, co potrzebne, żeby to grało) polecacie w jakich przedziałach (powiedzmy do 300, do 500, do 1000, do 1500)?

Procentowo używane byłby mniej więcej do 10% filmy, 30% seriale, 40% gry, 20% muzyka.

Interesuje mnie zarówno sprzęt nowy, jak i używany.

Z tego, co aktualnie padło, to rozumiem:

Logitech X-530 5.1 ~250zł

Edifier S330 2.1 ~500zł

Edifier C3 2.1 ze wzmacniaczem ~600zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.