Skocz do zawartości
IGNORED

B&W CDM1 SE nie grają z moją elektroniką

Poldzisław

Rekomendowane odpowiedzi

Czy znacie regulamin allegro? Dostałem je w czwartek, czy przysługuje mi jakieś prawo do zwrotu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu masz wszystko. Przeczytaj zanim napiszesz do gościa.

M.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ależ tragedia ...

Jeżeli kupiłeś TANIO - to być może wcale nie opłaca Ci się zwracać tych kolumn. Naprawa zwrotnicy lub głośnika wysokotonowego również może wyjść TANIO.

Jak się kupuje samochód (TANIO) i zepsuje się w nim chłodnica to nie sprzedaje się samochodu tylko reperuje chłodnicę.

Przecież kolumny to żadna komplikacja !!!

Naprawy audio bardzo często są TANIE !

Panowie kończymy temat, skontaktowałem się ze sprzedającym, nie robił żadnych problemów, zadeklarował, że zwróci kasę i zapewnia, że nie miał świadomości, że są uszkodzone. Grał na nich parę lat i był przez ten czas przekonany, że wszystko jest OK.

Dzięki wielkie za poświęcony czas. Pozdrawiam wszystkich i udanego weekendu!

Ależ tragedia ...

Jeżeli kupiłeś TANIO - to być może wcale nie opłaca Ci się zwracać tych kolumn. Naprawa zwrotnicy lub głośnika wysokotonowego również może wyjść TANIO.

Jak się kupuje samochód (TANIO) i zepsuje się w nim chłodnica to nie sprzedaje się samochodu tylko reperuje chłodnicę.

Przecież kolumny to żadna komplikacja !!!

Naprawy audio bardzo często są TANIE !

Nie kupiłem ich tanio niestety, to nie była wielka okazja, nie mogę pozwolić sobie na dopłacanie do interesu.

Poldzisław, możesz wkleić link do aukcji w której kupiłeś te głośniki? Fajnie by było jakbyś też wkleił zdjęcie z nr seryjnymi lub podał je tutaj. Ciekaw jestem czy zostaną wystawione ponownie na alledrogo.

pzdr

zadeklarował, że zwróci kasę i zapewnia, że nie miał świadomości, że są uszkodzone.

oby nie był to simon84 bo mała kolejka jest już do niego ustawiona ....

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 1 rok później...

b&w cdm1 jak i pewnie inne aczkolwiek nie slyszalem zbyt wielu , ale powiem , ze ta szkola mi kompeltnie nie odpowiada krew z uszu , srednica slabiutka bass tez jakis nijaki , dzwiek dosc krzykliwy ilpa po calosci to kef q4 ktorego posiadam i porownywalem z cdm1 gra 100x lepiej dynamika srednica werble bass dla mnie lepszy ale ciut mniej rozciagniety no i ta gora kef delikatna szczegolowa dosc kolorowa i przestrzenna ale nie meczaca b&w nie da sie sluchac , albo chyba trzeba podlaczyc wzmacniacz mulasty niskiej klasy zeby ta natarczywosc zgasil ale i to nie polecam !!!

b&w cdm1 jak i pewnie inne aczkolwiek nie slyszalem zbyt wielu , ale powiem , ze ta szkola mi kompeltnie nie odpowiada krew z uszu , srednica slabiutka bass tez jakis nijaki , dzwiek dosc krzykliwy ilpa po calosci to kef q4 ktorego posiadam i porownywalem z cdm1 gra 100x lepiej dynamika srednica werble bass dla mnie lepszy ale ciut mniej rozciagniety no i ta gora kef delikatna szczegolowa dosc kolorowa i przestrzenna ale nie meczaca b&w nie da sie sluchac , albo chyba trzeba podlaczyc wzmacniacz mulasty niskiej klasy zeby ta natarczywosc zgasil ale i to nie polecam !!!

Proponowałbym do cdm1 podłączyć raczej mocny,wydajny i neutralny wzmacniacz z nieco wyższej półki niż same kolumny.Takie opinie jak Twoja są jedynie potwierdzeniem,że nie wszystkie kolumny są dla każdego i niektóre są po prostu trochę cięższe w konfiguracji z resztą systemu.Gdy się nie chce kombinować-najprostszą drogą jest wybranie bezpieczniejszych głośników,które zazwyczaj grają przeciętnie ale i przy tym nie najgorzej z niemal każdą elektroniką.

Nie znam reszty Twojego toru ale prawdopodobnie,że dosyć przejrzyste kolumny właśnie pokazały wszystkie wady reszty systemu,są zestawy tak kiepsko skonfigurowane,że podłączenie do nich coraz lepszych kolumn,bardziej rozdzielczych,detalicznych...etc skutkuje coraz gorszym brzmieniem.

l'enfant sauvage

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.