Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie szukać lasera do CD ?

robiz

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Musze za niedługo wymieć laser w Harman Kardon HD 750. Siedzi tam soniacz . W sklepie IMPEL pytałem o KSS-213C, jednak tam polecili inny KSS-213CL.

ponoć ten C jest dużo " słabszy" , bo miał być tani - ok. 35 zł z mechaniką. Ten CL ponoć jest własnie robiony na " starych " dobrych zasadach i jest sporo droższy ( też z mechanika ) Tylko ani w IMPEL'u ani w NORTH.PL ich nie ma. Gdzie jeszcze można uderzyć , możecie coś polecić.

robiz

https://www.audiostereo.pl/topic/100856-gdzie-szuka%C4%87-lasera-do-cd/

cZ

Wszystko to i tak nieoryginalne części. Choć ja kupiłem w impelu razem z mechanizmem za 45zl i hulał bez problemu.

Czyli co, nie cudować i zanabyc ten 213C i nie cudować ?

robiz

Ja ten CD sprzedałem po paru miesiącach od tej wymiany, więc nie wiem czy jaka jest różnica w trwałości. Natomiast przez ten czas nie było najmniejszych problemów.

Polecam wymianę z transportem, bo jest jeszcze prostsza a warto to też odświeżyć.

mam 213 ki orginal w pudełkach sony

Sanki z laserem to:

KSM213CDP/C2NP

KSM213EDP/C2N

i głowica laserowa

KSS-213ERP

odpakowywać nie będę bo sa orginalnie zapakowane :)

Wsio orginal SONY

Reszta na priv tanio nie jest ale orginalowe

mam 213 ki orginal w pudełkach sony

Sanki z laserem to:

KSM213CDP/C2NP

KSM213EDP/C2N

i głowica laserowa

KSS-213ERP

odpakowywać nie będę bo sa orginalnie zapakowane :)

Wsio orginal SONY

Reszta na priv tanio nie jest ale orginalowe

Pokaż jak wygląda oryginał, tylko z obydwu stron.

nie bo ... (czytaj tekst)

Oczywiście zaraz (by) sie znajdą (znależli) fachowcy co będą mi oceniać ze to tamto i owo :)

Bo nie ma napisu albo nie jest w tym miejscu co trzeba, i nie chce mi sie poźniej robić wywody

Ja wiem że to orginał, a kto uważa .... co chce.... mnie to wsio ryba po prostu jego sprawa

Niech se leża z wiekiem to tylko cena rosnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.