Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup Yamahy RX-V673

krzychu9667

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Zastanawiam się nad zakupem nowej Yamahy RX-V673. Posiadam już kolumny Tonsil Soundfinder 250, centralny Tonsil Fenix II oraz subwoofer Yamaha 030. W przyszłości planuję Soundfindery przerzucić jako głośniki tylne a na przód zakupić coś innego. Ale póki co to te głośniki muszą wystarczyć.

Mam pytanie co o tym amplitunerze myślicie?. Może ktoś zaproponuje inny amplituner. Dodam, że salon posiada 30m2, ale część telewizyjna zajmuje ok 4x4m. Przeznaczenie muzyka i kino po 50%

https://www.audiostereo.pl/topic/100956-zakup-yamahy-rx-v673/

masz jakieś szczególne wymagania? jeśli nie, ta Yamaha jest ok.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

to nie widzę potrzeby, aby kombinować - to uniwersalny, dobry jak na swoją cenę amplituner

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

• 3 tygodnie później...

Witam - podepnę się z moim problemem

mój 673 nie odtwarza z pendriva filmów (np. avi), widzi katalog, nawet nazwę pliku - ale nie odtwrza :(

może podpowiecie co może być niectak?

Dodam, iż mp3 będące na tym samym penie widzi i odtwarza bez problemów.

mój 673 nie odtwarza z pendriva filmów (np. avi), widzi katalog, nawet nazwę pliku - ale nie odtwrza :(

może podpowiecie co może być niectak?

Dodam, iż mp3 będące na tym samym penie widzi i odtwarza bez problemów.

Nie mam tak nowoczesnego amplitunera , ale sprawdź w instrukcji czy odtwarzanie w tym wejściu Video jest w ogóle możliwe . Amplitunery AV tylko przesyłają i przetwarzają Video , tak myślę .

Może odtwarza tylko Audio , tak ma być ?

Nic nie piszą o Video , tylko o jakości dźwięku :

" Umieszczony na panelu przednim port USB, zapewnia wygodne podłączenie dla iPhona / iPoda, a także funkcję ładowania podłączonego urządzenia. Ponieważ cyfrowy sygnał z iPhona / iPoda jest przekazywany bezpośrednio do amplitunera AV, zakłócenia są zminimalizowane, a jakość dźwięku jest znacznie lepsza. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzięki za info :)

To jeszcze jedno pytanie, choć może trochę OT:

moja szafka TV ma tylko jedną szufladę, zatem w niej (niestety dość nisko nad ziemią) umieściłem głośnik centralny KD, a na górze (na blacie szafki) położyłem ampka, na nim DVD i na tym nagrywarkę TV(UPC).

Jednak głośnik, moim zdaniem, jest za nisko :(

Czy mogę głośnik położyć bezpośrednio na ampku?

Bo wtedy DVD i nagrywarkę TV włożył bym poniżej na półkę a głośnik był by zdecydowanie wyżej.

Od razu zaznaczam, że nie mogę powiesić głośnika pod/nad TV - żona kategorycznie nie zezwala, jedyne ustępstwo to zamiana opisana wyżej.

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Wywal szufladę , od dołu podłogi poustawiaj wszystkie klocki . Od góry , czyli od dołu TV zamontuj blat , wystarczą cztery kołki , na których opiera się blat .

Najlepiej daj zdjęcie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.