Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo DX-7555 - odtwarzacz CD.

Krajcar

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki lepszy odtwarzacz w cenie 2 tys polecasz? NOWY. Wiesz, taki co kupujesz w sklepie.

gdybym miał wydać dziś ok 2 kzł na nowy player to poszedłbym w NAD`a C546BEE . W grudniu byłem na odsłuch potencjalnych nowych paczek i przy okazji załapałem się na to skromne urządzenie.

Sprzedawca generalnie lansował Hegle i udiofilskie plumkanie ale po cięzkiej walce innego klienta udało się zmienic sprzęt i muzyke .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

A czy on nie ma tego badziewia Sanyo SF-P101N, co to nie czyta niektórych CD-R. Ja już oddałem z tym cudem Cambridge Audio 650C. Model nowszy 651C robi to samo, sam testowałem w salonie.

Wydaje mi się, że dla niektórych niezawodność laserów to podstawa zakupu.

• 5 miesięcy później...

Czytajac to forum mam wrazenie, ze niektore marki sa "fuj" z samego zalozenia. Natomiast nowym adeptom polecane sa produkty innych marek, po czym za jakis czas jest wysyp uzywek (np. NAD)...

Po przeczytaniu masy recenzji, zaryzykowalem i kupilem zestaw, na ktorym sa psy wieszane (ONKYO). Od roku - co niektorym moze wydawac sie herezja - dziala wszystko bez zadnego problemu. Muzyki slucham prawie codziennie. Wspolczynnik jakosci do ceny byl dla mnie zadawalajacy. Moze u mnie akustyka jest jakas nadzwyczajna albo jestem przygluchy, ale jak bylem na wystawach sprzetu audio to czasami graty za wiele wiele wiecej $$$$ wcale jakos specjalnie sie nie wykazywaly, cena moim zdaniem nie przekladala sie na jakies nadzwyczajne doznania sluchowe!

Swojego sprzetu nie zachwalam i nie zamierzam sprzedawac. Jestem zadowolony, ze w miare rozsadnej cenie kupilem ten sprzet.

Witam

Czytając ten wątek jak i wiele innych postanowiłem coś skrobnąć. Osobiście jestem zwolennikiem marki Onkyo i nie tylko. Mam obecny sprzęt już od wielu lat i nie zamierzam zmieniać. Gra bardzo fajnie i to nie tylko moje zdanie. Porównywałem z innymi, nawet droższymi konstrukcjami. Przez "moje ucho" przewinęło się wiele sprzętów, tych budżetowych jak i z wyższej półki. Na wielu się zawiodłem dźwiękowo, patrząc na konstrukcję oraz wykonanie. Mimo iż w gazetach były oceniane bardzo wysoko. Każdy zakup sprzętu dla człowieka liczy się z wydatkiem. Można wydać sporą sumę na sprzęt, a w domu okaże się, że gra to przeciętnie mimo różnych prób poprawy brzmienia przez zmianę kabli itp. Sąsiad, znajomy może mieć budżetówkę grającą lepiej. Każdy ma swoje preferencje co do rodzaju muzyki, brzmienia i tym powinien się kierować wyborem sprzętu, a nie informacjami od kogoś, że gra fatalnie bo słuchał. Pytanie, jakie zestawienie sprzętu, rodzaj muzyki itd. itd. Człowiek niecodziennie słyszy tak samo, czasem ma bardziej wyostrzony słuch, a innym razem przytępiały. Czynniki zewnętrzne, te codzienne mają na to wpływ i mogą sporo zamieszać przy odsłuchach.

Ślepe testy są najlepszym wyznacznikiem wyboru sprzętu.

www.onkyo-audio.pl

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.