Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre salony audio w Polsce

Rookie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczow. Jestem z Wroclawia ale obecnie mieszkam za granica. Polske odwiedzam dosc rzadko i na niezbyt dlugo. W zwiazku z tym czy moglibyscie mi doradzic jaki sklep odwiedzic zeby miec okazje odsluchu sporej ilosci dobrego sprzetu za jednym razem (z ww wymienionych wzgledow nie bede mial czasu, choc chcialbym, zwiedzac malych sklepikow). Dodam, ze interesuje mnie wyzszy przedzial budzetowy, powiedzmy 6000 za system, a nie high-end ani japonski shit. Niestety Wroclaw nie imponuje pod tym wzgledem wiec biore pod uwage powiedzmy obszar Poznan-Lodz-Krakow. Oprocz szerokiego wyboru, dobrze zeby byla zyczliwa obsluga i niestresujaca atmosfera tak by spokojnie posluchac wszystkiego na co ma sie ochote... Dziekuje i pozdrawiam serdecznie!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/10142-dobre-salony-audio-w-polsce/

przyjazd do Krakowa polecam, ale raczej na kawke lub densy do rana:-)

jezeli chodzi o sklepy audio to slabo raczej, jezeli chcesz porownac (klasycznie) CA z NADem i Rotelem, a do tego podlaczyc kilka ciekawych kolumn to chyba niestety zostaje warszafka :-(

Witam

Ja byłem we Wrocławiu tydzień temu i jedyny konkretny sklep jaki znalazłem to Visatex. Mam tam zamiar wkrótce kupić jakieś kolumny do 4 tys. zł, a z tych których chciałem posłuchać są prawie wszystkie :-)

Pzdr

Michał

I love the sound of crashing guitars

We Wrocku supersympatycznie jest w Delta Studio :) - ale tam jest raczej dosc monotematycznie (jesli chodzi o marki) i raczej niekoniecznie budzetowo :) Bylem tez pare dni temu w Combicie i rowniez bylo sympatycznie, acz jednego z Panow znalem po wczesniej wirtualnie co moglo miec niejaki wplyw na traktowanie - ale wybor klockow calkiem spory, w tym rowniez budzetowe.

Jeśli chodzi o VISATEX to moje spostrzeżenia, to:

"-"

- sprzedający nawet nie chce słyszeć o wypożyczeniu sprzętu do domu,

- na słowo rabat robi zbolałą minę,

- pewna tendencyjność w opinii,

- brak nowych formatów ("-" tylko dla niektórych),

"+"

- znajomość dobrych płyt,

- możliwość umówienia się na długi odsłuch z wygrzewaniem sprzętu włącznie,

- brak niektórych ważnych marek (np. Rotel, Dynaudio),

Pomieszczenie odsłuchowe takie sobie więc nie wiem czy jest to "+" czy "-".

Dzieki za sugestie. Swego czasu troche chodzilem po sklepach we Wroclawiu. Najlepiej sie czulem w Combicie, zreszta kupilem tam moj pierwszy sprzet (NAD, B&W) ale wybor byl wtedy ograniczony, moze teraz jest lepiej... W Visatexie czulem sie niestety jak intruz, cokolwiek to moze znaczyc. Dlatego czuje niedosyt i chcialbym poswiecic jeden dzien ale na naprawde porzadny sklep.

Przy okazji moze jakies sugestie co do sprzetu w tej klasie? W tej chwili mam Arcama Delta 290, Marantz 63SE i Mission 750. Zestaw gra calkiem przyjemnie ale pozbywam sie go dosc okazyjnie a pozy tym nie mozna stac w miejscu :)

Znalazłem.

W ramach uzupełnienia wątku:

Combit - ul. Powstańców Śląskich 118, tel. 071/336-52-67;

Delta Studio - ul. Jaworowa 6a, tel. (+48) 602 72 38 31.

Pzdr

Michał

I love the sound of crashing guitars

Dzieki Micke13 i Piotr_lass. Z tego co sie zorientowalem, w Delta studio zajmuja sie lampami, tak? Paulinka, w Krakowie mam sporo znajomych, bo spedzilem tam 3 miesiace w czasie studiow i ogolnie czesto odwiedzalem to miasto. Moze bym jednak cos znalazl... a dense przy okazji ;)

Delta Studio to producent wzmakow lampowych - dlatego mowilem, ze tam jest dosc monotematycznie :) Ale posluchac jak najbardziej warto, a z Witkiem rowniez mozna i warto! pogadac natematy sprzetowe i muzyczne :)

• 2 lata później...

Jeszcze do niedawna do przyjaznych Audiofilom salonów należał LUZAK w Tychach. Kiedyś po dłuuugich odłsuchach kupowałem u nich kolumny i byłem bardzo zadowolony. Teraz też chciałem porównać budżetowe Koluny Paradigma i JM lab i otrzymałem czarną polewkę. Nadmieniam,że modele, które mnie interesują są w ofercie firmy. Oto co odpisali:

Te kolumny są u nas dostepne na zamówienie. Nie mamy ich na sklepie i

sprowadzamy tylko konkretny model pod klienta.

Z jakimkolwiek odsłuchem będzie problem, ponieważ i tak nie posiadamy studia

odsłuchowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.