Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile i melomani z Górnego Śląska

kapelli

Rekomendowane odpowiedzi

No moze czas zaczac sie cos orientowac w terminach wrzesniowych odnosnie spotkania w Puzonie zeby pasowalo im i nam - forumowiczom?

Sam bym to uczynil ale p. Trebor nie podal zadnych namiarow na siebie, a osobiscie go nie znam wiec nawet nie wiem o kogo pytac gdybym tam byl lub przedzwonił!

Dołączcie wiec do inicjatywy szanowni forumowicze z naszych stron!:)

Pozdro

Witam panowie, to mój debiut - pierwszy raz zabieram głos na forum. Ale do rzeczy. Wczoraj rozmawiałem osobiście z Treborem. Spotkanie planowane jest po 15 września, ale dokładny termin zależy od kilku czynników. M.in. od tego na kiedy Trebor załatwi coś nowego do posłuchania, nad czym moglibyśmy się zachwycać. To tyle.

Pozdrawiam wszystkich na forum.

Witam.

Co prawda nie jestem ze Śląska, ale chetnie do was przyjade. Tak sobie pomyślałem, że jeżeli organizowane są spotkania we Wrocławiu, to czemu nie może być w okolicach Katowic. Jeżeli bylibyscie zainteresowani, to mogę spakować zabawki i przyjechać. Musi być jeszcze dogodne miejsce z dobrą w miare akustyką.

Liczę także po cichu na jakaś sprzedaż (być może po dobrych cenach), z racji tego, ze na razie nikt na Ślasku nie jest zainteresowany handlowaniem moim towarem.

Czekam na propozycje.

AA i reszta - a co Wy na pomysł, żeby zrobić spotkanie u Trebora (jeśli jest chętny i się zgodzi oczywiście) połączone z prezentacją produktów AA?

Puzon wrócil, no to chyba trzeba sie spotkać, a co do klocków którymi sie mozna zachwycić, hm to nie łatwe. Bo czy maja to byc klocki za bajonskie sumy? Duże kwoty potrafia oszołomnić, i wtedy nawet totalnie źle zestawiony system może stać sie wzorcem brzmienia. Sugestia to bardzo silne odczucie. Swoja drogą to jako człowieka po drugiej stronie lady, zawsze interesuje mnie co by ludzie chcieli zobaczyc i usłyszeć. Od rzu mówie, sprzęt z audioklanu odpada, Puzon to dla tego koncernu cienias, a z takimi to oni nie gadają. Decibel też odpada- maja swój sklep 100 m obok, więc do Puzona nie bedą sie pchać. Ale inni dystrybutorzy, czemu nie. Co do AA to handel ich kolumnami zakończył sie falstartem. Hyperiony stały ponad rok, i mimo że sie ogólnie sie podobały, to i tak zainteresowany klient szedł kupowac Avance w nieustajacej promocji. Widać kuchenna okleina nieco odtraszała. Ale ostatnio jak zauważyłem podczas wizyty w Audio Forte jakość wykonczenia znacznie sie poprawiła, więc może z AA wrócimy do tematu bo kolumienki grały zacnie, a jesli chodzi o prezentacje w Puzonie to zawsze chetnie goscimy polskich producentów. Tak przy okazji może udało by sie przywieźć coś od innych Łodzian. Peak Consult, Halcro, DCS, Notingham Analog - z Fast Audio, co wy na to? Wariant optymistyczny to naprzykład porównanie takiego sytemu z podonej klasy lampowym. Np Audio Note Kondo. Czekam więc na wszelkie sugestie. Może wspołnymi siłami uda sie zrobic impreze która za kilka lat będzie mogła konkurować z Audio Show?

Trebor

jeśli więc jesteście pozytywnie nastawieni do spotkania z równoczesnym zaprezentowaniem produktów AA, to może dogadajcie się najpierw, ustalcie jakieś mniej więcej interesujący termin - najlepiej w granicach kilku dni, żeby się wszyscy mogli dostosować, a potem szczegóły byśmy tutaj omowili.

propozycja prezentacji sprzętu z Łodzi też jest bardzo zacna.

A może za kilka lat, z takiego spontanicznego spotkania faktycznie wyniknie jakaś dobra wystawa??? ;)))))))

Cieszę się, ze pomysł wam sie spodobał. Co do elektroniki, to nie musi to być coś extra. Do trzydrożnych Enceladusów potrzebne jest prawdziwe 100W, może być jakaś mocna lampa za jakieś 6000 - 8000zł.

Mimasy napedzi wszystko a do tych z efektywnoscią 93dB przydałaby sie jakaś trioda, choć nie koniecznie.

Czy w Puzonie poprawiła sie akustyka? Jak byłem tam z Hyperionami, było trochę "pusto".

>trebor

A jakie uklady macie z Nieporętem? Moze cos od nich? Chetnie bym posluchal nowych monoblokow Densena + jakies wyzsze Dynaudio... koncert zyczen trwa ;)

.

[obrazekLUKASZ-167281_1.jpg] [obrazekLUKASZ-167281_2.jpg] [obrazekLUKASZ-167281_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3550-100003570 1170258765_thumb.jpg

post-3550-100003571 1170258764_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

->McGyver

wszelakie konfrontacje DIY-owsko - firmowe będą pouczające... :) zapraszamy!

Pogadam dziś z Treborem - MOŻE uda się zaprezentować coś fajnego z Elco-Eximu. się zobaczy.

pozdR

Panowie , kto zna Brencika ???????????????????

On koniecznie powinien być na tym spotkaniu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ukryta Zawartość

:((((((((((((((((((((

Ukryta Zawartość

Audiofast sie zastanawia, ale sa niechetni żeby cos przywieźć. Dopiero maja urlopy, a poza tym myslami są juz przy AS. W prawdzie może cos przywiozą, bo maja nowe marki, ale na Halcro i Peak consult bym nie liczył. Pewnie Śląsk jest za biedny na takie zabawki. Ok. 8 września jade pogadac z kilkoma importerami, więć może cos sie extra uda pokazać, póki co oferta AA wydaje sie bardzo ciekawa. W sumie mało kto się moze szrpnąć na extremalny Hi - End. A o dobre kolumny "dla ludzi" jest coraz trudniej. O postepach w organizacji imprezy bedę informował na bieżąco.

P.S

Gdzie jest 207- czy już wrócił z działki?

Pytanie do Trebora. Powyżej są fotki moich kolumn DIY, pois w ''o mnie''. Otóż jeżeli wyrazisz zgodę moglibyśmy skonfrontowac ich brzmienie z jakimiś podłogowcami w Puzonie, co zaspokoiłoby również ciekawość niektórych forumowiczów. Swoją drogą ciekawe czy były już przeprowadzane gdzieś takie eksperymenty. Pytanie brzmi: co Ty na to?

cześć

podobno lepiej sie wypalić niż przeprowadzać , chyba coś w tym jest , ale nie będę próbował tego pierwszego.

> Trebor dzięki za pamięć , zaczynam normalnie funkcjonować, jesli masz spr pilną dzwoń na komórkę, pojawię sie u was pod koniec przyszłego tygodnia, Kornel może szykować się do upgreadu mojego preampa gramofonowego.

Fajnie bedzie się spotkać ponownie

pzdr 207

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.