Skocz do zawartości
IGNORED

Niezależny klub zwolenników firmy ZAGRA

mczaj

Rekomendowane odpowiedzi

parantulla, widzisz, nie dales sie wmanewrowac w zaklad i teraz masz! kiedys mi bylo szkoda HQ, ale teraz sam nie wiem co mam myslec. Pan Darek robi co chce, HQ banuje ludzi, ktorzy w sumie trzymaja jego strone. Czeski film. A moze zrobmy zrzute? Kupmy te "kolumny", "elektronike" i wystawmy na AudioShow 2013? Ku pokrzepieniu serc... Dla potomnych...

No ale co chcesz wystawić?

Deskę z zamontowanymi głośnikami i przyklejoną kartką DOBRY DŹWIĘK SAM SIĘ OBRONI ?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

parantulla, dokladnie :) i dzwiek sie sam obroni :) to jak organizujemy akcje?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

parantulla, dokladnie :) i dzwiek sie sam obroni :) to jak organizujemy akcje?

Jasne.

To co, może w następną środę?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

deska w srode deska we wtorek...

...będzie pan zadowolony...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Hehe, parantulla zbanowany. W ogóle jest jeszcze ktoś nie zbanowany w wątku "Podroby Pana Kuleszy"? :))) Jak jest, to niech tam napisze, że niniejszym odbieram Staremu Milicjantowi tytuł Naczelnego Kneblowniczego Forum Audiostereo.pl i przyznaję go koledze HQ150. Kolega kulturalny będzie dzierżył wobec tego dwa tytuły - wyżej wymieniony oraz Pierwszego Naiwnego RP.

Hehe, parantulla zbanowany. W ogóle jest jeszcze ktoś nie zbanowany w wątku "Podroby Pana Kuleszy"?

Tylko Ci kulturalni:)

Swoją drogą nie kumam czemu Parantulla dostał bana, pewnie za dociekliwość i jak to określił "nadcieprliwy" i "nadwrażliwy na chamstwo" za brak taktu:) Dobre.

Dobry jest też megakonstruktor, rzekłbym genialny, tak zmęczył ofiarę że z iluś tam końcówek, osobnych klocków /ciężko było zliczyć/zaoferował coś tam mniej, a na końcu został ... jeden. Na zasadzie: cierpliwość zostanie wynagrodzona, oczywiście cierpliwość Darkula.

Że aż sobie zacytuję klasyka:

:)))))))))))))))))))))))))

Swoją drogą nie kumam czemu Parantulla dostał bana,

Bo nie chciał się założyć :) a może nie miał kto "przeciąć"? Jak dzieci, jak dzieci, hehe.

A swoją drogą mógł się założyć - za 2,5 godziny miałby "piątaka", kulturalnie...bon-ton.

Jest dobrze. W środę Pan Darek wysyła sprzęt. Pokazał HQ skręconą końcówkę. Panu kulturalnemu nie przeszkadza, że końcówek miało być 4 sztuki. W ogóle teraz na miejscu Pana Darka to ja bym zrobił tak: kupiłbym na aukcji jakieś 2 amplitunery 5 kanałowe po parę stów za sztukę. Przełożył bebechy do jakiejś budy zagra-podobnej (jak wróci z lakierni) i dał jako końcówkę 10-kanałową Panu Kulturalnemu. Dwa kanały gratis - jako "kara" za zwłokę. Czy gdzieś Panowie-siebie-warci umawiali się, co to za końcówka ma być? Jakie ma mieć parametry? Jak pytałem, to HQ nie wiedział.

ps. myślę, że Pan Kulturalny już niedługo będzie w swoim kulturalnym wątku podziwiał wyłącznie swoje, wysoce-kulturalne wpisy...

W ogóle teraz na miejscu Pana Darka to ja bym zrobił tak: kupiłbym na aukcji jakieś 2 amplitunery 5 kanałowe po parę stów za sztukę. Przełożył bebechy do jakiejś budy zagra-podobnej (jak wróci z lakierni) i dał jako końcówkę 10-kanałową Panu Kulturalnemu.

No toż już ze dwa miesiące temu pisałem, że na 98% tak to się właśnie skończy,

a patrząc na fotosy Darkendów w tym wątku nie mam już co do tego najmniejszych wątpliwości,

że to będą jakieś gotowce z demobilu przełożone do blaszanych skrzynek na listy

i pożenione leszczowi jako ósmy cud świata w cenie używanego Bentleya albo przynajmniej Jaguara.

Bo nie chciał się założyć :)

Chciałem się założyć, ale nie o pięć patoli, które Pan Darek by sobie przytulił.

Jeszcze sufit na łeb mi nie upadł, żeby sponsorować wygłupy jednego i drugiego sprytnego inaczej.

W sumie na tej zasadzie to ja się mógłbym założyć z HQ, że mi parantulla sprzeda swoje głośniki za 20 złotych. Ja mówię, że sprzeda, HQ że nie, no bo są warte dużo więcej przecież niż 20 złotych, to jak może sprzedać za tyle, nie jest taki "gupi". Zakładamy się o 100 tys., gramy ostro. Po czym parantulla sprzedaje mi jednak kolumny za te 20 zł.. Odpalam mu 50k i wszystko gra. HQ, wielce zdziwiony, przegrywa zakład. Znowu czegoś nie przewidział...

A tu link z instrukcją do "zakładu":

Podobno Lemury zapadają w stan estywacji /trudne słowo/ . To coś jak sen zimowy. Może to miał na myśli Darkul pisząc o niezależnych przyczynach obsuwy? A ja mógł tak długą zimę przewidzieć?

Ależ Panowie troszkę szacunku dla konstruktora się chyba należy!!..............podobno tworzy teraz znakomity nowy model integry!!

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

W wątku założonym przez HQ150 mam bana, czy mógłby ktoś tam zapytać o następującą rzecz:

Pierwotnie, to Darkul miał przyjechać do HQ150 i podłączyć całe to głośnikowo-elektroniczne ustrojstwo, a potem skalibrować i dostroić aktywne zwrotnice do głośników i pomieszczenia. Czy ten punkt umowy dalej obowiązuje?

Jeśli nie, to HQ150 czeka niezła jazda z podłączeniem i regulacją.

Pierwotnie, to Darkul miał ...

Ach, pierwotnie czego to on nie miał.

Może doprecyzuj pytanie, o które mniej więcej "pierwotnie" Tobie się rozchodzi :)

Parantulla

A ty wierzysz w jakakolwiek kalibracje,strojenie?

Pytałem wielokrotnie o regulacje dostępne w zwrotce. Gain i faza -dostępne po zdjęciu pokrywy ;-)

Wiec strojenie będzie IMO przez telefon lub maila na zasadzie " pokręć pan trochę w lewo albo w prawo "

I ZAGRA aż się sfajdamy .

Wszyscy - ze śmiechu.

Kiedyś była mowa ze Darkul dojedzie pociągiem...

Ale ze zima ciężką jest tego roku wiec "wicie rozumicie ...."

Pytałem wielokrotnie o regulacje dostępne w zwrotce. Gain i faza -dostępne po zdjęciu pokrywy ;-)

Zauważyłem, że Darkul chętniej porusza konkretne tematy techniczne z laikami. Jak pojawia się ktoś, kto wie o co chodzi to padają wymijające odpowiedzi lub lekceważy pytania.

forumowicza o nicku kafka, to nie darkula jest.. juz po obudowie widac :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

rydzu, looknij....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość partick

(Konto usunięte)

Ależ Panowie troszkę szacunku dla konstruktora się chyba należy!!..............podobno tworzy teraz znakomity nowy model integry!!

i nawet wiadomo kto ma otrzymać cztery pierwsze - co prawda, wciśnięte do jednej obudowy ale zawsze ;-/

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.